Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan 'Şiddetle Mücadele Günü' Mesajı: 'Kadın İnsanın Yarısıdır'

etiket Erdoğan'dan 'Şiddetle Mücadele Günü' Mesajı: 'Kadın İnsanın Yarısıdır'

Emre Ordu
25.11.2022 - 12:49 Son Güncelleme: 25.11.2022 - 13:05

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kadın insanın yarısıdır. Kadınlarımızı insan onuruna uygun bir hayat sürebilmelerinin temini ötesinde hak esasına dayalı olarak hayatın her alanında kendilerine ve ülkelerine katkı sağlayan bireyler haline getirmek istiyoruz' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı.

'Kadın insanın yarısıdır' diyen Erdoğan 'Kadınlarımızı insan onuruna uygun bir hayat sürebilmelerinin temini ötesinde hak esasına dayalı olarak hayatın her alanında kendilerine ve ülkelerine katkı sağlayan bireyler haline getirmek istiyoruz. Her kesime ayrı mesajlar ulaştıracak iletişim faaliyetleriyle toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyoruz' ifadelerini kullandı. 

Kadının diğer vasıflarının yanı sıra iyi bir öğretmen olduğunu belirten Erdoğan 'Kadının öğretmenlik vasfının tezahürlerini tüm çocuklar üzerinde görmek mümkündür. Bugün ülkemizdeki öğretmenlerin yüzde 60’ının kadınlardan oluşması bu hakikatin bir ifadesidir. Dünyanın başka bir yerinde terör örgütleri, öğretmenleri böyle katletmiş olsa aylarca gündem olur tepkilerin ardı arkası kesilmezdi. Söz konusu Türkiye olunca kınama mesajları dışında ne siyasetçilerden ne medyadan kayda değer bir ses çıkmıyor. Dünyadaki insan hakları nerede? Bunların hiçbirini Diyarbakır Anneleri'nin yanında gördünüz mü? Batının STK'ları maalesef Türkiye'de Diyarbakır Anneleri'ni özenliğini göstermiyor' dedi.

HDP'yi hedef aldı

HDP'yi hedef aldı

Konuşmasında HDP'yi hedef alan Erdoğan 'Kadının canına kast eden, genç kızlarımızı kandırıp dağlarda ölüme sürükleyen terör örgütünü görmezden gelemeyiz. Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantılarını görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyecekleri hiçbir söz kalmamıştır.m Bunların parlamento kürsüsünü fırsat görerek oradan kullandıkları cümleler bizim nezdimizde kıymeti yoktur. Burada kadın ve çocuk katillerinin yakasına yapışmazsak en temel insani vazifemizi yerine getirmiş olamayız. Parlamentoya öyle veya böyle girip, dağlarda dolaşanlar bu milletin temsilcisi olamaz. Kadına yönelik şiddete sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Ne ana muhalefet ne yavrusu İstiklal Caddesi’ndeki saldırıyı konuştu mu? Bu bakımdan ben orada şehit edilen 3-4 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım derken aynı zamanda da sandıkta da bırakmayalım' diye konuştu.

Ümit Özdağ'a: "Daha dur, bu iyi günleriniz"

Ümit Özdağ'a: "Daha dur, bu iyi günleriniz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Gaziantep'in Karkamış ilçesinde ziyareti yaparken protesto edilmesine değinen Erdoğan, 'Particiklerden bir tanesi dün Gaziantep, oradan Karkamış'a geçmiş. Kalkmış orada mülteci kardeşlerimizle ilgili birkaç laf etmeye kalkınca, ferasetiyle konuşur benim halkım, 'Bugün bunun yeri değil, belediye başkanı dün buraya geldi, siz de siyaset yapmayın' deyip kovdular. O da dükkana sığındı. Daha dur bu iyi günleriniz' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
73
10
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Yine tam insan olamamışız...

Samet ateş

Türkiye şartlarından bahsediyor olsa gerek

KumdanKum

Yarim ecük bücük bisey yani.. Kadın insanın ta kendisidir.

Ayşe Haseki

Ben annemden bütün ve tam olarak doğdum, demek ki bu iktidar beni yarım yamalak yaptı