Görüş Bildir
Haberler
Elden Ring'in Resmettiği The Lands Between Diyarında Keşfedilmeyi Bekleyen Birbirinden Havalı 13 Silah

Elden Ring'in Resmettiği The Lands Between Diyarında Keşfedilmeyi Bekleyen Birbirinden Havalı 13 Silah

FromSoftware tarafından geliştirilen oyunlarda birbirinden ilginç silahlar ve ekipmanlar gördük. Fakat yapımcının Souls formülünü açık dünya ile birleştirdiği Elden Ring de bu envanter büyük oranda genişledi. Oyunda birbirinden enteresan tasarımlara sahip onlarca silah gizemli ve tehlikeli bölgelerde keşfedilmeyi bekliyor.

Geliştirici ekibin hayal gücüne ve tasarım başarısına dair kanıt niteliğinde olan 13 silahı derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hand of Malenia

1. Hand of Malenia

Oyunun elde etmesi en zor silahları arasında yer alan bu kılıç aslında Malenia'nın koluna takılmış bir katana. Dolayısıyla silahı elde etmek için öncelikle Malenia ile yüzleşmeniz ve savaştan galip çıkmanız gerekiyor.

2. Commander's Standard

2. Commander's Standard

Elden Ring'in türlü korkunçluklarla dolu Caelid bölgesinde bulabileceğiniz bu silah Commander O'Neal tarafından kullanılıyor. Açık alandaki başdüşmanlardan biri olan O'Neal'ı yenmek pek kolay değil. Fakat bu sancak silahın pek havalı durduğunu söyleyebiliriz.

3. Winged Greathorn

3. Winged Greathorn

Oyundaki büyük baltalardan biri olan Winged Greathorn ise Güç ve Çeviklik puanlarıyla ölçütlenen müthiş bir silah olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda kendi özel gücüne sahip bu olan balta oyuncunun savaş esnasında bir fırtına çıkarmasına da fırsat tanıyor.

4. Grafted Dragon

4. Grafted Dragon

Karakterinizin koluna takabildiğiniz Grafted Dragon ise savaş esnasında kolunuzdan alevler çıkarmanızı sağlıyor. Yine bir başdüşman dövüşünden sonra elde edebileceğiniz bu ejder kafasının pek havalı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bir FromSoftware oyununda görebileceğimiz bir silah olduğunun da altını çizmek gerekiyor.

5. Jar Cannon

5. Jar Cannon

Bu silah ise karakterinizin herhangi bir özelliğine göre daha güçlü hale gelmiyor. Örneğin Güç bölümüyle beraber ölçeklenen bir silah, siz seviye atladıkça daha fazla hasar vurmanıza fırsat tanır.

Fakat bu durum Jar Cannon için geçerli değil. Buna rağmen düşük hasara pek sağlam bir menzilli silah olan

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Grafted Blade Greatsword

6. Grafted Blade Greatsword

'En güzel silah bosstan düşer' diye boşuna dememiş Dark Souls gazileri.

Grafted Blade Greatsword adındaki bu şahane kılıç da Elden Ring'deki Weeping Peninsula bölgesinde yer alıyor. Yarımadanın güneyinde yer alan Morne Kalesi'ne gidebilir, Game of Thrones'dan çıkmış gibi gözüken bu kılıcı envanterinize ekleyebilirsiniz.

7. Ruins Greatsword

7. Ruins Greatsword

Devasa boyutu ve gizemli işlemeleriyle pek havalı görünen Ruins Greatsword silahı da oyundaki efsanevi silahlar arasında göze çarpıyor. Yeri göğü sarsan büyülü özelliğiyle düşmanlarınızın çil yavrusu gibi dağılmasını izleyebilir, Ruins Greatsword'u omzunuza koyarak The Lands Between'i gururla gezebilirsiniz.

8. Prelate's Inferno Cozier

8. Prelate's Inferno Cozier

Oyunun en ağır silahlarından biri olan Prelate's Inferno Cozier ise The Lands Between'i depremlerle sarsmanızı sağlıyor. Ağır hasarı yetmiyormuş gibi bir de düşmanları alevlere boğan bu akılalmaz silah, STR yükselten oyuncuların en sevdiği çekiçler arasında bulunuyor.

9. Moonveil Katana

9. Moonveil Katana

Moonveil Katana isimli bu şık kılıç ise katana severlerin gözdesi olmayı başardı. Uzun menzili ve yassı yapısı sayesinde bu kılıç DEX yükselten oyuncuların en sevdiği silahlardan biri oldu.

10. Hookclaws

10. Hookclaws

İki elinize birer Hookclaw takarak Elden Ring ile X-Men dünyasını birleştirebilirsiniz. Wolverine olarak pençelerinizi The Lands Between ile tanıştırmanın vakti geldi de geçiyor.

Üstelik Hookclaws oyundaki tek pençe silah değil. Daha büyük dişlere sahip olan diğer pençeli bıçaklara da bir şans verebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Greatsword

11. Greatsword

Berserk okuyanların görür görmez tanıyacağı Greatsword ise oyunun en başında elde edebileceğiniz silahlar arasında yer alıyor.

Guts karakterinin kullandığı bu dev silah bir kılıçtan çok büyük bir demir kitlesini andırıyor diyebiliriz. Kentaro Muira imzalı Berserk serisini çok seven FromSoftware ekibi Greatsword ile popüler manga serisine saygı duruşunda bulunuyor.

12. Twinblade

12. Twinblade

Yine oyunun başlarında rahatlıkla elde edebileceğiniz Twinblade ile hızlı ve çevik saldırılar yapabilirsiniz. Birtakım silah büyüleriyle Twinblade'i bir ışın kılıcına çevirmek de mümkün.

13. Giant Crusher

13. Giant Crusher

Giant Crusher hakkında ne desek az kalır diye düşünüyoruz. İdrak edilmesi zor bir büyüklüğe sahip bu çekici kullanmak için karakterinizin en az 60 STR'ye sahip olması gerekiyor.

Çekici kullanırken karakteriniz önce silahı yere vuruyor, sonra sapına tutunarak takla atıp ikinci vuruşu yapıyor. Şaka gibi bir silah olan Giant Crusher için Elden Ring'in kullanması en eğlenceli silahlarından biri diyebiliriz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

blasphemous oyununa acikca referansta bulunan blasphemous blade'in olmamasi ilginc. greatsword varsa o da olmaliydi :)

Onur

O da Var oyunda.