Görüş Bildir
Haberler
Erva İsminin Anlamı Nedir? Erva Bebek Güzel Gülüşüyle Yuvanıza Mutluluk Getirecek

Erva İsminin Anlamı Nedir? Erva Bebek Güzel Gülüşüyle Yuvanıza Mutluluk Getirecek

Ebeveynlerin karar vermekte en zorlandıkları şeylerden birisi de isimlerdir. Çocuklarına verecekleri ismin güzel bir anlamı olmasını ve kulağa hoş gelmesini isterler. İsimler hakkında araştırma yapılırken dinen uygun olup olmadığına ve o ismin Kur'an'da geçip geçmediğine de bakılır. Bir ismin karakterini tüm hayatımız boyunca taşıdığımız için anlamı da son derece önemlidir. Erva ismi de son zamanlarda en sık tercih edilen isimlerden bir tanesidir. Peki Erva isminin anlamı nedir? Erva isminin analizi, kökeni ve şanslı sayıları nedir? Erva ismi Kur'an'da geçiyor mu?

İşte Erva ismi hakkında detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erva İsminin Anlamı Nedir?

Erva İsminin Anlamı Nedir?

Erva kız çocuklarına verilen bir isimdir. Son zamanlarda ebeveynler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Erva ismi hem güzel bir anlam taşıdığı hem de kulağa hoş geldiği için tercih sebebidir. 

Erva ismi 'Güzel, genç kadın' ve 'Cesur, sağlıklı, genç kadın' anlamlarına gelir. Erva ismi ayrıca 'yumuşaklık, letafet, güzellik' anlamlarına da gelir.

Erva İsminin Kökeni Nedir?

Erva İsminin Kökeni Nedir?

Erva Arapça bir isimdir. Araplar ve Türkler tarafından sıklıkla tercih edilir. Erva kelimesinin Arapça'da 'dişi dağ keçisi' anlamına gelen Urviyye kelimesinin çoğul hali olduğu düşünülmektedir. Erva isminin anlamı da genç ve güzel kadındır. Erva ismi çoğu kaynakta gençliği çağrıştıran bir isim olarak geçmiştir.

Erva İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Erva İsmi Caiz mi?

Erva İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Erva İsmi Caiz mi?

Erva ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektir. Erva ismini koymak caizdir. Erva ismi uzun yıllardır müslümanlar tarafından tercih edilen bir isimdir. Erva, Hz. Muhammed'in halasının ve halasının kızının ismidir. Erva ayrıca Hz. Osman'ın annesinin adıdır. (Erva bin Küreyz).

Erva isminin anlamı oldukça güzeldir ve dinen bu ismin konulmasında hiçbir sakınca yoktur. Ancak bazı uzmanlar dini kişiliklerin isimlerinin tek başına kullanılmasını uygun bulmamaktadır. Erva ismini çocuğunuza koymayı düşünüyorsanız yanına yakışan başka bir isim daha düşünebilirsiniz.

Erva İsminin Yanına Yakışan İsimler

Erva İsminin Yanına Yakışan İsimler

Son zamanlarda aileler bebeklerine tek bir isim koymak yerine iki isim birden koymayı tercih ediyorlar. Bebeğe koyulacak iki ismin de birbiriyle uyumlu olması gerekiyor. Ayrıca bebeğinize tek bir isim koyduysanız diğer bebeğinize de uyumlu bir isim koymayı düşünebilirsiniz. Peki Erva isminin yanına en çok yakışan isimler neler? 

  • Zeynep

  • Beril

  • Eylül

  • Bade

  • Nisa

  • Nil

  • İpek

  • Beyza

  • Hüma

  • Simay

Erva İsminin Analizi

Erva İsminin Analizi

Bir ismin analizini yaparken o isimdeki harflerin konumu değerlendirilir. İsimlerdeki başta ve sonda gelen harfler ismin taşıdığı özellikleri değiştirir. Erva ismi de taşıdığı harflerin karakteristik özelliklerini kişiye yansıtır. 

E: İsmi 'E' harfiyle başlayan kişiler genelde içe dönüktür ve fazla sosyal çevreleri yoktur. Bu kişiler oldukça duygusaldır ve kimseye kolay kolay güvenmezler. Yalancı arkadaşlar biriktirmektense yalnız kalmayı tercih ederler. 

R: İsminin ortasında 'R' harfi taşıyanlar ise kararsız kişiler olabilirler. Duyguları ve mantıkları arasında kaldıkları anlar çok fazladır. 

V: İsminde 'V' harfi olan kişiler nadide kişilerdir. Kendilerine has özellikleri bulunur ve onları tatmin etmek genelde zordur. Bu kişiler zor beğenir ve her şeyin mükemmel olmasını ister. 

A: İsminin sonunda 'A' taşıyan kişilerin çok güçlü bir lider olma arzusu vardır. İsmi A ile biten kişiler hem özgüvenlidir hem de gururludur. Çevrelerinde hemen fark edilir ve kendilerini öne atarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erva İsminin Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

Erva İsminin Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

Erva isminin karakter analizini yapmak için öncelikle harf analizini gerçekleştirmiştik. Peki Erva isminin karakteristik özellikleri neler? 👇🏻 

Erva ismi kendi iç dünyasına dönük kişilere işaret eder. Erva ismindeki kişiler kendine güvenen, duygularını ve mantığını iyi irade edebilen, güçlü kişilerdir. Zorlu hayat mücadelesinde kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan tek başlarına savaşırlar. Erva ismini taşıyanlar hedef odaklıdır ve hiçbir engelin kendilerini durdurmasına izin vermezler. Maddi ve manevi yönden oldukça güçlü kişilerdir.

Erva İsminin Numerolojik İncelemesi

Erva İsminin Numerolojik İncelemesi

Bir ismin numerolojik incelmesini yapmak için o ismi oluşturan harflerin alfabedeki yerini saptamak gerekir. Daha sonra elde edilen sayı toplanır ve bu sayının anlamı incelenir. Erva ismini numerolojisini incelemek için de 6, 21, 27 ve 1 sayılarını toplarız. Elde ettiğimiz sayı 55 olur. Daha sonra 5 rakamlarını toplayarak 10'u elde ederiz. 

Erva isminin numerolojik anlamı oldukça güçlüdür. Erva ismini taşıyan kişilerin hayatta çok güçlü insanlar olduğu anlamına gelir. 10 sayısının taşıdığı enerji Erva ismindeki kişileri pozitif yönde etkiler. Erva ismindeki kişiler maneviyatı zengin, hayatı seven, mutlu ve huzurlu kimselerdir.

Erva İsminin Şanslı Sayıları ve Rengi

Erva İsminin Şanslı Sayıları ve Rengi

Erva isminin uğurlu rengi ise kırmızıdır. Kırmızı renk özellikle yetişkinlik döneminde kişinin çok huzurlu bir hayat yaşayacağına işaret eder. Uğurlu rengi kırmızı olanlar aşk konusunda çok şanslıdır. Kendilerini tatmin eden ve herkesi kıskandıran bir aşk yaşarlar. Bu kimselerin aşkları ömür boyu devam eder. 

Erva isminin uğurlu sayıları ise 4,8, 15 ve 31'dir. Bu sayıların olduğu günlerde şanslı olaylar yaşayabilir, beklenmedik sürprizler alabilirler.

Diğer Bebek İsimleri İçin:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın