Görüş Bildir
Haberler
Enes Kara'nın Babası: 'Evladımı Ölüme Sürükleyen Cemaat Değil, Etrafındaki Ateist Arkadaşları Oldu'

etiket Enes Kara'nın Babası: 'Evladımı Ölüme Sürükleyen Cemaat Değil, Etrafındaki Ateist Arkadaşları Oldu'

Aile zoruyla kaldığı yurtta maruz kaldığı baskılar nedeniyle yaşamına son tıp öğrencisi Enes Kara'nın babası Mehmet Kara, “Her anne-baba evladının vefatına üzülür ama bu üzüntünün yanında aile değerlerimize, inançlarımıza saldırının olması bizi perişan etti. Evladımı ölüme sürükleyen cemaat değil, etrafındaki ateist arkadaşları oldu” dedi.

Yeni Akit'te yer alan habere göre, cemaat yurdunda intihar eden Kara'nın babası şöyle konuştu:

“Çevremde hiç böyle bir olay görmedim. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin kitaplarında intihara teşvik edici, insanı hayattan soğutan, yaşama şevkini kıran tek bir cümleyle karşılaşamazsınız. Biz bu tefsir kitaplarından ‘her şeyi güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayattan lezzet alır’ sözü ile hayatı güzel yaşamayı öğrendik. __Çocuğumun iman zayıflığını fark ediyordum ama ateist olduğunu çektiği video ile öğrendim. Evladım Enes’i manevi boşluğa sürükleyen cemaat değil, ateist arkadaşları oldu.

"Keşke çocuğum cemaatçi olsaydı"

"Keşke çocuğum cemaatçi olsaydı"

“Ben çocuğumun 20 yaşına kadar her türlü ihtiyacını karşılayarak ona hizmet ettim. Hiçbir zaman baskıcı olmadık ama tavsiyelerimiz oldu. Ona namaz kılmasını tavsiye etmek bir baskı değildir. Bir Müslüman çocuğunun her iki alemde de mutlu olmasını ister. Hem dünyada iyi bir mesleği olsun, rahat yaşasın, hem ahiretini kazansın istemiştik.

Benim cemaatten hiçbir şikâyetim yok. Keşke çocuğum cemaatçi olsaydı. İslamiyeti kalben kabul etseydi, zaten bizim dinimiz intiharı yasaklamıştır. Çocuğum maalesef bunu kalben kabul etmemiş. Ateist arkadaşlarından etkilenmiş. Telefon bağımlılığı da vardı. Bu, şu anda maalesef bütün gençlerin sorunu.

Biz şu anda evladımızın acısını yaşıyoruz. Bazı medya kuruluşlarının yazıp çizdikleri de acımızı ikiye katlıyor. Her anne-baba evladının vefatına üzülür ama bu üzüntünün yanında aile değerlerimize ve inançlarımıza saldırının olması bizi daha da perişan etti.”

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
298
193
136
53
44
34
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
T.C. Mehmet

Yukarılarda bir yerde Sevgili Enes'in "Bu adam benim nasıl babam olabilir" dediğini duyar gibiyim. Işıklar içinde uyu Sevgili Enes #CemaatYurtlarıKapatılsın

Cengiz Akın

Hastanede mobbing gördüğünü de söylüyor hastahane perde kapansın ozaman.

mahmut şen

kaç para aldın lan cemaatten kaça sattın çocuğunu senin gibi babanın ben amk

rcpbyrm

para almadan da satmıştır.

ceren yildirim

Üç kuruşluk, haysiyetsiz, beynini kullanıp düşünmekten aciz insanlar anne baba olursa olan çocuklara olur.

Cengiz Akın

Umarım bunları yazarken beynini kullanmissindir hastanede mobbing gördüğünü de söylüyor ozaman. Hastahanelerde kapansın