Görüş Bildir
Haberler
'Erdoğan'ın Muhalifleri Susturması': Dünya Basını Sedef Kabaş'ın Tutuklanmasını Nasıl Gördü?

'Erdoğan'ın Muhalifleri Susturması': Dünya Basını Sedef Kabaş'ın Tutuklanmasını Nasıl Gördü?

Gazeteci Sedef Kabaş'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığı iddia edilen sözleri nedeniyle tutuklanması dünya basınında geniş yer buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığı iddia edilen sözleri nedeniyle gece yarısı Üsküdar'da gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanması dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre BBC News, ana sayfasında da yer verdiği haberde, 'Sedef Kabaş: Türk gazeteci bir atasözünü dile getirmekten hapse atıldı' başlığını kullandı. 

Kabaş'a yöneltilen suçlamanın bir ila dört yıl arasında hapis cezasıyla sonuçlanabileceği belirtilen haberde, 'Erdoğan'ın muhalifleri susturması ülke dışında alarm yaratırken, AB'yle ilişkilerin soğumasında da payı var. AB, Türkiye'nin üyelik girişimini askıya almış durumda. Cumhurbaşkanı olmasından bu yana, binlerce kişi Erdoğan'a hakaret etmekle suçlandı' denildi.

'Medyayı sindirme girişimi'

'Medyayı sindirme girişimi'

The Guardian gazetesi ise haberi 'Türkiye'de tanınmış gazeteci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklandı' başlığıyla verdi. 

Haberde, 'Sedef Kabaş bir atasözünü dile getirmekten dolayı hapis cezasıyla karşı karşıya. Meslektaşları, bu tutuklamayı medyayı sindirme girişimi olarak kınadı' denildi. 

'Recep Tayyip Erdoğan'a dair medyadaki haberler Türkiye'de sıkı bir şekilde kontrol ediliyor' denilen haberde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 'özel bir yasa aracılığıyla Cumhurbaşkanına daha fazla koruma sağlanmasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) aykırı olduğuna' dair kararına da atıfta bulunuldu.

'Binlerce kişi suçlandı'

'Binlerce kişi suçlandı'

Reuters ajansı abonelerine geçtiği haberde, Kabaş'a yönelik suçlamanın temelinde 'sarayla ilgili bir atasözünün bulunduğunu' vurgularken, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından bu yana binlerce kişinin 'hakaret'le suçlandığını belirtti. Haberde, 2014 yılından bu suçlamaya dayanılarak 160 bin 169 soruşturma açıldığına dikkat çekildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
22
16
10
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Arkadaş, 20 suçtan sabıkası olan elini kolunu sallaya sallaya geziyor, biat etmeyen içeri alınıyor. Ondan sonra üstünlerin hukuku değil de hukukun üstünlüğü ... Devamını Gör

Halil Değerli

Padişahın her sözü ferman niteliğinde... ..... 😠🤪😡

.

kimse yanlis anlamasin, bastakini oldum olasi sevmem, uslubu bozuk, gorusu bana ters ancak sonuc olarak bir sekilde cumhurbaskani secilmis, elbette cumhurbas... Devamını Gör