Görüş Bildir
Haberler
Ekonomi ve Finans Eğitimi Deyince Akla Gelen Ekonomi Konusunda Dünyanın En Büyük 11 Üniversitesi

etiket Ekonomi ve Finans Eğitimi Deyince Akla Gelen Ekonomi Konusunda Dünyanın En Büyük 11 Üniversitesi

Lisa Campton
25.08.2022 - 14:04

Ülkeleri geliştirip yön veren en önemli etkenlerden biri kuşkusuz ekonomi. İyi ekonomistler yetiştirmekte üniversitelerin görevi. Peki dünya geneline baktığımızda ekonomi ve finans alanında en iyi üniversiteler hangileri? Gelin bunlara birlikte bakalım. İşte dünyanın ekonomi alanındaki en seçkin üniversiteleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Singapur Ulusal Üniversitesi

11. Singapur Ulusal Üniversitesi

1905 yılında kurulmuş olan üniversite ülkenin en eski ve en büyük üniversitesi unvanını alıyor. Yaklaşık 35.000'den fazla öğrencisi bulunan okul, tıp ve diş hekimliği, tasarım ve çevre, hukuk, sanat ve sosyal bilimler gibi alanlarda öğrenim verse de daha çok ekonomi alanındaki başarısıyla dünya söz ettiriyor.

10. Bocconi Üniversitesi

10. Bocconi Üniversitesi

İtalya'da bulunan Bocconi Üniversitesi ekonomi Bölümü'nün bazı üyeleri IMF, BM ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlar için danışman olarak seçilen okul dünyanın da en iyi ekonomi okulları arasında yer almakta.

9. Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

9. Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Dünyanın süper güçlerinden biri olan Çin'de yer alan üniversite ekonomi ve finans alanında rüştünü ispat ederek akıllara gelen üniversitelerden biri olmuştur. Çeşitlendirilmiş ve uluslararası bir öğrenim ortamını oluşturmaya hevesli olan üniversite şu anda beş kıtada 70'ten fazla ülkeyi kapsayan 14.000'den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Ekonomi bölümleri, ekonomik büyüme ve kalkınma, Çin ekonomisi, endüstriyel organizasyon, ekonometri ve uluslararası ekonomiye odaklanmıştır ve en iyi, küresel akademisyenlerle düzenli atölye çalışmalarına sponsorluk yapıyor.

8. New York Üniversitesi

8. New York Üniversitesi

NYU olarak da bilinen New York Üniversitesi, 1831'de kurulmuş özel bir üniversitedir. Üniversitenin ana kampüsü New York'tadır ve 2010'da açılan Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri ve Şanghay'da ek kampüsleri vardır. Ekonomi ve finans alanında dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almakta.

7. İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü

7. İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü

Bilim sevdalıları, bu okulun ismini Albert Einstein'dan da hatırlayabilir. Kendisi uzun süre burada ders vermiştir. Öğrenciler, ekonomi çalışmalarını en az 10 haftalık bir endüstriyel yerleştirme ile ortaklaştırma fırsatına sahiptir. Üniversite genel olarak bakıldığında %38'lik bir uluslararası öğrenci nüfusuna sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Melbourne Üniversitesi

6. Melbourne Üniversitesi

Avustralya'da bulunan Melbourne Üniversitesi, %40 gibi büyük bir uluslararası öğrenci nüfusunu barındırmakta. Dünyanın sayılı okulları arasında bulunan okul 1855'ten beri ekonomi vermekte.

5. Erasmus Ekonomi Okulu

5. Erasmus Ekonomi Okulu

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde bulunan Erasmus Ekonomi Okulu dünyaca ünlü okullar sıralamasında kendine yer bulmuştur. 1969'da Nobel ödüllü sahibi olmuş ve geçmişte bu okulda ders vermiş ünlü akademisyen Jan Tinbergen'ın ismini taşıyan Tinbergen Enstitüsü de bu okulda bulunuyor.

4. Cambridge Üniversitesi

4. Cambridge Üniversitesi

İngiltere'de bulunan Cambridge mezunlarının itibar skoru tam 99.7 ve böyle bir oran dünyada başka bir üniversitede bulunmuyor. Aynı zamanda Cambridge'li önemli ekonomistlerin arasında Joseph Stiglitz, Milton Friedman ve John Maynard Keynes gibi isimler bulunmakta.

3. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü

3. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü

ABD'de bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ekonomi alanında ünlü bir lisans ve yüksek lisans programına sahip. Mezunları arasında dünyanın en nemli ekonomistleri bulunmakta.

2. Londra Ekonomi Okulu

2. Londra Ekonomi Okulu

Çok uluslu şirketlere, uluslara ve ekonomik devlere yön verme ve rehberlik etme görevini üstlenen Londra Ekonomi Okulu mezunları okulları ile gurur duyuyor. İşletmecilik alanında Harvard'ın ardından dünyanın en iyi ikinci okulu kabul edilen üniversite, ekonomi alanında da hem Avrupa hem dünya listelerinin ilk 10'undan hiç düşmüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Harvard Üniversitesi

1. Harvard Üniversitesi

1636'da kurulan Harvard, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en seçkin üniversiteler arasında yer alıyor. Mirası ve itibarı onu sadece Amerika'da değil, dünyada da oldukça etkili kılıyor. Harvard'ın katkısı ekonomi konusunun da çok ötesine geçiyor. Mezunlar listesinde eski başkanlar, asil ödül kazananlar, olimpiyatcılar bulunmakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın