Görüş Bildir
Haberler
Ekonominin ve Finans Dünyasının Kilometre Taşı Haline Gelmiş 10 Teknoloji

etiket Ekonominin ve Finans Dünyasının Kilometre Taşı Haline Gelmiş 10 Teknoloji

Tüketicilerin finansal ve ekonomik hizmetlere dijital kanallardan erişme konusundaki istekleri artmaya devam ediyor. Bu da finans ve ekonomi dünyasındaki teknolojilerin gelişmesine yardımcı oluyor. Gelişen yeni teknolojiler, süreçleri daha kolay ve verimli hale getiriyor. Aynı zamanda hataları azaltıyor, iletişimi geliştiriyor ve tüketicilerin parayla etkileşim kurmasını kolaylaştırıyor. Böylece bazı teknolojik gelişmeler, ekonomi ve finans dünyasının kilometre taşı haline gelmeyi başarıyor. Peki, ekonomi ve finans dünyasının kilometre taşı haline gelmiş bu teknolojiler neler? İşte, ekonomi ve finans dünyasının önemli teknolojileri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Blockchain

1. Blockchain

Blockchain, bildiğimiz şekliyle finansal dünyayı dönüştüren ve gelişmekte olan bir teknoloji. JP Morgan Chase gibi büyük bankalar tarafından kullanıldı. Günümüzde de bankalar ve finansal kuruluşlar tarafından fırsat olarak görülüyor. Çünkü ekonomi ve finans dünyasındaki dolandırıcılığı azaltıyor. Aynı zamanda akıllı sözleşmeler yapılmasına olanak tanıyor.

2. Yapay Zeka (AI)

2. Yapay Zeka (AI)

Yapay zeka teknolojisi, özellikle günümüz bankacılığının çalışma şeklini değiştirdi. Hatta finans ve ekonomi dünyasının her alanında birçok avantajı beraberinde getirdi. Bu nedenle, popüler teknolojiler arasında yer alıyor. Ayrıca yapay zeka teknolojisi, gerçek zamanlı veri analizi yapılmasını kolaylaştırıyor. Aynı zamanda evrak işleri ile uğraşmak zorunda kalmadan işlerinizi halletmenizi sağlıyor.

3. Chatbot

3. Chatbot

Chatbot, birçok alanda kilometre taşı haline geldi. Neredeyse her sektörde chatbot kullanılıyor. Ancak finans ve ekonomi dünyasında sağladığı avantajlarla çok tercih ediliyor. Finansal kurumlardaki dijital dönüşümün giderek daha fazla parçası oluyor. Çünkü finans ve ekonomi sektöründe güven sunuyor.

4. Bulut Bilişim

4. Bulut Bilişim

Bulut bilişim, finans ve ekonomi ile alakalı kuruluşları esnek depolama imkânı tanıyor. Bilgi işlem hizmetlerine daha düşük maliyetle erişim sağlar. Dolayısıyla finans kurumlarının esnek ölçeklenebilirlik gerektiren yeni işler başlatırken bulut bilişime güvenmesi gerekiyor.

5. Robotik Süreç Otomasyonu (RPA)

5. Robotik Süreç Otomasyonu (RPA)

Robotik süreç otomasyonu; müşteri kabulü, güvenlik kontrolleri, kredi kartı ve ipotek işleme gibi süreçleri otomatikleştirmek için kullanılıyor. Finansal hizmetler sektörü, paradan tasarruf etmek ve kurumsal verimliliği arttırmak için bu teknolojiden yararlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. FAST 7/24 Para Transferi

6. FAST 7/24 Para Transferi

Nakit kullanımı her geçen gün azalıyor. İnsanlar da ödemelerde anında para transferi yapabilecekleri finansal kurumları tercih ediyor. Özellikle dünyanın dört bir yanındaki bankalar, müşterilerinin 7/24 para transferi gerçekleştirmesine yardımcı oluyor.

7. Arttırılmış Gerçeklik

7. Arttırılmış Gerçeklik

Arttırılmış gerçeklik, insanların deneyimlerini iyileştiriyor. Özellikle ev ve araba satın almak isteyen kişiler bu teknolojiden faydalanıyor. Böylece insanlar zamandan tasarruf ediyor. Dolayısıyla alıcının daha iyi kararlar almasına yardımcı oluyor.

8. Big Data (Büyük Veri)

8. Big Data (Büyük Veri)

Büyük veri, özellikle bankacılık sektöründe kullanılıyor. Örneğin, müşterinin kredi skorlarını takip eder. Müşteri ihtiyaçlarını anlar ve çözüm üretir. Bununla beraber dolandırıcılık olaylarını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca finansal kurumların tüketici davranışını tahmin eder. Bu da stratejik bir şekilde ilerlemelerine olanak tanır.

9. IoT (Nesnelerin İnterneti)

9. IoT (Nesnelerin İnterneti)

Günlük yaşamın bir parçası haline gelen IoT, nesneler ve insanları bağlar. Günümüzde artık çoğu şey akıllı oldu. Örneğin, ev, araba ve elektronik cihazlar bu ekosisteme katıldı. Mobil bankacılık da bunlardan biri. Bu sayede müşteri faaliyetleri otomatikleştirildi ve deneyim iyileştirildi.

10. RegTech (Regülasyon Teknolojileri)

10. RegTech (Regülasyon Teknolojileri)

RegTech, düzenleme ve uyumluluk süreçlerini geliştirmek için kullanılır. En çok finansal hizmetler, oyun, sağlık, enerji ve havacılık alanlarına uygulanır. Finans kuruluşlarının işlemlerinin doğruluğunu ve yasallığını kontrol eder. Dolayısıyla finansal risklerin hesaplanmasına yardımcı olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın