Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Hitler Almanyası'nda da Üniter Başkanlık Vardı'

Erdoğan: 'Hitler Almanyası'nda da Üniter Başkanlık Vardı'

Onedio Medya
31.12.2015 - 19:51 Son Güncelleme: 01.01.2016 - 09:37

Suudi Arabistan ziyareti dönüşü Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan üniter sistemli başkanlık için Hitler önderliğindeki Nazi Almanyası'nı örnek gösterdi. Erdoğan, 'Üniter sistemli başkanlık baktığımızda var. Hitler Almanya’sına baktığımızda da bunu görürsünüz. Başka ülkelerde de görürsünüz.' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan ziyareti sonrasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemi tartışmaları hakkında konuştu:

'Biz daha iyiye nasıl gideriz bunun arayışı içerisindeyiz ve şu anda da gelişmiş ülkelere baktığımızda, gelişmiş ülkelerin kahir ekseriyetinde bu sistemin olduğunu görüyoruz veya yarı başkanlığın olduğunu görüyoruz veya partili başkanlık sistemi olduğunu görüyoruz. Bir nevi şu anda Amerika'daki sistem partili bir başkanlık sistemidir. Başkan partisinden ne yapmıyor, kopmuyor, arkasında yine ne var, partisi var. Bunu görüyorsunuz. Şu anda bizdeki yapı öyle mi, değil.

'Hitler Almanyası'na baktığınızda orada da görürsünüz'

'Üniter devlette başkanlık sistemi yoktur' diye bir şey yok. Şu anda bunun zaten dünyada örneği var, geçmişten bu yana da var. Yani Hitler Almanyası'na baktığınızda orada da bunu görürsünüz, daha sonra değişik ülkelerde yine aynı şekilde bunun örneklerini görürsünüz. Bütün mesele, o başkanlık sisteminin uygulamada halkını rahatsız eden bir yapısı olmasın, karakteri olmasın. Uygulamada siz eğer adalet dağıtıyorsanız, halkın aradığı, beklediği nedir, adalettir. Bu olduğu anda zaten sıkıntı olmaz.

Benim şahsen yani Beştepe'de devam ettireceğim bu tür çalışmalar var. Bu çalışmalarla birlikte bizler de bu konuda konuşacak kimler varsa bu alanda konuşacak kimler varsa gerek akademisyen olarak gerek medya dünyasında hepsini inşallah dinleme fırsatı bulacağız. Bunlar sadece anayasacılar olmayacak, onu söyleyeyim. Siyaset bilimcisi de bunun içinde olacak. Bunun yanında normal bütün hukukçulardan idare hukukundan birçok insanları bu işin içine katacağız. STK'lardan birçok insanları buraya davet edeceğiz. Bu konuları ekonomist vesaire kendilerini dinlemek suretiyle, kendilerinden düşüncelerini alacak ondan sonra istiyoruz ki Türkiye bunları tartışır bir hale gelsin. Yani vatandaş eğer bu başkanlık sisteminin ne olduğunu bilmiyorsa veya başkanlık sistemini anlatan başkanlık sisteminin ne olduğunu bilmiyorsa o zaman ortaya bir netice çıkmaz.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
195
115
30
30
11
7
1