Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Yargımız 6-8 Ekim Olaylarının Hesabını Soruyor'

Erdoğan: 'Yargımız 6-8 Ekim Olaylarının Hesabını Soruyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani olayları soruşturmasında aralarında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in de olduğu 17 HDP'li siyasetçinin tutuklanmasına ilişkin konuştu. Erdoğan, 'Yargımız 6-8 Ekim olaylarının hesabını soruyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Konya İl Teşkilatı'nın düzenlediği yemekte açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

  • Salgın döneminde maske bulamayanlar kapımızı çaldı 153 ülkeye yardım gönderdik. Tedbirlerin önemini tekrar hatırlatmak isterim. Sağlık sistemimizin her hangi bir sorunla karşılaşmadan hizmet edebilmesinde hastanelerimiz kadar sizlerin de desteği çok önemlidir. Salgının üstesinden ancak 83 milyonun seferberlik duygusuyla hareket etmesiyle gelebiliriz.

"Her hadise bir sonrakinin provasıydı"

"Her hadise bir sonrakinin provasıydı"
  • Gezi olaylarından fitili ateşlenen saldırılar zincirinin hiçbiri tesadüfi değildir. Hepsinin hedefleri vardır. Gezi olaylarından 15 Temmuz’a kadar yaşanan her hadisenin bir sonrakinin provası olduğunu bugün görüyoruz.

  • 6-8 Ekim olaylarında insanımızı sokağa çağıranlar ile çukur eylemlerinde kepçeleri teröristlerin emrine verenler aynıdır. DEAŞ saldırı bahanesi ile başlatılan sokak terörü 39 insanımızın hayatına mal olurken çukur terörüne 36 vatandaşımızı kurban verdik.

  • Terör örgütü sadece cana ve mala kast etmedi, aynı zamanda bölgedeki Kürt kardeşlerimizin inancına da el uzattı, camilerimiz okullarımız kuran kurslarımız hatta yaralı taşıyan ambulanslarımız teröristlerin hedefi oldu. Diyarbakır’daki 1500 yıllarda inşa edilen Fatih Paşa Camii terör örgütü mensupları tarafından yakıldı.

  • Her iki hadisenin bu ülkeye ekonomik maliyeti 15 milyar liradan fazladır.

  • Yıkılanı yapar, yakılanı onarırsınız terörün yol açtığı maddi zararı tazmin edersiniz fakat katillerden ve azmettiricilerinden hesap sormazsanız vicdanlarda kanayan yaraları asla iyileştiremezsiniz.

  • Babasının tabutuna sarılıp ağlayan bir çocuğun acısını adaletten başka ne durdurabilir, hayat arkadaşını kaybeden bir eşin yüreğinin sızısını adaletten başka ne durdurabilir.

"Yargımız 6-8 Ekim olaylarının hesabını soruyor"

"Yargımız 6-8 Ekim olaylarının hesabını soruyor"
  • Bu ülke, geçmişte yapanın yanına kar kaldığı, darbecilerden eli kanlı katillere kadar birilerinden hesap sorulamadığı dönemler yaşamıştır.

  • Yargımız nasıl 15 Temmuz'un hesabını soruyorsa bölücü örgütün uzantılarından da 6-8 Ekim olayları ve çukur eylemlerinin hesabını soruyor.

  • Hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunun yürürlükte olduğu dönemler artık geride kalmıştır.

  • Demokrasiyi savunan herkesin görevi bölücü örgütün siyasi uzantılarına koltuk değnekliği yapmak yerine adaletin tecelli etmesine yardım etmektir.

  • Bugün yapacağımız hatalar yarım yüzyıllık kayıplara yol açabilir, bugün yapacağımız isabetli tercihler de ülkemizi bir anca çeyrek yüzyıl yarım yüzyıl ileriye taşıyabilir. Bu hareket ne kadar büyürse ne kadar güçlenirse demokrasimiz de ekonomimiz de o derece güçlü olacaktır.

  • Bizim kimseyi dışlamak gibi bir lüksümüz yoktur, üye sayısı 10 buçuk milyonu aşan Türkiye’nin en büyük siyasi parti olarak bu çatı altında “Önce millet” diyen herkese yer var. AK Parti’den küçük parçalar kopartarak bu davayı zayıflatma çabalarını boşa çıkartarak teşkilat yapımızı daha da büyüteceğiz.

  • Bu yıl salgın şartlarına rağmen partimize 600 binin üzerinde yeni üye kazandırmayı başardık, üstelik bunların yarısından fazlası da 18-35 mensubudur. Kadın kollarımızın üye sayısı 4 milyona yaklaştı.

Son olarak bugün HDP'li Kars Belediyesi'ne de kayyum atandı, 17 kişi tutuklandı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
52
16
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Her zamanki gibi tutarsız, samimiyetsiz ve gerçek dışı söylemlerle tribünlere oynamış. Üç sene sonra HDP'nin kendisi ya da türevi bir partinin seçime girmesi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Fahrettin Altun yazıyor bu konuşmaları .Aslında Reis Fahrettin mi acaba ?

Aden Luna

İğreniyorum!!!