Görüş Bildir
Haberler
En Popüler 5 Mühendislik

En Popüler 5 Mühendislik

parlakbirgelecek.com
24.04.2014 - 13:32 Son Güncelleme: 24.04.2014 - 16:22

En Popüler 5 Mühendislik

Mühendislik her zaman en gözde mesleklerden biri olmuştur. Güçlü bir teknik eğitim veren mühendislik bölümleri farklı kulvarlarda devam etmek isteyen adaylar için de iyi bir temel oluşturuyor. Parlakbirgelecek.com olarak sizin için Türkiye’nin en popüler ve öne çıkan mühendislik programlarını inceledik. Giriş zorluğundan, rekabete, toplam başvurandan akademik zorluğa kadar birçok değişken sonucunda ortaya çıkan sonuçlar şu şekilde:

Mekatronik Mühendisliği

Mekatronik sistemler taşımadan ameliyatlarda kullanılan hassas robotlara, barkod sistemlerinden  otomatik pilotlara kadar bir çok alanda kullanılmaktadır. Makina, elektronik, kontrol ve bilgisayar sistemlerinin kesişme noktasından bulunan Mekatronik Mühendisliği  gelişmiş ürün, işlem ve sistemleri kurmak için kullanılan ürünlerin tasarımı ile ilgilenen disiplinlerarası bir mühendisliktir.

Mekatronik Mühendisliği  karmaşık işlerin içinden çıkmayı seven, ayrıntılara dikkat etme konusunda kendini yetenekli bulan adaylar için ideal bir seçenek.  Mekatronik Mühendisleri otomotivden madenciliğe kadar geniş bir yelpazede iş bulma olanağına sahipler.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında artık hepimiz cep telefonları, diz üstü bilgisayarlar ya da tabletler sayesinde her zaman ulaşılabilir, hatta çevrim içi durumdayız. Sevdiklerimize bir “alo” uzakta olmamızı, ya da arkadaşlarımızla bir kısa mesaj sayesinde buluşacağımız noktayı belirleyebilmemizi sağlayan Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği işaret ve görüntü işleme sistemlerinden, elektromanyetik ve mikrodalgalara kadar geniş bir yelpaze ile ilgilenen bir disiplindir. 

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği sayısal düşünebilme yetenekleri yüksek, yaratıcı ve yeniliklere açık, sorumlu ve takım çalışmasına yatkın adaylar için ideal bir kariyer seçeneği. Elektronik ve Haberleşme Mühendisleri radyo-televizyon ve internet hizmeti veren şirketlerden kamu ve özel sektörde bankacılıktan eğlenceye kadar çeşitli alanlarda iş bulabilirler.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği 100 yılı aşkın bir süredir giderek artan bir hızla hayatımızın her alanına girmiş ve yeni birçok alanın doğmasına neden olmuş bir mühendislik. Enerji ve güç sistemlerinden elektronik ve iletişime kadar geniş bir alanı kapsayan Elektrik-Elektronik Mühendisliği devre tasarımı, duyargalar, elektrik sinyallerinin işlenmesi, iletişim sistemlerinin tasarımı, elektromanyetik dalgalar ve antenler ve optik-elektronik-mekanik karma sistemlerin tasarım ve geliştirilmesinde önemli rol oynar. 

Tasarım ve üretim gibi daha aktif rollerin dışında raporlama ve teknik kılavuzların incelenmesi gibi masa başı işlerde de çalışabilen Elektrik-Elektronik Mühendisleri mobil iletişim şirketlerinden savunma sanayiine kadar birçok sektörde iş bulabilirler. 

 Endüstri Mühendisliği

Küresel ekonomide gittikçe artan rekabet şirketleri üretim ve hizmetlerini en etkin biçimde vermeye zorlamaktadır. Bu sebeple ürün ve hizmetlerin en verimli şekilde üretim ve dağıtımı, makine, iş gücü, hammadde, bilgi, enerji, çevre ve para gibi kısıtlı kaynaklardan oluşan sistemlerin tasarımı, işletilmesi ve yönetilmesi, ve bu sistemlerin üretkenliğinin ve rekabet gücünün geliştirilmesini sağlayan Endüstri Mühendisliğine olan ihtiyaç gittikçe artıyor. 

Gıdadan sağlığa, havacılıktan finansa birçok sektörde kariyer yapma imkanı bulunan Endüstri Mühendisleri analitik düşünebilen ve problem çözme becerisi olan yaratıcı bireyler için ideal bir kariyer seçeneği.

İnşaat Mühendisliği

İnşaat mühendisliği, insanoğlunun ihtiyaçları ile doğmuş temel mühendislik dallarından birisidir. Barınma amaçlı konutlardan, iş amaçlı yüksek katlı binalara, alışveriş merkezlerinden otoyollara kadar her çeşit yapının inşaası ile zemin etüdlerinin gerçekleştirilmesi, yapılarda kullanılan malzemelerin  belirlenmesi,üretimi, büyük çaptaki projelerin planlanması ve ekonomik etüdleri gibi çok çeşitli faaliyetler İnşaat Mühendislerinin işidir. 

Yaratıcı, detaycı, analitik ve meraklı bireylerin parladığı İnşaat Mühendisliği ekonominin dinamosu olan sektörlerden biri olan yapı sektörünün yükseliş ve düşüşlerinden de etkileniyor. Adaylar kamu kurumlarında ya da büyük inşaat firmalarında deneyim kazanabilecekleri gibi girişimci yanlarıyla kendi şirketlerini kurup  müteahhitliğe de başlayabilirler.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
7
4
3
0
0