Görüş Bildir
Haberler
Asel İsminin Anlamı Nedir? Asel Bebek ile Yuvanız Huzurla Dolacak

Asel İsminin Anlamı Nedir? Asel Bebek ile Yuvanız Huzurla Dolacak

İsimler insanların kişiliklerini belirleyen en önemli etmenlerdendir. Bir kişinin ismi onun mizacını belirler. Bu noktada uzmanlar çocuklarınıza anlamlı isimler koymanızı tavsiye ederler. Bir kişi ismini ömrü boyunca taşır ve en önemli kimliği ismidir. Anne ve baba adayları isim konusunda derin bir araştırma yaparlar. Asel ismi de son zamanlarda en sık kullanılan isimlerden bir tanesidir. Asel isminin 'bal ırmağı' anlamına geldiği bilinmektedir. Peki asel ismi başka ne anlamlara gelir? Asel ne demektir? Asel ismi Kuran'da geçiyor mu?

Gelin birlikte inceleyelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asel Ne Demektir, Anlamı Nedir?

Asel Ne Demektir, Anlamı Nedir?

Asel, Arapça kökenli bir isimdir. Arapça'da 'bal' anlamına gelir. Kur'an-ı Kerim'de adı geçen dört ırmaktan bir tanesinin adı Asel'dir. Kelime anlamı olarak ise bal, bal ırmağıdır. Asel kelimesi TDK'de yer almamaktadır.

Asel İsminin Anlamı Nedir?

Asel İsminin Anlamı Nedir?

Asel ismi fonetik bir isim olması sebebiyle ebeveynler tarafından sıklıkla tercih edilen isimlerden bir tanesidir. Asel isminin anlamları ise şu şekildedir:

  • Huzur, şifa veren bal ırmağı, bal.

  • Cennetteki dört ırmaktan biri.

  • Bal, tatlı şey. 

  • Huzur, muhabbet, sevgi.

Asel ismi oldukça pozitif anlamlar taşıyan bir isimdir. Bu ismi taşıyan kişiler etraflarına pozitif enerjiler yaymaktadırlar. Asel ismindeki çocuklar ve yetişkinler isimlerinin enerjisini taşırlar ve neşe, huzur saçarlar.

Asel İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? Asel İsmini Koymak Caiz mi?

Asel İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? Asel İsmini Koymak Caiz mi?

Asel kelimesi Kur'an-ı Kerim'de bal ırmağı olarak geçiyor. Asel kelimesi Kur-an'ı Kerim'in Muhammed Suresinde geçiyor. Ayette asel kelimesinden bir bal ırmağı olarak bahsediliyor. 

Muhammed Suresi 15. Ayet Meali şu şekildedir:

 'Orada hiç bozulmayan tertemiz su ırmakları, tadı bozulmayan taptaze süt ırmakları, içenlere lezzet veren ve dünyadakiler gibi sarhoş etmeyen şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır...'

Asel isminin anlamı incelendiğinde çocuğunuza bu ismi vermek için hiçbir engel olmadığı görülmektedir. Asel ismini koymak dinen uygundur.

Asel İsminin Harf Analizi Nasıldır?

Asel İsminin Harf Analizi Nasıldır?

Bir ismin taşıdığı anlam sadece kelime anlamından ibaret değildir. Bir isimde yer alan harfler de tek tek incelenmelidir. Harf analizinde hangi harfin nerede olduğu ve anlam ifade ettiğine bakılmalıdır. Örneğin A harfi ismin başında ve sonunda farklı anlamlar taşır. Peki Asel isminin harf analizi nasıldır?

A: Alfabenin ilk harfi olan 'A' başta geldiği zaman liderlik anlamı taşır. Bu kişi oldukça gururlu bir insan olabilir. 

S: İsminde 'S' harfi bulunan kişiler üretken kişilerdir. S harfinin ismin ortasında bulunması kişinin hırslı olduğu anlamına da gelebilir.

