Görüş Bildir
Haberler
Ekonomist Özgür Demirtaş Dolardaki Düşüşün Nedenini Tane Tane Açıkladı! İşte Özgür Demirtaş'ın O Tweetleri...

Ekonomist Özgür Demirtaş Dolardaki Düşüşün Nedenini Tane Tane Açıkladı! İşte Özgür Demirtaş'ın O Tweetleri...

Müge Kakşi
20.12.2021 - 23:37

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş ülkemize dair yaptığı ekonomi açıklamalarıyla sık sık gündeme geliyor. Bugün bakanlar kurulu toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dolar ve altında sert bir düşüş yaşandı. Düşüşün ardından vatandaşlar doların neden düştüğünü ve Erdoğan'ın  'Dolardaki artış TL mevduatlarına yansıtılacak' cümlesinin anlamını araştırmaya başladı. Özgür Demirtaş ise dolardaki düşüşün nedenine ve Erdoğan'ın söylemlerine ilişkin açıklamlar yaptı. İşte Özgür Demirtaş'ın tweetleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından kurdaki dalgalanmaları durdurmak için 10 maddelik tedbirleri açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı tedbirlerden TL mevduatlarına kur farkı ayarı hamlesine piyasalar olumlu tepki verdi. Gün içerisinde 18,43 ile rekor kıran dolar kısa süre içerinde Türk Lirası karşısında büyük kayıp yaşayarak 12,90 seviyesine geriledi. Bu gelişmelerinde arından herkes doların düşüşünün temel nedenini merak etti. Konuyu ise ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yorumladı.

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş Açıkladı

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş Açıkladı

Tam 9 tweet atarak konuyu açıklayan Demirtaş, 'Finans alanında bizim primary security dediğimiz ürünlerin yanında (mevduat, hisse, tahvil, emtia vs), bizim secondary security dediğimiz türev ürünleri vardır. Bu ürünlerin en ünlülerinden biri opsiyonlardır. İki tip opsiyon vardır. Alım opsiyonu ve satım opsiyonu. Alım opsiyonu yatırımcısına bir finansal ürünü belirli bir fiyattan alma hakkı verir. Örneğin Dolar/TL'yi almak yerine onu alma hakkını alabilirsiniz. Örneğin Dolar/TL 4 iken siz Dolar/TL'yi 7 liradan alma hakkını yani alım opsiyonunu almış olabilirsiniz. Eğer Dolar/TL 9'a çıkarsa siz 7'den alma hakkını kullanırsınız. Ve 7'den alıp 9 dan satınca edeceğiniz kar yanınızda kalır. Satım opsiyonları da bunun tersidir.' ifadelerini kullandı.

İşte Özgür Demirtaş'ın Açıklamaları

İşte Özgür Demirtaş'ın Açıklamaları
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
9
7
6
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın