Görüş Bildir
Haberler
En Meşhur Oyun Karakteri Mario'nun Varlığından Bile Haberdar Olmadığınız Oyunları

En Meşhur Oyun Karakteri Mario'nun Varlığından Bile Haberdar Olmadığınız Oyunları

Kimimizin çocukluğu kimimizin ilk video oyunu Mario, bugüne kadar sayısız oyunda karşımıza çıkmış bulunuyor. Ama öyle oyunlar var ki, varlığından bile haberdar değilsiniz!

İşte karşınızda birbirinden garip ve varlığından haberdar olmadığınız değişik Mario oyunları;

Kaynak: https://www.svg.com/136419/the-weirde...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. I Am A Teacher: Super Mario Sweater

1. I Am A Teacher: Super Mario Sweater

Aslında bir oyun olarak değil, daha çok tasarım uygulaması olarak bakılabilir. Üzerinde Mario desenleri bulunan kazaklar tasarlıyorsunuz. Kazağın ölçülerini değiştirebiliyor veya 15 farklı modelden birisini seçerek işlemeye başlıyorsunuz. Famicom için tasarlanan bu 1986 yapımı oyunu daha önce duymuş muydunuz?

2. Mario's Bombs Away

2. Mario's Bombs Away

Evet yanlış görmediniz. Tesisatçı olarak bildiğimiz Mario, bu sefer bir savaş kahramanı olma yolunda ilerliyor. Nintendo'nun 1980'lerde ürettiği el konsolu Game & Watch üzerinde oynanabilen bu retro oyun, daha çok yetişkinlere yönelik olmasıyla tanınıyor.

3. All-Night Nippon: Super Mario Bros.

3. All-Night Nippon: Super Mario Bros.

Popüler bir Japon radyo programı olan All-Night Nippon ile ortaklık kuran Nintendo, klasik Mario oyununun biraz daha değiştirerek oyuncuların karşısına sunmuştu. İşleyiş ve hikaye bakımından aynı olan oyun, yapısal anlamda biraz farklı görünüyordu.

4. Dance Dance Revolution: Mario Mix

4. Dance Dance Revolution: Mario Mix

2005 yılında piyasaya sürülen Dance Dance Revolution: Mario Mix, adından da anlaşılacağı üzere tamamen dans odaklı bir oyun. O dönemler dans pediyle birlikte oynanıyordu ve içerisinde Mario dahil birçok karakter yer alıyordu. Şarkıları ise klasikleşmiş Mario oyunlarından oluşuyordu.

5. Mario Artist: Talent Studio

5. Mario Artist: Talent Studio

Nintendo'nun yaptığı en ilginç işlerden birisi ise şüphesiz Mario Artist: Talent Studio'idi. Kameranızı kullanarak kendi yüzünüzün fotoğrafını çekmeye ve bu fotoğrafı bir avatara dönüştürerek ona çeşitli görevler vermenizi sağlayan bu yapım, şimdilerin 'Metaverse' kavramının atalarından birisi olarak sayılabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Donkey Kong Circus

6. Donkey Kong Circus

Aslında isminde Mario geçmese bile karakterin önemli bir rol aldığı bu oyunda, Bazen tesisatçı ve bazen ise bir asker olan Mario'nun bu sefer kötü adam rolüne büründüğünü görüyoruz. Donkey Kong'u bir kafese kapattıktan sonra hain planlar kuruyor kendisi. Bunları da mı görecektik!!!

7. Itadaki Street

7. Itadaki Street

Ortaya biraz Mario ve biraz Monopoly karıştırırsanız ne olur? Sonuç Itadaki Street. Oldukça karmaşık olan bu oyun 2007 senesinde Nintendo DS cihazları için çıktı fakat oynaması sanıldığı kadar kolay değildi. Karmaşık arayüz sistemi yüzünden pek akılda kalıcı bir oyun olduğu söylenemez.

8. Mario Roulette

8. Mario Roulette

Evet, bildiğiniz kumar oyunu bu yahu. Japonya'da kumar oynamanın ve oynatmanın cezası olduğu için asla gerçek bir para girişi veya çıkışı olmasa bile kazandığınız takdirde size oyun içi madalyalar sunuluyordu. Ve bu oyunu çoğunlukla çocuklar oynadığı için arkasında kötü bir şöhret bıraktı diyebiliriz. Günümüzde bu makineleri bulmak neredeyse imkansız çünkü söylenene göre hepsi yok edilmiş durumda.

9. Mario Teaches Typing 2

9. Mario Teaches Typing 2

Aslında çocuklar için eğitici bir oyun olduğu düşünülerek piyasaya sunulan Mario Teach Typing 2, Mario'nun sürekli eğitimden alakasız diyalogları yüzünden pek akılda kalıcı bir hale gelmemişti.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
4
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Mario ilk olarak Donkey kong oyununda görülmüştür, burada paylaştığınız değil, Orijinal donkey kong oyununda. Hatta super mario çıkana kadar bir kaç oyunda ... Devamını Gör