Görüş Bildir
Haberler
Eğer Eski Bir iPhone'a Sahipseniz ve Ne Yapacağınızı Bilmiyorsanız Size İyi Haberlerimiz Var!

Eğer Eski Bir iPhone'a Sahipseniz ve Ne Yapacağınızı Bilmiyorsanız Size İyi Haberlerimiz Var!

Rinascita
25.09.2017 - 13:16

Eğer eski bir iPhone'a sahipseniz ve ömrü tükenmek üzere olduğu için ne yapacağınızı bilmiyorsanız size iyi haberlerimiz var. Bir internet ağına bağlanabildiği sürece her iPhone orijinal 2007 modelinden iPhone 7 ve iPhone 7 plus'a kadar hücresel veri planı gerektirmeden kullanmanın bir çok yolu var. Eski bir Apple telefonundan en iyi yararlanmanın akıllıca yollarını Time'dan sizler için derledik.

Kaynak: http://time.com/4931889/iphone-8-rele...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. iPod yerine kullanmak

iPhone'unuzu, Wi-Fi'ye bağlıyken Spotify gibi bir servisten şarkı aktararak ya da doğrudan cihaza parçalar indirerek özel bir müzik çalar olarak kullanabilirsiniz. Bu, özellikle işe giderken uzun yürüyüşlerde müzik dinlemek gibi farklı durumlarda telefonunuzun şarjını bitirmeden müzik dinlemek istiyorsanız gayet kullanışlı olabilir. 

Tıpkı eski günlerdeki gibi!

2. Mutfakta eller serbest

Eski iPhone'unuzu bir duvara monte edin ya da bir raf üzerine koyun ve iPhone'un 'Hey Siri' özelliğini kullanarak Apple'ın sesli yardımcısını çağırın. Bu uygulama zamanlayıcıları ve hatırlatıcıları ayarlamak için ve gelen çağrıları cevaplamak için kullanışlı olabilir.  

'Hey Siri' nin açık olduğundan emin olmak için iPhone'un Ayarlar menüsünü açmalısınız, Siri'ye dokunmalısınız ve 'Hey Siri' ye 'İzin ver'i seçmelisiniz.  iPhone'ların 6s veya daha üstü bir sürümü varsa, Siri her zaman isteklerinize cevap verecektir. Ancak bu özelliğin çalışabilmesi için daha eski modellerin şarja takılması gerekir.

3. Televizyonunuz ve akıllı eviniz için uzaktan kumanda

Uzaktan kumanınızın pilleri bittiğinde veya kanepe yastıkları arasında gömüldüğünden dolayı bulamadığınızda kumandanız yerine eski iPhone'unuza ulaşın. Optimum, Spectrum ve Verizon gibi kablo sağlayıcıları, cihazı uzaktan kumanda olarak kullanmayı mümkün kılan iPhone uygulamaları sunar. Bir Apple TV'niz varsa, Apple TV uygulamasını kurarak iPhone'unuzu uzaktan kumanda olarak da kullanabilirsiniz.

Yeni cihazlar size daha akıllı gelebilir fakat eski bir iPhone'un bile cihazlar ile nasıl arayüz kurabileceğini bir düşünün. Eski bir iPhone'u oturma odanızın duvarına monte edin. Nest'in Öğrenme Termostatı veya Philips Hue kablosuz ampulleri gibi aygıtları kontrol edebilen merkezi bir akıllı ev anahtarına dönüştürebilirsiniz .

4. Çocukları eğlendirmek için bir oyuncak

Eski iPhone'unuz için herhangi bir kullanımınızın olmaması çocuklarınızın ya da yeğenlerinizin olmadığı anlamına gelmiyor. Çocuklara uygun uygulamaları ve oyunları indirerek iPhone'unuzu çocuk sever ve taşınabilir aygıt haline getirebilirsiniz. Belirli uygulamalar ve hizmetler için kısıtlamalar belirleyerek çocuklarınızı uygun olmayan konularda Google aramasından veya uygulamalarda para harcamasından uzak tutabilirsiniz.  Bunu yapmak için, iPhone'un Ayarlar menüsünü açın, Genel düğmesine dokunun, Kısıtlamalar'ı seçin ve uzaklaşın.

5. Ya da evcil hayvanları

Şaka değil! iPhone, kedinizi veya köpeğinizi eğlendirmek için tasarlanmış uygulamaları desteklemektedir. Nestle Purina'nın en popüler kitlesi Cat Fishing 2, kedilerin ekranda yüzen renkli sanal balıkları kovalamasını sağlayan bir oyundur. Eğer balıklardan hoşlanmayıp fareleri tercih eden bir kediniz varsa Mouse Hunt uygulamasını deneyin . Bu arada, köpekleriniz için Games For Dogs uygulamasını deneyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Taşınabilir bir depolama aygıtı

iPhone'unuzda sürekli olarak depolama alanınız tükeniyorsa veya sadece dosyalarınızı almak için bir aygıta ihtiyacınız varsa, eski iPhone'unuzu taşınabilir bir USB sürücüye dönüştürebilirsiniz. Belgelere göz atıp düzenlemek ve iPhone'unuz ile dizüstü bilgisayarınız veya masaüstü bilgisayarınız arasında paylaşmak isterseniz Dosya Yöneticisi gibi bir uygulama kullanabilirsiniz.

7. Bebek monitörü ya da güvenlik kamerası

Eski model iPhone'unuzun kamerası yeni modellerin ki kadar kaliteli olmayabilir fakat yine de ailenizin ve evinizin güvenliğini sağlamak için kullanılabilir. Manything ve Presence gibi uygulamalar, eski iPhone'unuz üzerinden kaydedilen içeriğin canlı bir akışını yeni cihazınızda görmenizi sağlar. Her iki uygulama da hareketi tespit edip bir uyarı gönderebilir, ancak kullanıcılarından daha fazla özellik kilidini açmak için ödeme yapmasını ister. Bu uygulamalar, yalnızca temel gözetim isteyenler için yardımcı olabilir, ancak gece görüşü gibi daha gelişmiş donanım tabanlı işlevsellik istiyorsanız özel güvenlik kameraları almak zorundasınız.

8. Yedek telefon

iPhone'unuz sim kartı olmadan da bir iletişim cihazı işlevi görebilir. Sprint, T-Mobile, Verizon ve AT & T'yi de içeren ABD'deki önemli taşıyıcılar, iPhone'unuzun ayarlar menüsünü başlatıp telefon seçeneğini etkinleştirerek Wi-Fi aramayı destekler. Skype, Facebook Messenger ve WhatsApp gibi uygulamalar, kullanıcıların veri planı olmadan arama yapmalarına da izin verir.

9. Yedek kamera

Doğa yürüyüşünüzü ya da plaj gezintinizi belgelemek isterken yeni model iPhone'unuzun zarar görmesinden endişeleniyorsanız eski model iPhone'unuzu kamera olarak kullanabilirsiniz. 12 megapiksellik kamerası ve canlı fotoğraf özelliği ile iPhone 6s birçok kameradan daha iyi durumda. Hala fotoğraf kalitesi hakkında endişeleriniz varsa fotoğraflarınızı düzenlemek için PicsArt veya Snapseed gibi bir uygulama kullanabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
26
17
14
13
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Evelyn Mchale

Eski bir iPhone'um var ve cep telefonu olarak kullanıyorum. Yapacak bir şey yok. :)

Gökhan Uygun

satmayı denesek :)

Yosun Pm

6s eski model mi?

resistance

2 ydır aldım puştlara bak eski diyolar gayette yeni allam ya ;)