Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Ukrayna'nın Mücadelesini Destekliyoruz'

Erdoğan: 'Ukrayna'nın Mücadelesini Destekliyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için gerçekleştirdiği mücadeleyi destekliyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinin ardından güvenlik zirvesini topladı. Erdoğan bir saat 45 dakika süren zirvenin ardından açıklama yaptı.

Uluslararası Demokratlar Birliği heyetini kabulünde konuşan Erdoğan, Rusya'nın askeri müdahalesine tepki gösterdi. 

Erdoğan 'Askeri harekatı kabul edilemez olduğunu ve reddettiğimizi söyleyerek başlamak istiyorum. Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım bölgenin istikrarına vurulmuş bir darbedir. Her ikisini de dost ülkeler olarak gördüğümüz, yakın siyasi sosyal ilişkilerde bulunduğumuzu Rusya ve Ukrayna'nın bu şekilde karşı karşıya gelmiş olmasından dolayı samimi olarak üzüntü duyuyoruz' ifadelerini kullandı.

"Sorunlar diyalog yoluyla çözülmeli"

"Sorunlar diyalog yoluyla çözülmeli"

Erdoğan şöyle devam etti:

'Ukrayna'daki herkesin can güvenliği sağlanması konusunda üzerimize düşenleri yapacağız. Derin dostluk ilişkilerimiz olan Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz. Dün Putin'le olan görüşmemizde de bunları ifade etmiştim.

Türkiye tarihin derinliklerindeki diğer sayfaları bir kenara bırakarak söylüyorum Osmanlı'nın ilk asrından itibaren bir Avrupa ülkesidir. Bugün de tarihi ve sosyal bağlarımızın ötesinde Trakya Bölgesi'yle Avrupa kıtasının ayrılmaz bir kısmını oluşturuyoruz. Kimi çevrelerin ülkemizi Avrupa'dan dışlama çabaları kesinlikle art niyetlidir. Hiçbir Türk vatandaşını kendini dışlanmış, hele hele aşağılanmış hissedemez. Ana vatan, Anadolu ile gönül bağımızı sürdürürken Avrupa'yı tüm şehirleriyle kucaklamalı, benimsemeliyiz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
21
10
6
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ding dong

Aksi düşünülemez zaten. Ama bi süre sonra ismet inönü taktiği uygulayıp salağa yatmamız lazım. Tarafsız kalalım. Arabuluculuk yapabilecek tek ülke biziz.

Darbeli Matkap

Rusya bizi çok skliyor ya. Nato birliği olmasa çoktan içimizden geçmişti

Bozkurt

Reis'ten sorunları çözen diyalog tavsiyeleri... -Putin, "Senin dilini kopartırım!", -Zelenski, "Ananı da al git lan!"

Halil Değerli

Suya sabuna dokunmadan en az hasarla bu durumu atlatmamız lazım.... ..... Aksi halde sonuçlarını yüzyıl çekeriz.. .... 😠🤪😡