Görüş Bildir
Haberler
Eğer Sizde de Bu 12 Özellik Varsa Kendinizi Kutlayabilirsiniz: En Nazik Kişiliğe Sahipsiniz!

Eğer Sizde de Bu 12 Özellik Varsa Kendinizi Kutlayabilirsiniz: En Nazik Kişiliğe Sahipsiniz!

Rinascita
19.06.2018 - 12:09

Myers-Briggs kişilik analizine ISTJ kişiliği en nazik kişiliklerden biridir. Belki de bu nedenle genellikle kendileri çok sevilir. George Washington, Kraliçe Elizabeth ve Warren Buffet gibi isimlerin de ISTJ kişiliğine sahip olduklarını biliyor muydunuz? 

Peki ne demek bu ISTJ? Introversion (İçe dönüklük), Sensing (Hissetme), Thinking (Düşünme) ve Judgment (Karar) kelimelerinin baş harflerinden oluşuyor kelimemiz. Bu kelimeler ise karakter özelliklerini temsil ediyor. Hazırsanız, Your Tango'dan sizler için derlediğimiz içeriğimize bakarak bu kişiliğe sahip bireylerin özelliklerine bir göz atalım.

Kaynak: https://www.yourtango.com/2017308422/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İnsanlar genellikle 'eski kafalı' veya 'yaşlı ruhlu' olduklarını söylerler.

ISTJ kişiliğine sahip kişiler genellikle geleneksel fikirlere sahiptirler ve bu da aslında sanıldığı kadar kötü değildir. Geleneklere bağlıdırlar ve 'test edildi, onaylandı' yolundan ayrılmazlar. Tehlikeli durumlardan mümkün olduğunca uzak kalmaya çalışırlar.

2. Mükemmel bir gün anlayışlı evde takılmaktır.

Kurabiye yapmaktan veya aile ile akşam yemeği yemekten keyif alırlar ama çok da ötesine geçmezler. ISTJ kişiliğine sahip kişiler ev kuşu olarak bilinirler ve genellikle yoğun bir iş gününün ardından dışarıda zaman geçirmek yerine evlerinde dinlenmeyi tercih ederler.

3. Çevresindekiler gerçekçi ve sorumluluk sahibi birini aradıklarına bu kişilere giderler.

ISTJ kişiliğe sahip kişiler genellikle oyunun baş kahramanı olurlar. Tavsiyeye ihtiyaç duyan arkadaşlarının ilk adresi olurlar. Neden mi? Çünkü çılgınlıktan uzak ve gerçekçi yaklaşımlarda bulunacaklarını bilirler.

4. Küçük şeylerle mutlu olurlar.

Parkta sıradan ama güzel bir gün bu kişiler için harikadır. Abartılı etkinliklerle etkilemeye çalışmanıza gerek yoktur. Küçük şeylerden bile mutlu olabilir, keyif alabilirler.

5. İş yerlerinde genellikle yönetici pozisyonuna yükselirler.

Ayrıca muhasebeci veya bilim insanı da olabilirler. Genellikle sayılarla uğraşmaktan keyif alırlar. Çalışkan kişiler oldukları için her şeyi zamanında ve iyi bir şekilde yapmaya çalışırlar. İş bulma konusunda sıkıntı yaşamazlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Değişimden, kusurlardan ve öngörülemeyen şeylerden çok hoşlanmazlar.

Durağanlık ve intizam bu kişilerin kendilerini güvende hissetmelerinin sebebidir. Eğer bir işin olması gerektiği gibi yapılmadığını veya karşılarındaki kişinin davranışlarını tahmin edemediklerini hissettikleri zaman kendilerini kötü hissederler. 'Mükemmeliyetçi' kelimesini bambaşka noktalara taşırlar.

7. Karşılarındaki insana iyi hissettirmekten ziyade kendi doğrularına çok fazla kapılırlar.

Aslında bu ISTJ kişiliğine sahip kişilerin ilişkilerindeki en büyük problemlerden biridir. Her zaman mantık ve doğruluk arayışına o kadar fazla girerler ki, yeri geldiğinde kendilerini bile soyutlayabilirler.

8. Dürüstlük onlar için vazgeçilmezdir.

ISTJ kişiliğine sahip kişiler fazlasıyla dürüst olurlar. İyi/kötü olduğu ise duruma ve kişiye göre tartışılır.

9. Çevrelerindeki kişiler tarafından 'güvenilir' olmakla bilinirler.

Ki bu da gerçekten güzel bir duygudur.

10. Arkadaşlarını ve ailelerini mutlu etmek için gerçekten çok uğraşırlar.

Etraflarındaki kişileri mutlu etmek için tabiri caizse her şeyi yaparlar. Çünkü yapılması gereken en doğru şeyin bu olduğunu düşünürler. Hatta kontrollerinde olmayan durumlar için de kendilerini suçlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sakin ve pratik kişilerdir.

Gerçekçi hedefleri vardır ve onlara yavaşça ulaşırlar. Kısır bir döngünün içine girmedikçe anksiyete yaşamazlar. Böyle dönemlerde yaşadıkları anksiyete ise zaten kısa sürer.

12. Tuhaf davranışları yalnızca mükemmel olmayan durumlar karşısında gösterirler.

ISTJ kişiliğine sahip kişiler özellikle iş yerinde her şeyin mükemmel olmasını isterler. Karşılarındaki kişiler için bu durum kabusa dönüşebilir elbette. Çünkü onların gözünde mükemmel olmayan durumlarda tuhaf davranışlar sergileyebilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
58
30
22
6
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ördekkaç

Sanırım "en nazik kişiliğe" sahip değilim...

Burak BULA

Hadi bakalım herkesin yine kendini belirtilen kişi sıfatına sokmak için yamulduğumu bir içeriğe hoşgeldiniz.

Burak BULA

Yalnız bu içerikte testlerdeki gibi işaretle geç yoktu kesin çizgiler vardı.

Joele Wise

INTP olarak kırıldım yahu :(