Görüş Bildir
Haberler
Emrah Apartmanı'nın Hazin Hikâyesi: Erzincan Depreminde Ölen Torununun İsmini Bayraklı'da Yaptığı Binaya Vermişti

Emrah Apartmanı'nın Hazin Hikâyesi: Erzincan Depreminde Ölen Torununun İsmini Bayraklı'da Yaptığı Binaya Vermişti

Müteahhit Hayati Uzun 1992’de Erzincan’da meydana gelen depremde torunu Emrah’ı kaybetti. Aile İzmir’e yerleşti. Hayati Uzun Bayraklı’da inşa ettiği apartmana depremde ölen torununun ismini verdi. Ancak İzmir depreminde ilk yıkılan binalardan biri Emrah Apartmanı’ydı. Hayati Uzun’un iki torunu ve gelini, enkaz altında hayatını kaybetti.

Emrah Apartmanı'nın acı hikayesini Hürriyet'ten Emre Eser kamuoyuna duyurdu.

Habere göre Emrah Apartmanı’nı yapan müteahhitin ismi Hayati Uzun. 

Hayati Uzun, 1992 yılında meydana gelen Erzincan depreminde torunu Emrah’ı kaybediyor. Bu olay üzerine İzmir Bayraklı’ya gelip onun adını yaşatmak için, 1993’te 2 blok ve 28 daireden oluşan bir apartman inşa ediyor. Buraya ‘Emrah Apartmanı’ ismini veriyor. Kendisi de yıllarca bu binada yöneticilik yapıyor ve komşularının anlattığına göre daha sonra Didim’e yerleşiyor.

Diğer torunları da öldü

Diğer torunları da öldü

Müteahhit Hayati Uzun, Emrah Apartmanı’ndan ayrılsa da oğlu Bora Uzun ve ailesi yaşamaya devam ediyor. Ancak deprem Uzun ailesinin yakasını İzmir’de de bırakmıyor. 

Önceki gün gerçekleşen depremde Hayati Uzun, Erzincan depreminde kaybettiği torununun adını yaşatmak için yaptığı binada gelini Rabia Uzun’u, kendisi ile aynı adı taşıyan 17 yaşındaki torunu Hayati Uzun’u ve diğer torununu kaybediyor. 

Kendisi gibi müteahhit olan oğlu Bora ise enkazdan ağır yaralı olarak kurtarılıp hastaneye kaldırılıyor.

17 yaşındaki Hayati Uzun’un arkadaşları ise şunları anlatıyor: “Biz aşağıdaki parktaydık. Bir anda deprem şokunu yaşadık. Sokağı döndüğümüzde etraf toz bulutuydu. Hemen enkaza girdik. Binaya ilk İzmir itfaiyesi geldi. İzmir itfaiyesi ile iki kuzenimi zemin kattan çıkardık. Onlar bir yaşam alanı bulduğu için şanslıydı. Daha sonra en üste Hayatilerin olduğu yere baktık. Hayati babasının üstüne kapanmıştı ama hayatını kaybetmişti.”

Hayati, 'Yıkılacak' demiş

Hayati, 'Yıkılacak' demiş

17 yaşındaki Hayati’nin arkadaşları, bir önceki İzmir depreminde binanın hasar gördüğünü, asansörün arızalandığını ve Hayati’nin kendilerine, “Bu bina yıkılacak” dediğini söyledi. 

Arkadaşları Hayati’nin çok hayat dolu birisi olduğunu belirtti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tyliebee

STATİK VE BETON BİLGİSİ OLMADAN BİNA YAPMAK.

Art Ankara

Hikaye üzücü ama müteahhitin yaptığı iki binanın da çökmüş olması düşündürücü .

begonvila

Yaw müteahhitler, pislik bi mühendis ve mimarla anlaşıyorlar, bu para avcısı insanlar doğru dürüst bakmadan imza veriyorlar, aha bizim gaziemir de böle bi mi... Devamını Gör