E: İsimlerde en sık rastladığımız 'E' harfi ortada olduğu zaman bu kişinin içe dönük olduğu anlamına gelebilir. Bu kişiler kendilerine güven konusunda sıkıntı yaşarlar. 

L: Oldukça fonetik bir tınısı olan 'L' harfi üretkenliği ve sanatsallığı ifade eder. Bu kişiler hem çok romantik hem de çok duygusal olurlar.

Asel İsminin Karakter Analizi

Asel İsminin Karakter Analizi

Her isim beraberinde birkaç karakter özelliği taşır. Bu isme sahip kişiler elbette hep aynı karakterde olacak diye bir kaide yoktur. ancak hayatlarımız boyunca taşıdığımız isimler bizim karakterimizi belirleyen en önemli unsurlardandır. Asel ismine sahip kişiler de yaratıcı yönleriyle öne çıkan kişilerdir. 

Asel isminin karakter analizini yaptığımızda bu kişilerin romantik bireyler olduklarını görürüz. Asel ismindekiler ailelerine ve sevdiklerine bağlıdır, yalnız kalmaktan korkarlar. Empati yetenekleri gelişmiştir. Yakın dostları tarafından çok sevilirler. 

Asel ismine sahip kişiler başkalarının dediklerinden çok kendi isteklerine önem verirler. Oldukça başarılı ve üretken kişilerdir. Özellikle sanatsal konularda sıradışı fikirleri vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asel İsminin Numerolojik İncelemesi

Asel İsminin Numerolojik İncelemesi

Bir ismin numerolojik incelemesini yapmak içi o isimdeki harflerin alfabetik sıralarının toplanması gerekir. Asel isminin numaraları (1, 22, 6,15) toplandığında 44 sayısı elde edilir. Numerolojik inceleme yapmak için 44 sayısının rakamlarını (4) tekrar toplayarak 8 rakamını elde ederiz. Yani Asel isminin numarası sekizdir.

Sekiz rakamı numerolojide en güçlü rakamlardan birisi olarak bilinir. Sekiz içerisinde sonsuzluğu taşımaktadır. İsmi bu enerjiyi taşıyan kişilerin başarılı olma ihtimalleri çok daha fazladır. Bu kişiler kendilerine olan özgüvenleri ile etraflarına ışık saçarlar. İsmi 8 rakamıyla ilişkili olan kişiler hem çok çalışkan hem de çok istikrarlıdırlar.

Asel İsmiyle Uyumlu İsimler Nelerdir?

Asel İsmiyle Uyumlu İsimler Nelerdir?

Günümüzde ikili isimler daha sık tercih edilmektedir. Ebeveynler çocuklarına uyumlu iki isim verme konusunda araştırma yaparlar. Ayrıca kardeşler arasında da uyumlu isimler vermek tercih sebebidir. Çocuğuna Asel ismini vermek isteyen kişiler aşağıdaki isimleri de ekleyebilirler:

  • Zeynep

  • Elif

  • Azra

  • Liya

  • Lina

  • Leyla

  • İpek

  • Yaren

  • Yağmur

  • Mira

  • Mina

  • Meva

Asel İsminin Rengi Nedir? Asel İsminin Uğurlu Sayıları ve Günleri Nelerdir?

Asel İsminin Rengi Nedir? Asel İsminin Uğurlu Sayıları ve Günleri Nelerdir?

Asel isminin şanslı rengi kırmızı olarak nitelendirilmiştir. Kırmızı rengi özellikle yetişkinlik döneminde kendisini gösteren bir renktir. Uğurlu rengi kırmızı olan kişiler cinsellik konusunda duygularını ifade etmekte zorlanmayan kişilerdir. Bu kişiler oldukça çekici ve etkileyici bir enerjiye sahiptir.

Asel isminin uğurlu sayıları ise tek sayılardır. Asel ismine sahip kişiler 1,3,5, 7 ve 9 rakamlarıyla şansı bulabilirler. Uğurlu günleri ise Pazartesi olarak bilinmektedir.

Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın