Görüş Bildir
Haberler
El Salvador Başkanı 2022 Bitcoin Beklentilerini Açıkladı: 2 Ülkede Kabul Edilebilir ve Hedef 100 Bin Dolar!

etiket El Salvador Başkanı 2022 Bitcoin Beklentilerini Açıkladı: 2 Ülkede Kabul Edilebilir ve Hedef 100 Bin Dolar!

Merlot Vinho
04.01.2022 - 15:00

Bitcoin 47.000 dolar seviyesinde yatay bir seyir yakalamışken El Salvador Başkanı Nayib Bukele'den gündeme oturan bir açıklama geldi. Bukele, Bitcoin'in 2022 yılında 2 ülke tarafından daha resmi para birimi olarak kabul edilmesini ve fiyatın 100 bin dolara çıkmasını beklediğini söyledi. Twitter üzerinden yapılan açıklama piyasada büyük yankı uyandırdı. İşte o açıklamalar!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bukele yeni yılın ikinci gününde Bitcoin beklentilerini Twitter üzerinden açıkladı.

Bitcoin 2022 yılına 50.000 doların altında girerken El Salvador başkanı Nayib Bukele, 2022'ye dair iyimser beklentileri ile dikkat çekti. Kişisel hesabından 3.2 milyon takipçisiyle paylaştığı gönderide, BTC'nin yıl içinde kritik 100.000 dolar seviyesine ulaşacağını ve en az 2 ülkede daha yasal para birimi olarak kabul edileceğini belirtti. Ayrıca  Bitcoin'in ABD seçimlerinde önemli bir gündem olacağını ve 2022 Bitcoin konferansında büyük sürprizler yaşanmasını beklediğini vurguladı.

Beklentiye göre El Salvador gibi 2 ülke daha Bitcoin benimsenmesinde önemli rol oynayacak.

Beklentiye göre El Salvador gibi 2 ülke daha Bitcoin benimsenmesinde önemli rol oynayacak.

Bukele, bu sürecin El Salvador gibi 2 ülkenin daha yasal para birimi olarak BTC kabul etmesiyle başlayacağını ve bunun toplumsal benimsenme adına oldukça önemli olacağını söyledi. Bunun yanı sıra ülkesindeki Bitcoin Şehri inşaatının başlayacağını ve Volcano tahvillerine olan ilginin 2022 boyunca fazlasıyla artacağını da beklentisine ekledi.

El Salvador Bitcoin'i kabul eden ilk ve tek ülke oldu.

El Salvador Bitcoin'i kabul eden ilk ve tek ülke oldu.

Nayib Bukele, 2021 Miami Bitcoin Konferansı'na bir video gönderdi ve videoda açıkladıkları nedeniyle uzun bir süre gündemde kalmayı başardı. Bukele, El Salvador'un Bitcoin'i yerel para birimi kabul etmek adına çalışmalar başlattığını söyledi ve bu yasa tasarısı Eylül 2021'de yürürlüğe girdi. El Salvador böylece Bitcoin'i yasal olarak kabul eden ilk ve tek ülke olarak tarihe geçti.

El Salvador Bitcoin açıklamaları ile sürekli gündemde kaldı.

El Salvador Bitcoin açıklamaları ile sürekli gündemde kaldı.

El Salvador, Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul etmek dışında devlet bilançolarına da ciddi miktarda BTC ekledi. Stratejik 'düşerken satın alma' hamleleri uygulayan El Salvador, resmi kaynaklara göre toplam 1.390 BTC biriktirdi. Bunların yanı sıra başkan Bukele, Kasım 2021 Bitcoin Haftası'nda 1 milyar dolarlık BTC tahvilinin ihraç edileceğini duyurdu ve buradan gelecek 500 milyon dolarlık gelirin yeni BTC alımlarına ayrılacağını, kalan miktar ile Bitcoin Şehri'nin kurulacağını bildirdi. Açıklamaları ile gündemde kalmayı başaran Bukele, 2022 yılında bu çalışmaların başlayacağını bildiren paylaşımı ile yine gündeme oturdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

El Salvador hamleleri zıt görüşlerle karşı karşıya geldi.

El Salvador hamleleri zıt görüşlerle karşı karşıya geldi.

El Salvador'da Bitcoin'e geçiş süreci yaşanırken zıt kutuplardan eleştiriler de yağmaya başladı. Bitcoin'in yerel para birimi olarak kabul edilmesinden sonra İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, bu hamlenin oldukça endişe verici olduğundan bahsetti ve IMF'nin de bu durumdan memnuniyetsiz olduğunu söyledi. Vitalik Buterin ise bu hamlenin ne kadar pervasız olduğunu ve kripto paraların özgürlük ideallerine zıt düştüğünü belirtti. Yeni dönem açıklamalarına dair henüz eleştiriler tam olarak paylaşılmamış olsa da, Bukele 2022 beklentileri ile bir süre daha konuşulacak gibi duruyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın