Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos: Dünyaca Ünlü 7 İş İnsanının İlk Şirketleri

Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos: Dünyaca Ünlü 7 İş İnsanının İlk Şirketleri

05.08.2022 - 20:00

Dünyaca ünlü 7 iş insanının ilk şirketlerini sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elon Musk

Elon Musk
en.wikipedia.org

Dünyaca ünlü milyarder girişimci Elon Musk, kardeşi Kimbal Musk ve Greg Kouri ile birlikte kurduğu yazılım firması Zip2 ile iş dünyasına atılmıştı. Gazetelere online şehir rehberi tasarlama hizmeti sunan Zip2, kurulduktan 4 yıl sonra, 1999 yılında Compaq'a 307 milyon dolara satıldı.

Bill Gates

Bill Gates
en.wikipedia.org

100 milyar doların üstündeki servetiyle dünyanın en zengin insanları arasında bulunan Bill Gates, 17 yaşındayken yakın arkadaşlarından Paul Allen ile birlikte trafik sayım ve kontrol sistemleri için programlar üreten Traf-O-Data adında bir şirket kurdu. Gates ve Allen, bu ilk girişimlerinden birkaç yıl sonra Microsoft'u kurdular.

Jeff Bezos

Jeff Bezos
jane-anderson.com

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Jeff Bezos'un kurduğu iik şirket, internet üzerinden kitap satmak amacıyla kurduğu Amazon'du. Ailesinden aldığı 300 bin dolarlık sermayeyle şirketi kuran Bezos, dünyanın en büyük nehri olan Amazon'un adını, 'dünyanın en büyük kitap mağazası' olmasını umduğu şirketine koymuştu.

Jack Ma

Jack Ma
en.wikipedia.org

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, üniversiteyi bitirdikten sonra başvurduğu 30 farklı işten geri çevrilmiş. Kendi ifadesiyle, çalışmak üzere başvurduğu KFC şubesi tarafından bile kabul edilmeyen Ma, internet ile tanıştığı 1994 yılında kurduğu 'Hangzhou Haibo' adlı çeviri servisiyle iş hayatına atılmış.

Bernard Arnault

Bernard Arnault
en.wikipedia.org

Temmuz 2022 itibariyle dünyanın en zengin ikinci insanı olan Fransız milyarder, LVMH Möet Hennessy Louis Vuitton şirketler grubunun yöneticisi. Arnault, iş hayatına babasının Ferret-Savinel adlı inşaat şirketi sayesinde atılmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Larry Page

Larry Page
en.wikipedia.org

Larry Page, Stanford Üniversitesi'nde öğrenciyken bir proje olarak geliştirdiği BackRub ile 'arama motoru' fikrini hayata geçirdi. Üniversiteden arkadaşı Sergey Brin ile birlikte yaptığı BackRub zaman içinde önce Googol'a, sonra Google'a dönüştü.

Vehbi Koç

Vehbi Koç
tr.wikipedia.org

Türk iş insanı Vehbi Koç, babasının açtığı küçük bakkal dükkanını işleterek iş hayatına atılmıştır. Koç, şirketin adını 1926 yılında Ankara Ticaret Odası'na 'Koçzade Ahmet Vehbi' adıyla kaydettirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
2
2
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın