Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan 1 Milyon Kişinin Sınırımıza Doğru Geldiğini Söyledi: 'Bu İnsanları Nereye Yerleştireceğiz''

etiket Erdoğan 1 Milyon Kişinin Sınırımıza Doğru Geldiğini Söyledi: 'Bu İnsanları Nereye Yerleştireceğiz''

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İdlib'ten 1 milyona yakın insan sınırlarımıza doğru yürüyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8. Toplantısı dolayısıyla resmi ziyarette bulunmak üzere Ukrayna'ya gitti. Görüşmenin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"İdlib'de yaşanan gelişmeler altınadan kalkılamaz duruma geldi"

"İdlib'de yaşanan gelişmeler altınadan kalkılamaz duruma geldi"

AA'nın aktardığına göre, Ukrayna'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı ortak açıklamada, 'İdlib konusundaki gelişmeler her geçen gün altından kalkılamaz bir duruma geldi. Öyle ki, rejimin maalesef Rusya'nın da görmezliği ile yapmış olduğu saldırılar neticesinde, insanlar bizim sınırlarımıza doğru yürüdüler. 1 milyona yakın insan sınırlarımıza doğru yürüyor. Ve çoluk, çocuk yaşlı hep birlikte alabildikleri ne varsa onlarla birlikte sınırlarımıza geliyor' dedi.

"Bu 1 milyon insanı nereye yerleştireceğiz"

"Bu 1 milyon insanı nereye yerleştireceğiz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de şu anda 4 milyona yakın Suriyelinin olduğunu belirten Erdoğan, 'Bunların 3,5 milyonu tamamen sınır bölgelerindeydi. Diğerleri yine çok farklı bölgelerden. Biz bunları ülkemizde misafir ediyoruz, çadır kentlerde misafir ettik. Yavaş yavaş kendileri bir yerlere yerleşmeye başladı. Onları artık konteyner kentlerden çıkartarak evlere yerleştirmiş bulunuyoruz. Ama bu 1 milyon insanı nereye yerleştireceğiz' ifadelerini kullandı.

"Karşı tedbirler almaya başladık"

"Karşı tedbirler almaya başladık"

Suriyeden gelen mültecilere karşı önlemler alındığını belirten Erdoğan şöyle devam etti:

'Kısa süre önce bir deprem yaşadık. 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Fakat 10 bin aşkın ağır hasarlı bina var. 10 bin binayı süratle inşa edeceğiz tüm bunlara yönelik yoğun bir çalışmanın içine girmemiz lazım. Bir taraftan da bu mülteciler ülkemize geliyor. Bunları kabullenmede zorlanıyor. O yüzden karşı tedbirler almaya başladık. Bunları Suriye’de nasıl iskan ederiz bunu çalışmasını yapıyoruz. Briket evler yapıyoruz. Onları barınak olarak buralara alacağız. İlk etapta 25-30 bin ev yapalım dedik: Fakat bir de ne görelim. Ne yazık ki bu sabah rejim güçleri yine İdlib’de hava saldırısına geçti.'

Bugün İdlip'te Türk konvoyuna yapılan saldırıda 3'ü sivil 8 kişi şehit düştü👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
778
277
89
14
13
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serhat

Tarihe şöyle not düşecekler ağır vergiler ve Suriyeli göçü akp nin sonunu geiren en büyük etken oldu

demet s.

Daha bir kaç ay önce fıratın bilmem ne tarafına operasyona başlamıştık, 30 km güvenli bölge oluşturup oraya gönderecektik bizdeki suriyelileri. ABD'ye dış po... Devamını Gör

Jander Sunstar

Ahahhahaha hayret! Adı soyadı türk ama ilginç şekilde balık hafızalı değil. Hmmmm ajan olma ihtimaliniz % kaç acaba?

bberat17

ananın amına yerleştir