Görüş Bildir
Haberler
Esila İsminin Anlamı Nedir? Esila Bebek ile Yuvanız Sonsuz Mutluluğa Ulaşacak!

Esila İsminin Anlamı Nedir? Esila Bebek ile Yuvanız Sonsuz Mutluluğa Ulaşacak!

Bebek bekleyen ailelerin en sık araştırdığı konuların başında elbette isim geliyor. Aileler bebeklerine koyacakları ismin anlamını araştırıyorlar. Ayrıca bu ismin Kur'an'da geçip geçmediği de araştırılıyor. Son zamanlarda ise bebeklere daha farklı isimler koymayı tercih ediyorlar. Bu isimlerden bir tanesi de Esila. Esila ismi hem anlamı hem de fonetiği sebebiyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Peki Esila isminin anlamı nedir? Esila ismi Kur'an'da geçiyor mu? Esila ismini koymak caiz mi?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esila İsminin Anlamı Nedir?

Esila İsminin Anlamı Nedir?

Esila ismi ebeveynlerin sıklıkla tercih ettiği isimler arasında yer alır. Esila, hem anlamı hem de söylenişi yönüyle çoğu kişi tarafından sevilir. Esila ismi genellikle kız çocukları için tercih edilen isimlerdendir. Eslia isminin yanına başka bir isim daha ekleyerek çocuğunuza iki isim koyabilirsiniz. 

Esila ismi 'Esen yel gibi kimse' ve 'Evi çekip çeviren kadın' anlamlarına gelir. Bazı kaynaklara göre Esila ismi aynı zamanda 'akşam vakti' anlamına da gelir.

Esila İsminin Kökeni Nedir?

Esila İsminin Kökeni Nedir?

Esila ismi Arapça kökenli bir isimdir. Arapça'da 'ikindi sonrası' veya 'akşam' vakti anlamına gelir. Zaman belirten bir kelimedir. Eslia isminin aynı zamanda 'eve düzen veren kadın' anlamına geldiği söylenmektedir. Arapça kökenli bir isim olduğu için farklı kültürlerde kullanılan bir isimdir.

Esila İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Elisa İsmi Caiz mi?

Esila İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Elisa İsmi Caiz mi?

Ebeveynler çocuklarına isim ararken o ismin Kur'an'da geçip geçmediğini araştırırlar. Çocuklarına verecekleri ismin caiz olmasını isterler. Peki Esila ismi Kur'an'da geçiyor mu? 

Esila ismi Arapça kökenlidir ve Kur'an'da geçmektedir. Esila ismi, İnsan Suresi'nde 25. Ayet'te yer almaktadır. Bu ayette Esila isminden 'ikindi vakti' olarak bahsedilmektedir. Bu ayetin meali değişiklik gösterse de genel anlamı şu şekildedir;

Sabah-akşam Rabbinin ismini an.

Ancak belirtmek gerekir ki Esila ismi, Kur'an'da Esila olarak değil, Asila olarak geçmektedir. Esila isminin zaman içerisinde halk dilinde ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Esila İsminin Yanına Yakışan İsimler

Esila İsminin Yanına Yakışan İsimler

Esila ismini tek başına koyabileceğiniz gibi yanına yakışan isimlerle birlikte de koyabilirsiniz. Burada koyacağınız diğer ismin kısa olmasına özen gösterin;

Esila İsminin Analizi

Esila İsminin Analizi

Bir ismin analizini yapmak için o isimdeki harflerin yerini ve anlamını incelemek gerekir. Esila isminin anlamı şu şekildedir;

E: İsmi 'E' harfi ile başlayanlar genelde içe dönük ve asosyal kişiler olarak karşımıza çıkarlar. Bu kişiler ayrıca oldukça duygusal ve aile bağlarına önem veren kişilerdir.

S: İsminde oldukça fonetik bir harf olan 'S' harfini taşıyanlar ise üretken kişilerdir. Özellikle sanat ve edebiyata ilgi duyarlar, güzel eserler ortaya koyarlar. Aynı zamanda hırslı kişiler olabilirler.

İ: İsminde 'İ' harfi olanlar ise ince ruhlu ve duygusal insanlardır. Detaycı ve mükemmelliyetçi olabilirler. 

L: İsminde 'L' harfi bulunanlar ise özgüveni yüksek insanlardır. Bu kişiler rahat ve umursamaz olmaları yönüyle dikkatleri çekerler. Ayrıca duygusallardır ve aşka önem verirler. 

A: İsmin sonunda yer alan 'A' harfi ise gururlu insanları niteler. Bu kişiler lider olma isteğine sahiptir ve hırslı insanlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esila İsminin Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

Esila İsminin Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

İsimler taşıdıkları anlamları ve karekteristik özellikleri ile bizi etkilerler. Bir ismin karakteristik anlamını incelerken hem harflerin yeri hem de sayısı incelenir. Esila isminin genel anlamıyla taşıdığı karakteristik özellikler ise şu şekildedir:

Esila ismine sahip olanlar genelde özgüveni yüksek insanlardır. Fakat aynı zamanda çevrelerine özellikle de sevdikleri insanlara bağlı olurlar. Duygusal dünyaları çok geniştir ve aşkı yaşamaktan çekinmezler. Sosyal çevrelerinde de sevilen bir figür olurlar. Herkesin güvenebileceği bir dost olarak bilinirler.

Esila ismine sahip kişiler kariyerlerinde başarılı olabilirler. Özellikle de sanatsal etkinliklerde ön plana çıkarlar. Müzik, tiyatro ve resim ilgilerini çekebilir. İlgili oldukları alanda çok üretken olurlar ve ortaya koydukları eserler herkesin beğenisi toplar.

Esila İsminin Numerolojik İncelemesi

Esila İsminin Numerolojik İncelemesi

Bir ismin numerolojik anlamını incelemek için o ismi oluşturan harflerin alfabedeki sırasını toplamak gerekir. Esila isminin numerolojik incelemesi için de 6, 15, 12, 22 ve 6 sayıları toplanır. Elde edilen sonuç 61 olur. Ardından 6 ve 1 rakamlarını da toplayarak 7 elde ederiz. Peki 7 rakamının anlamı nedir?

7 rakamı sayılar arasında belirgin özelliklere sahip olan rakamlardan birisidir. 7 rakamı yüksek bir enerji ve mutluluk taşır. Bu rakamın enerjisine denk gelen kişiler manevi yönden ve duygusal yönden olgun kişilerdir. 7 rakamı duygulara, özgüvene, saygıya ve yaşam huzuruna işaret eder.

Esila İsminin Uğurlu Sayıları ve Rengi

Esila İsminin Uğurlu Sayıları ve Rengi

Her ismin uğurlu bir rengi ve sayıları vardır. Bu renk ve sayıların kişiye şans getirdiğine inanılır. Esila isminin de uğurlu rengi kırmızıdır. Kırmızı özellikle yetişkinlikte huzurlu bir hayata işaret eder. Bu kişiler duygularını dorukta yaşar, kendilerini mutlu eden bir hayat sürdürürler. Kırmızı renge sahip olan kişiler yüksek motivasyonu olan kişilerdir. Esila isminin uğurlu sayıları ise 2, 5, 6, 13 ve 25'tir. Bu günlerde şanslı olaylara tanıklık edebilirler.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın