Görüş Bildir
Haberler
Elma Sirkesinin Vücuda Yararları Nelerdir? Elma Sirkesinin Faydaları ve Zararları

Elma Sirkesinin Vücuda Yararları Nelerdir? Elma Sirkesinin Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
23.03.2022 - 11:42

Hemen herkesin evinde bulunan sirke, yaş ya da kurutulmuş meyve ve şıralardan elde edilir. Sirke, ilk önce etil alkol daha sonra, asetik asit fermantasyona uğradıktan sonra meydana gelir. Genellikle yoğun asitli olan üzüm ve elmalardan sirke yapılır. Yemekleri ve salataları tatlandırmak için sıklıkla kullanılır. Aynı zamanda cilt ve ağız temizliği gibi kişisel bakım ürünlerinde ve ev temizliğinde sirke kullanılmaktadır. Birçok sirke gibi elma sirkesinin de sağlık açısından önemi büyüktür. Peki elma sirkesinin vücuda yararları nelerdir? İşte elma sirkesinin faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elma sirkesi, besin değerleri açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Yapısında pek çok vitamin ve mineral bulunur. Özellikle A, B1, B2 ve B6 vitaminleri bakımından önemlidir. Aynı zamanda içerisinde magnezyum, fosfor, kalsiyum, potasyum gibi birçok madde bulunur. Elma sirkesi antioksidan özelliğine sahiptir. Ayrıca bakterilerin varlığını azaltma gücü olan antimikrobiyal maddeler içerir. Birçok migrorganizmayı etkisiz hale getirebilen nadir besinlerden biridir. Her ne kadar yararlı bir besin olsa da bazı kişilerde olumsuz durumlara yol açabilir. Elma sirkesinin vücuda faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Elma Sirkesinin Vücuda Yararları Nelerdir? Elma Sirkesinin Faydaları ve Zararları

Elma Sirkesinin Vücuda Yararları Nelerdir? Elma Sirkesinin Faydaları ve Zararları

Elma sirkesi, vücuda sayısız yararları bulunan doğal sirke çeşitlerinden biridir. Kan şekerini dengelemede oldukça başarılıdır. Bu nedenle tip-2 diyabet hastaları tarafından tüketilebilir. Düzenli tüketildiğinde kolesterolü ve kan basıncını düşürür. Kalp damar hastalıklarından korunmayı sağlar. Yapılan araştırmalarda vücutta var olan kanser hücrelerini küçültmede etkili olduğu tespit edilmiştir. Aynı zamanda kötü huylu tümörlerin yayılımını da yavaşlattığı gözlenmiştir.

Elma sirkesi zengin besin değerlerine sahip olsa da kalori bakımından oldukça düşüktür. Kişide tokluk hissi yaratır ve bu sayede kilo vermeyi kolaylaştırır. Aynı zamanda tırnak mantarı gibi çeşitli problemlerin giderilmesinde etkilidir. Kulakta oluşan enfeksiyonların tedavisini de hızlandırır. Asidik bir sıvı olduğu için cilt temizliğinde de kullanılır. Cilt üzerinde iltihaplanma oluşumunu engeller. Yapısında bulunan bileşenler sindirim sisteminin korunmasını sağlar. Bağırsaklardaki yararlı bakterilerin üretimini hızlandırır.

Sadece elma sirkesinin değil, tüm sirke çeşitlerinin vücuda zararları bulunabilir. Asidik bir yapıya sahip olduğu için fazla tüketildiğinde boğazı tahriş edebilir. Kronik hastalıklar için kullanılan ilaçlar ile birlikte alındığında ilaçlar ile etkileşime girebilir. Bu durumda vücutta potasyum değerlerini düşer. Bununla birlikte kas ve iskelet problemleri görülür. Elma sirkesi, diş minesine de zarar verebilir. Aynı zamanda mide hastalıkları da görülebilir. Bu nedenle elma sirkesi tüketileceği zaman su ile seyretilmesi önerilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
119
98
87
82
75
68
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın