Görüş Bildir
Haberler
EKPSS Kura Başvuruları Başladı mı? EKPSS Başvuruları Nasıl Yapılır? Başvurular Ne Zaman Son Bulacak?

EKPSS Kura Başvuruları Başladı mı? EKPSS Başvuruları Nasıl Yapılır? Başvurular Ne Zaman Son Bulacak?

Ömer ÖNDER
28.04.2022 - 10:48

Engelli olan vatandaşlarımızın devlet kadrosunda çalışmak için katıldığı ÖSYM tarafından düzenlenilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2022-EKPSS) Nisan ayının son haftasında gerçekleştirilecek. 7 Şubat 2014 tarihinde 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” kurallarına göre yerleştirmeler kura çekilerek gerçekleştirilmeye başladı ve kura çekimi için adaylardan başvuru alınıyor. İlkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan adaylar başvuruda bulunabilecek. Başvuruda bulunan adayların sınava katılım sağlamadan sadece yapılacak kura ile katılım sağlayacaklar. Peki EKPSS başvuruları başladı mı? EKPSS başvuruları nasıl yapılacak? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

EKPSS kura başvurularına dair duyuruların yapılmasından sonra sınava katılacak adaylar kuralar hakkında araştırma yapmaya başladı. Kuraya katılım yapacak adaylar başvuruların ne zaman yapılacağını ve nasıl yapılacağını merak edenler sorularına yanıt arıyor. Peki EKPSS kura başvuruları ne zaman başlayacak?

EKPSS Kura Başvuruları Başladı mı?

EKPSS Kura Başvuruları Başladı mı?

ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında EKPSS kura başvuruları alınmaya başlandı.EKPSS için kura başvuruları 28 Nisan - 17 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılabilecek.

EKPSS Kura Başvuruları Nasıl Yapılır?

EKPSS Kura Başvuruları Nasıl Yapılır?

ÖSYM tarafından yapılacak olan EKPSS kura başvuruları ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek. Kura başvuruları 17 Mayıs saat 23.59’a kadar gerçekleştirilebilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın