Görüş Bildir
Haberler
Ense Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Ense Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Elif Ateş
20.01.2022 - 10:30

Toplumda birçok kişide görülen ense ağrıları, çeşitli nedenlerden kaynaklı oluşabilir. Bu ağrılar, kişinin günlük yaşamını olumsuz olarak etkiler. Altta yatan rahatsızlığa göre ağrıların şiddetinde değişiklik yaşanabilir. Genellikle kas problemlerinden kaynaklı görülen ense ağrıları, bazı durumlarda ciddi hastalıklarında belirtisi olarak görülür. Bundan dolayı uzun süre devam ense ağrıları mutlaka bir uzman doktor tarafından kontrol edilmesi gerekir. Peki, ense ağrılarına hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vücutta kafa ile gövde arasındaki bağlantıyı sağlayan önemli bölgelerden biri ensedir. Bu bölgede çeşitli hayati dokular bulunur. Ense bölgesinin temelini boyun, sırt kasları ve bunlara bağlı dokular meydana getirir. Omurganın en üst bölgesinde ense bulunur. Kalpten çıkan birçok damar, enseye oldukça yakındır. Yemek ve soluk borusu da bu bölgenin yakınında yer alır. Kol bölgesinin çalışmasını sağlayan sinirler enseden başlar. Bu nedenler bu bölgede gerçekleşen hastalıklar oldukça önemlidir. Ense ağrıları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Ense Ağrılarının Nedenleri

Ense Ağrılarının Nedenleri

Ense ağrılarına yol açan pek çok durum bulunmaktadır. Bu ağrıları neden olan durumlar ise şunlardır:

  • Travma: Enseye gelen fiziksel darbeler, bağ dokularında ve kaslarda çeşitli hasarlara yol açar. Hasara göre ağrılarının şiddetinde değişiklik görülebilir.

  • Kas problemleri: Yanlış duruştan veya ters hareketlerden dolayı ensede bulunan kaslarda gerilme oluşur. Bu zorlanmalardan kaynaklı ense de çeşitli ağrılar oluşur.

  • Kalp krizi: 

  • Menenjit: Omurilik ve beyin dokularının çevresinde meninks adı verilen zarlar bulunur. Bu zarlar, sinirde bulunan dokuları destekler, besler ve korur. Eğer bu zarlar iltihaplanırsa menenjit ortaya çıkar. İltihaplanmalardan kaynaklı ense de şiddetli ağrılar görülür.

  • Romatolojik hastalıklar:  Eklem romatizması gibi kas ve iskelet sisteminde oluşan hastalıklar sadece ense de değil, vücudun tüm bölgesinde ağrıya sebep olur.

  • Nörolojik hastalıklar: Bu hastalıklar omurilikteki sinir dokularında çeşitli hasarlara yol açar. En önemli belirtilerinde biri ense ağrılarıdır.

  • Fibromiyalji: Vücudun belli noktalarında kronik ağrılar ile kendini gösteren fibromiyalji, ensede ağrıya neden olabilir.

  • Omurga sorunları: Omurgalarda bulunan disklerde kayma, eklemlerde hasar, omur arasında fıtıklaşma gibi durumlar da ense de ağrı gelişebilir.

  • Enfeksiyonlar: Boyunda gelişen enfeksiyonlar, ense oluşan apseler ağrı oluşturabilmektedir.

  • Tümörler: Ensede oluşan iyi ve kötü  huyla tümörler sinirleri, damarları sıkıştırır. Bu rahatsızlıklar ense ağrıları ile karakterize edilir.

Ense Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Ense Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Ense ağrısı yaşayan kişilerin hastanelerin, ortopedi ve travmatoloji bölümüne gitmeleri gerekir. Bu bölümde ense ağrılarına yol açan durumlar teşhis  edilir. Eğer gerek görülürse başka bölüme de sevk edilir. Ense ağrılarına ilaçlar, kremler ve çeşitli tedavi yöntemleri uygulanır. Aynı zamanda ağrılar için egzersiz de önerilmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın