Görüş Bildir
Haberler
En İyi 12 Game of Thrones Karakteri

En İyi 12 Game of Thrones Karakteri

Lala Joseph Priestley
05.08.2014 - 18:49 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 13:36

1. Tyrion Lannister

1. Tyrion Lannister

Tyrion Lannister, Tywin ve Joanna Lannister'ın üçüncü ve en genç çocuklarıdır. Cüce olduğu için Küçük Şeytan ya da Yarım Adam olarak da çağrılır. Kitap serisinin önemli POV karakterlerinden biridir. TV dizisinde Peter Dinklage tarafından canlandırılmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Arya Stark

2. Arya Stark

Arya Stark, Lord Eddard ve Leydi Catelyn Stark'ın üçüncü çocuğu ve ikinci kızıdır. Robb, Bran ve Rickon adında üç erkek kardeşi, Jon Kar adında üvey ağabeyi ve Sansa adında bir ablaya sahiptir. 

Kardeşleri gibi, bazı zamanlar rüyasında ulukurt olduğunu görür.

3. Daenerys Targaryen

3. Daenerys Targaryen

Daenerys Targaryen, Daenerys Fırtınadadoğan ya da kısaca Dany olarak da bilinir, Targaryen Hanesi'nin yaşayan son üyesi ve kitap serisinin temel POV karakterlerinden biri. Televizyon dizisinde İngiliz aktris Emilia Clarke tarafından canlandırılmaktadır.

4. Eddard Stark

4. Eddard Stark

Eddard Stark, daha bilinen ismiyle 'Ned', Stark Hanesi'nin başı, Kışyarı Lordu ve Kuzey Muhafızı'dır. Demir Taht'ı kazanması için yardım ettiği ve birlikte baş kaldırdığı, en sonunda Ned'i El'i olarak isimlendirdiği Kral Robert Baratheon ile arkadaştır. Seride birincil POV karakterlerden biridir. Dizide, Sean Bean tarafından canlandırılmıştır.

5. Jon Snow

5. Jon Snow

Jon Kar, Lord Eddard Stark’ın piç oğludur. Annesinin kimliği ise tam bir spekülasyon kaynağıdır. Babasının ve yarı-kardeşlerinin yanında yetiştirilen Jon yetişkin bir adam olmaya yaklaştığı zaman Gece Nöbetçileri’ne katıldı. Çoğunlukla yanında kendi albino ulukurdu Hayalet yer alır. Taht Oyunları serisi başladığında, Jon on dört yaşındadır. Jon Kar karakteri serinin en önemli karakterlerinden biridir. Dizide Jon Kar karakterini İngiliz aktör Kit Harington canlandırmaktadır.

6. Jamie Lannister

6. Jamie Lannister

Jaime Lannister, bilinen adıyla Kral Katili, Lannister Hanesi'nden Lord Tywin Lannister ve Lady Joanna Lannister'nın ilk oğulları ve ikinci çocuklarıdır. On beş yaşında, Deli Kral Aerys II Targaryen'in Kral Muhafızı olarak seçilerek tarihteki en genç prestijli kral koruması olmuştur. Robert İsyanı'nın sonlarına yakın ihanet edip Kral Aerys'i öldürürken aşağılayıcı 'Kral Katili' lakabını kazanır. Hayatının çoğunda, kız kardeşi Cersei Lannister ile gizli bir ensest ilişki yaşamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Bronn

7. Bronn

Bronn,oldukça yetenekli ve kurnaz bir paralı askerdir. Tv dizisinden Jerome Flynn tarafından canlandırılmıştır.

8. Sandor Clegane

8. Sandor Clegane

Sandor Clegane, Clegane hanesinin bir mensubudur. Hanenin yürürlükteki yöneticisi Ser Gregor Clegane’in küçük kardeşidir. Barbar doğası, efendilerine sorgusuz itaati ve ailesinin armasının üstünde bulunan üç köpekten dolayı Tazı lakabını almıştır. Sıkça baygın düşene kadar içse de, Batıdiyar'daki en tehlikeli dövüşçülerden biri olarak nitelendirilir. Çocukken Gregor yüzünü sobaya ittiğinde korkunç yaralar aldı. Nihayetinde ateşten, abisinden ve genel olarak şövalyeliğin iki yüzlülüğünden nefret etti.

9. Robb Stark

9. Robb Stark

Robb Stark, Eddard Stark ve Catelyn Stark’nin en büyük oğulları, Kışyarı'nın varisiydi. Babasının ihanetten dolayı hapse atılmasına karşılık sancak beylerini toplayıp babasını kurtarmak için güneye yürümüş ve Nehir Lordları da onu desteklemiştir. Babasının idamından sonra lordları tarafından kral ilan edilmiş, Kuzey'deki Kral olmuştur. Takipçileri ve düşmanları tarafından Genç Kurt diye adlandırılmıştır.

10. Margaery Tyrell

10. Margaery Tyrell

Margaery Tyrell, Lord Mace Tyrell ve karısı Leydi Alerie'nin tek kızlarıdır. TV dizisinde Natalie Dormer tarafından canlandırılmaktadır.

11. Jorah Mormont

11. Jorah Mormont
winteriscoming.net

Ser Jorah Mormont, sürgün edilmiş bir şövalye, Mormont Hanesinin eski lideri ve Ayı Adalarının eski lordudur. Batıdiyardan köle ticareti yapmaktan suçlu bulunması sebebiyle Özgür Şehirlere paralı asker olmak üzere kaçtı. Nihayetinde Targaryenlerin hizmetine girdi ve Daenerys Targaryen’in en güvendiği danışmanı oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Davos Seaworth

12. Davos Seaworth

Davos Seaworth, Yağmur Ormanı Lordu, Dar Deniz Amirali, genellikle Soğan Şövalyesi diye çağrılır, önceden bir kaçakçıydı fakat Robert İsyanı'ndan sonra arazi sahibi bir şövalye olup Stannis Baratheon'un en sevdiği adamlarından biri haline gelir. Eski kaçakçı gemisi Kara Betha'ya kaptanlık yapar. Çoğu Stannis'in hizmetinde olan yedi oğlu vardır. Davos'un Gazap Burnu'ndaki topraklarını karısı idare etmektedir. Hanedan arması soğan amblemli yelkenleri olan siyah gemidir. Kralların Çarpışması'nın POV karakterlerinden biridir. Televizyon serisinde Liam Cunningham tarafından canlandırılmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
28
22
10
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
morgoth's sauron

margaery de bi dakka falan okudum sanırım

leyla

Jamie değil jaime