Görüş Bildir
Haberler
En Gözde Makyaj Yöntemi Kontür ve Aydınlatmaya Dair Herkesin Bilmediği 15 Muhteşem İpucu

En Gözde Makyaj Yöntemi Kontür ve Aydınlatmaya Dair Herkesin Bilmediği 15 Muhteşem İpucu

Fulin
24.10.2017 - 13:56

Kontür ve aydınlatma hayatımıza girdi gireli makyajın anlamı değişti. Yüzümüzü boyutlandırıp parlamayı çok sevdik. Youtube ve Instagram videoları sağ olsun hepimiz bu konunun uzmanı olduk. Ancak hala öğrenilecek şeyler var. Henüz bilmeyenler için kontür ve aydınlatma ipuçlarını sıralıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kontürü elmacık kemiklerinizin altında inceltip yuvarlayın.

Dümdüz, keskin bir kontür yerine daha doğal ve çekici bir yüz için kontür yaparken elmacık kemiklerinizin altına geldiğinizde daha ince ve hafif kavisli (elmacık kemiğinin altını takip edecek şekilde) bir bitiş yapın. Bunun için fırça değişimi yapıp daha ince bir fırça kullanabilirsiniz.

2. Kontürün ucunu ağzınıza kadar uzatmayın.

Tabii erkeksi ve çok sert hatlar istemiyorsanız. Elmacık kemiği kontürünü kısa tutmak doğal bir görüntü için önemli. Aksi takdirde yüz lekesi gibi bile durabilir ki pek çok insan bu hataya düşüyor.

3. Dağıtma işlemini sadece yukarı doğru değil, üstlere doğru da yapın.

Yüz gerdirme efekti için ürünleri aşağıdan yukarı sürme/dağıtma kuralını herkes bilir. Ancak bunu artırmak ve çizginin kalıp gibi durmasını engellemek için hem yukarı, hem üste (elmacık kemiğine doğru) dağıtılması yüzünüzü daha kalkık gösterecektir.

4. Çene kontürünün önemini unutmayın.

Çene köşeleriniz belirginse elmacık kemiği kontürüne paralel bir çizgiyle bu görüntüyü yumuşatabilirsiniz. Yok benim çene köşem belirgin değil ve ben belirgin göstermek istiyorum diyorsanız ünlülerin yöntemi olan kulak (çene) altı kontürüyle kemiği ortaya çıkarabilirsiniz.

5. Tel tokalarla kendi fırçanızı yapın.

5. Tel tokalarla kendi fırçanızı yapın.

Kontür ve aydınlatıcı için ayrı ayrı özel fırçalar almanıza gerek yok. Gerçi artık çok yaygınlar ama yine de hiçbir kontür fırçası tel tokayla sıkıştırılmış normal bir fırça kadar ince ve kavisli olamıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Paletinizi şablon olarak kullanın.

Kontür sırasında yüzünüzü böyle yapmayın. 😊 Aksi halde normal halinize döndüğünüzde dalgalı bir görüntü oluşabilir. Düz kenarlı bir kontür ya da far paletinizi alın, elmacık kemiğinizin altına yapıştırın ve üstüne kontür uygulayın. Bu kadar basit.

7. Burun kontüründe çizgileri yaklaştırarak burnunuzu daraltın.

7. Burun kontüründe çizgileri yaklaştırarak burnunuzu daraltın.

Burnun iki yanına çizdiğiniz çizgiler birbirine ne kadar yakın olursa burnunuz o kadar dar görünecektir. Elbette Michael Jackson gibi görünmemek için bu hileyi dozunda uygulamak lazım.

8. Fotoğraf çektirecekseniz o gün biraz abartın.

Her zaman değil ama fotoğraf çektireceğiniz günlerde biraz daha yoğun uygulama yapmak kabul edilebilir, çünkü fotoğraflarda makyaj çok daha hafif çıkıyor (tabii flaşlı çekim olmadığı sürece!).

9. Farklı bölgelere farklı tonlarda aydınlatıcı kullanın.

9. Farklı bölgelere farklı tonlarda aydınlatıcı kullanın.

Örneğin burun üstüne şampanya, yanak üstüne altın ya da rose gold gibi. Bu şekilde uygulama yapmak yüzünüze derinlik katar.

10. Burun ucuna uygulayacağınız aydınlatıcıyla burnunuzu kalkık gösterin.

10. Burun ucuna uygulayacağınız aydınlatıcıyla burnunuzu kalkık gösterin.

Burada kural; burun altını kontürlemek ve burnun en uç kısmına hafif bir aydınlatıcı geçmek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Allık fırçanızı küçültün.

Eskiden allık fırçaları kocaman olurdu. Ancak şimdi kontür ve aydınlatıcı uyguladığımız için allık alanı küçüldü. Bu nedenle uygulamayı küçük bir fırçayla yapmak gerekiyor.

12. Şakaklarınızı aydınlatmayı unutmayın.

12. Şakaklarınızı aydınlatmayı unutmayın.

Daha boyutlu bir yüz için aydınlatıcıyı hafifçe şakaklarınıza doğru uzatın.

13. Yağlı bir cilde sahipseniz ve aydınlatıcı kullanacaksanız mutlaka pudra uygulayın.

Yağlı (kendinden aydınlatıcılı 😅)ciltliler için aydınlatıcı kullanımı oldukça zor. Matlaştırıcı bir pudra kullanmak ve sürekli tazelemek gerekiyor.

14. Dudaklarınızı aydınlatıcıyla büyütün.

14. Dudaklarınızı aydınlatıcıyla büyütün.

Çoğumuz aydınlatıcıyı yüzümüze sürdükten sonra bir pıt hareketiyle dudak üstüne de değdiriyoruz. Oysa dudakları boyutlandırmak için ayrıntılı bir çalışma gerek. Kalem fırça ya da aydınlatıcı bir göz kalemiyle dudak üstüne belirginleştirici çizgileri çizebilirsiniz.

15. Vazelini aydınlatıcı olarak deneyin.

15. Vazelini aydınlatıcı olarak deneyin.

Vazelin hem aydınlatıcı, hem de aydınlatıcı bazı olarak kullanılabilir. Aydınlatıcının etkisini artırmak istediğinizde yardımınıza koşacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son olarak, mükemmel makyajınızın tadını çıkarın! 😎

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
24
22
10
10
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eluine

Yani şimdi beni anti feminist ya da kadınlara karşıt görüşlü bir kişilik olarak algılamayın ama... Ne gerek var? Makyaja kesinlikle karşı değilim fakat bir k... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Çünkü makyaj yapmaktan zevk alıyoruz ve bu durumdan hoşnutuz, başka sebebe neden ihtiyaç duyup "doğal güzeldir ya" deme ihtiyacı duyuyorsun? Birisi makyaj ya... Devamını Gör

Apollonia corleone

aydınlatıcı kullanmaya bayılıyorum da yüzdeki pütür pütür noktaları anında ortaya çıkartıyor özellikle sıvı olanlar

Eluine

Kafana lüküs tak.

Nazar Dönmez

valla bununla bu kadar uğraşacağıma maske takıp gezerim daha iyi.Ha tuval ha surat bu ne anam😝