Görüş Bildir
Haberler
Elazığ'da Arazide Patlama: 3 Ölü

Elazığ'da Arazide Patlama: 3 Ölü

Onedio Medya
13.06.2015 - 22:13 Son Güncelleme: 14.06.2015 - 00:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Elazığ'ın Palu İlçesi Bozçanak Köyü, Hanönü Mezrası'nda 33 yaşındaki Çetin Yıldırım, çocukları 9 yaşındaki Ensar ve 3 yaşındaki Ecrin Yıldırım'ın yolda yürüdüğü sırada daha önceden menfeze yerleştirilen bomba infilak etti. Patlamada baba ile 2 çocuğu olay yerinde hayatlarını kaybetti. 

Olay, Palu İlçesi'ne bağlı Bozçanak Köyü Hanönü mezrası yakınlarında saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Çetin Yıldırım, evde biriken çöplerini el arabasıyla dökmeye giderken yanına çocukları Ensar ve Ecrin'i de aldı. Evlerinden yaklaşık 20 metre mesafede bulunan ve zaman zaman su geçen dere üzerindeki menfezden geçişleri sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sesi üzerine bölgeye giden köylüler baba ile 2 çocuğununu cansız bedenlerini görüp, durumu yetkililere bildirdi. 

Patlama ihbarı üzerine olay yerine Palu, Arıcak ve Kovancılar ilçelerinden ambulanslar sevk edildi. Bölgeye askeri birlikler ile Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'ndan helikopterle olay yeri inceleme ekipleri de gönderildi. Patlamanın yaşandığı bölgede büyük bir çukur oluşurken, bölgede yapılan ilk incelemede patlamaya el yapımı bombanın neden olduğu belirlendi. Bombanın uzaktan kumandalı mı yoksa basma düzenekli mi olduğu araştırılıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

PATLAMA JANDARMA KARAKOLUNA 500 METRE MESAFEDE OLDU 

Elazığ'ın Palu İlçesi Bozçanak Köyü Hanönü Mezrası'nda menfeze yerleştirilen ve Çetin Yıldırım ile çocukları Ensar ve Ecrin'in ölümüne neden olan bombanın bölgede bulunan Kayaönü Jandarma Karakolu'na 500 metre mesafede meydana geldiği belirtildi. Kayaönü Jandarma Karakolu'nda görevli askerlerin devriye ve göreve gittikleri zaman sık sık patlamanın meydana geldiği yolu kullandıkları ifade edildi. Patlamanın bulunduğu bölgede güvenlik şeridi oluşturan jandarma olay yeri inceleme ekipleri başka bir patlayıcının olup olmadığını belirlemek için dedektör köpeklerle arama yaptı. Patlamayla ilgili araştırma çok yönlü devam ediyor. 

Patlamada 2 çocuğuyla birlikte hayatını kaybeden Çetin Yıldırım'ın Alacakaya İlçesi'nde bir maden ocağında işçi olarak çalıştığı ortaya çıktı. Eşini ve 2 çocuğunu kaybeden Fatma Yıldırım sinir krizi geçirdi.

ELAZIĞ VALİLİĞİ: PATLAMANIN SEBEBİYLE İLGİLİ SOMUT BİLGİLERE ULAŞILDIĞINDA KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK 

Elazığ Valiliği, Çetin Yıldırım ile çocukları Ensar ve Ecrin'in ölümüne neden olan patlamanın ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: 'İlimiz Palu İlçesi, Bozçanak Köyü, Hamam (Hanönü) Mezrası yolu üzerinde 13 Haziran 2015 günü saat 17.00 sıralarında meydana gelen patlama neticesinde, adı geçen mezrada mukim 1982 doğumlu Çetin Yıldırım ile çocukları 2006 doğumlu Ensar Yıldırım ve 2012 doğumlu Ecrin Yıldırım adlı vatandaşlarımız olay yerinde hayatlarını kaybetmiştir. Olayın hemen akabinde bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerimizin yaptıkları ilk inceleme neticesinde, patlamanın bir terör hadisesi olmadığı kanaatine varılmıştır. Palu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili adli soruşturma başlatılmış olup, olayın sebebi ile ilgili daha somut bilgilere ulaşıldığında kamuoyu ile de paylaşılacaktır. Olayda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0