Görüş Bildir
Haberler
Mr. Robot Kenara Kardeşim: En İyi Hack Mekaniğine Sahip Oyunlar

Mr. Robot Kenara Kardeşim: En İyi Hack Mekaniğine Sahip Oyunlar

Deniz Ünsal
19.02.2023 - 11:07

Oyunlarda çok fazla rastlamadığımız bir konu hackleme. Çoğu filmde ve oyunda konu hack işlemine geldiğinde birkaç saniyelik klavye seslerinden sonra en zor yerler bile hacklenirken, gerçek dünyada oldukça zorlu ve anlaşılması güç bir olay. Biz de bu klişeden kurtulan ve hack işlemini iyi bir mekanikle sunan oyunlara bakalım dedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Else Heart.Break()

8. Else Heart.Break()

Tıklamaya dayalı bir macera oyunu gibi görünen ancak nesnelerin kodlarına ulaştıkça davranışlarını değiştirdiğimiz Else Heart.Break(). Grafiklerinin hoş olmasının yanında genişleyen şehri ve yapılacak birçok şeyin bulunması da oyunu oynamak için farklı sebepler ortaya koyuyor.

7. Quadrilateral Cowboy

7. Quadrilateral Cowboy

Oyundaki dünyayı hack sistemi ile kontrol ettiğimiz, kapıları, ışıkları komutlarla açtığımız Quadrilateral Cowboy. Basit grafiklerine rağmen farklı bir düşünce ile yapılmış oyun, kendine has oynanışa sahip.

6. Bioshock

6. Bioshock

Bioshock, anlatı unsurları ve evreni ile başarı yakalamış bir seri. Steampunk bir dünyada hack işlemleri nasıl olur diyorsanız ise cevap bulmaca çözmek. Borulardan bir yol yaptığımız hack sistemi, gerçekçi olmasa da eğlenceli.

5. Deus Ex

5. Deus Ex

Deus Ex Human Revolution oyununda gizli odalara girmek ve saklı ganimetleri almak istiyorsanız, bulmaca tarzı hack sistemini çözmeniz gerekiyor. Oyunun genelindeki başarılı yapısına uyan bir hack sistemi.

4. Cyberpunk 2077

4. Cyberpunk 2077

Siberpunk bir dünya oluşturulduğunda elbette ki hack, en önemli unsurlardan biri oluyor. Oyun çıkışından itibaren vaad ettiği şeyler konusunda sınıfta kalsa da, oyun dünyasına sunduğu hack sistemi bunlardan biri değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Watch Dogs

3. Watch Dogs

Hacker konusu üzerine yapılmış bir oyun olarak Watch Dogs serisi, zamanına göre oldukça etkileyici bir hack mekaniğine sahip. Watch Dogs 2'de bu sistemi yenilemek yerine geliştirmeleri de başarılı bir şeyi bozmama isteklerini gösteriyor. Keşke bu isteklerini oyunun tümünde de gösterselerdi.

2. Uplink

2. Uplink

Bir simülasyon olarak ele alınabilecek Uplink. Şimdiye kadar gördüğümüz daha sevimli mekaniklere karşın Uplink, hack dünyasının bir simülasyonunun 2001 tarihindeki halini sunar.

Oyunun amacı tabii ki illegal şeyleri yapmak ve isminizi yükseltmek. Bu illegal şeylerin içinde kara para aklama, araştırma verileri çalma, kanıt silme ve masumları suçlama gibi türlü kötülük var.

1. Hacknet

1. Hacknet

Uplink'in varisi olarak görebileceğimiz Hacknet. 2015 yılında çıkan oyunu, Uplink ile kıyaslarsak; daha iyi grafikler ve bir hikaye anlatımı eklendiğini görebiliriz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın