Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, Hastane Değiştiren Doktorları Hedef Aldı: 'Gidiyorlarsa Gitsinler...'

Erdoğan, Hastane Değiştiren Doktorları Hedef Aldı: 'Gidiyorlarsa Gitsinler...'

Ulaş
08.03.2022 - 16:01

Ayçiçek yağında stok polemiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de seslendiği kadın muhtarlara talimat verdi: Bunların depolarını dahi takip edip bize ihbar edeceksiniz. Biz gereğini yapacağız. Erdoğan, kamuda görevli doktorların iş bıraktığı iddiaları için ise 'Gidiyorlarsa gitsinler, üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızla yola devam ederiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son günlerin tartışma konusu ayçiçek yağı stokuna değinen Erdoğan, 'Son günlerde bir yağ meselesi çıkardılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı derdimiz yok' dedi. 

Muhalefetin ülkeyi zorda göstermek için bu yönde bir kampanya yürüttüğünü dile getiren Erdoğan, 'Muhtarlarımızdan şunu istiyorum, gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımızın adına bunların depolarını takip edip bize haber vereceksiniz, biz stokçuların gereğini yapacağız' diye konuştu.

Erdoğan açıklamalarında doktorları da hedef aldı.

Kamuda görevli doktorların yüksek maaş için özel hastanelere geçtiği iddialarına da değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

'Bir şey daha çıktı. Hastanelerde şöyle, böyle oluyor diye. Ülkemizde şu anda hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlarmış. Samimi konuşuyorum. Dost acı ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz, doktorları okutan, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Şimdi az para veriyormuş. Sordum, en az alan 8-9 bin en yüksek 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha büyük verdiği için kaçıyorlarmış. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz. Gerekirse yurt dışından dönmek isteyenleri süratle dahil eder ülkemizi istihdam ederiz.'

Erdoğan'ın açıklamasına sosyal medyadan da tepki geldi:

Erdoğan'ın açıklamasına sosyal medyadan da tepki geldi:
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
52
22
21
13
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilirkişi Raporu

Kendini de o üniversiteyi yeni bitiren doktorlara emanet et o halde. Özellikle abuk sabuk yerlerde açtırdığınız neydüğü belirsiz tıp fakültelerinin mezunları... Devamını Gör

Bozkurt

Açık konuşmayı severim demiş ama benim tuzum kuru diyememiş.

riverk

Üniversiteyi Yeni bitirenler de gidiyor ama sen bilirsin