Görüş Bildir
Haberler
Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Mesajı: '2023’te Nasıl Olsa Bize Geçecek'

etiket Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Mesajı: '2023’te Nasıl Olsa Bize Geçecek'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hafta sonu gazeteciler ile bir araya gelerek yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Toplantıda İmamoğlu 2023 seçimleri hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haber Global'in aktardığına göre İmamoğlu gazetecilerle bir araya gelerek yeni projeleri hakkında bilgi verdi.

HIZRAY'ı hayata geçirmek istediklerini, İstanbul'a nefes aldıracak bir proje olduğunu anlatan İmamoğlu, şimdiden projeye talip olanlar olduğunu ancak hayata geçmesi için Kamu Yatırım Programı'na alınması ve Cumhurbaşkanı onayı gerektiğini hatırlattı.

Gazeteci Mehmet Tezkan 'Bu proje gerçekleşmez. Cumhurbaşkanı onaylamaz' deyince de İmamoğlu  '2023’ten sonra sorunumuz kalmayacak. 2023’te nasıl olsa Cumhurbaşkanı makamı bize geçecek işlerimiz kolaylaşacak, benim derdim 2023’e kadar beklemeden bazı projeleri hayata geçirmek, ısrarım bu' ifadelerini kullandı.

"İstanbul'u yıllarca yönetenler tam bir israf düzeni kurmuşlar"

"İstanbul'u yıllarca yönetenler tam bir israf düzeni kurmuşlar"

Kendilerinden önceki dönemde yapılan ihalelerin usulsüz ve finansmansız bir şekilde hayata geçirilmeye çalışıldığını söyleyen İmamoğlu, 'Bu kenti yıllarca yönetenler, şehrin bu en büyük ve en hayati sorununu çözmek yerine tam bir israf düzeni kurmuşlardı' dedi.

300 milyon euroluk yeni borçlanma talepleri olduğunu da ifade eden İmamoğlu 'Bunun için de tam 9 aydır bekliyoruz. Metrobüs araçlarımız eski. 300 aracı yenilemek için meclisten yetki aldık. Yurt dışı borçlanması için yetki istedik. Ancak ne yazık ki; 2021 Yatırım Planı'na alınmadı isteğimiz. İşlemler bugün başlasa, otobüsün İstanbul'a gelmesi 1 yıl sürer. Bazı yatırımlar için ağustostan beri cevap bekliyoruz' diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
606
334
124
69
50
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SU

Akputperestlerin sonunu görmeden rabbim canımı almasın inşallah! Hepsi vatan haini ve dinsizer!

Halil Ç.

Çok boş konuşuyorsun sol zihniyet

ADNAN

Ya bu boşta. Mansur iyi mansur.

Tuzlu Vanilya

Mansur Yavaş' tan o kadar memnunlar ki AKP'den hiç vazgeçmeyen seçmenler bile adamın sözlerini tutmasını takdir ediyorlar. Ve Ankara için akp belediyeleri gi... Devamını Gör

Bozkurt

Saraya para akıtmak için projeler durduruldu ve bunu yapan parti seçim darbesinden önce %48 oy aldı! İstanbul'u kaybetmenin hazımsızlığını belediyenin önüne ... Devamını Gör

Salim Sağlık

Bak bak beyinsize bak bana bir tane hayata geçirdiği proje söylesene😂