Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Ucube İnşaatlarla İstanbul'un Güzelliğine Yanlışlar Yaptık'

etiket Erdoğan: 'Ucube İnşaatlarla İstanbul'un Güzelliğine Yanlışlar Yaptık'

Deniz Gök
01.07.2016 - 17:17 Son Güncelleme: 01.07.2016 - 18:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İstanbul'a çok yanlışlar yaptık. Onu da söyleyeyim. Ucube inşaatlar yaptık. Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbul'umuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da Gümüşdağ Camii'nin açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Osmangazi Köprüsü'nün açılışını yaptıklarını hatırlattı ve belediye başkanlığı döneminde İstanbul için yaptıklarından söz etti.

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde, 'İstanbul için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Ama İstanbul'a çok yanlışlar yaptık. Onu da söyleyeyim. Ucube inşaatlar yaptık. Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbulumuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık.' dedi.

Kentsel dönüşümün gerekliliğine vurgu yapan Erdoğan 'Allah göstermesin bir deprem olsa o depreme dayanıklılığı olmayan binalar var. Bunları şimdiden yıkalım ki depreme dayanıklı binalar olsun. Ne yazık ki bu konuda bir dirençle karşı karşıyayız. Gelin bize yardımcı olun. Bu kentsel dönüşümleri yapalım. Ben cumhurbaşkanınız olarak bunu söylüyorum. Dost acı söyler ama gerçeği söylemem lazım' dedi.

'DAEŞ olduğu ortada'

'DAEŞ olduğu ortada'

Atatürk Havalimanındaki terör saldırısına da değinen Erdoğan, 'İşte son havalimanında olanı görüyorsunuz. Büyük ihtimalle DAEŞ olduğu ortada. Bunlar İslam adına böyle bir şeyi yaptıklarını söylüyorlar. Bunların İslam'la falan alakası yok. Bunların yeri cehennemdir. Çünkü dünyada bir kişiyi öldüren, tüm alemi öldürmüş gibidir. Bu insanlar günahsız. Çocuk, kadın, yaşlı. Bir yolculuk yapıyorlar. Hiçbir şeyden haberleri yok. Ve ölümle karşı karşıya kalıyorlar. Buna hakkınız yok' şeklinde konuştu.

İstanbul'un siluetini bozan 16/9 kuleleri çok tartışılmıştı

İstanbul'un siluetini bozan 16/9 kuleleri çok tartışılmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Zeytinburnu’nda inşa edilen 16/9 kuleleri kentin tarihi siluetini bozduğu gerekçesiyle çok tartışılmıştı.

Yerel mahkeme kulelerin tarihi silüetini bozan kısmının yıkılmasına karar vermiş, Danıştay da karara yönelik itirazı reddetmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, kuleleri yaptıran Astay İnşaat’ın sahibi, imam hatipten arkadaşı Mesut Toprak’la ilgili, “Zeytinburnu’nda tartışma konusu olan o binaların sahibiyle konuştum. Traşlayın dedim, özellikle rica ettim. Çok da yakından tanıdığım biri. Yapacaklarını beklerken, hiçbir şey yapmadılar. O nedenle çok kırıldım, beş yıldır konuşmuyorum” demişti.

Twitter'dan tepkiler

Twitter'dan tepkiler
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
187
65
37
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

inşaatları yaparken dönemin başbakanına mı sormuşlar kardeşim? dayanamadım yazdım.

monapizza

"şimdi bu hatamızı düzelteceğiz" diye İstanbul'da ki daha önce el değmemiş eski yapıları ve arazileri inşaat alanına çevirmeden önce ortam yoklaması yapıyor ... Devamını Gör

monapizza

İbrahim o kadar hızlı dönüyo ki yakında geziciler için özür de diler :)

rahman çetin

Allah Allah. Ne oluyoruz lan. Ölecekmi dersiniz...