Görüş Bildir
Haberler
Edirne Valisi Şahin'den Törenle Yalak Açılışı

Edirne Valisi Şahin'den Törenle Yalak Açılışı

ATKN
06.11.2015 - 13:49 Son Güncelleme: 06.11.2015 - 16:49

Hayvanların su içmesi için Edirne'nin 13 köyüne yapılan yalakların açılışını Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayvanların için yapılan yalakların tamamlanması nedeniyle Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in de katıldığı tören düzenlendi. Havsa’ya bağlı Azatlı Köyü merasında düzenlenen törene Vali Şahin’in yanı sıra Kaymakam Alparslan Kılıç, Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı ile köylüler katıldı.

'Bu sulaklar hayvanlar için çok önemli'

'Bu sulaklar hayvanlar için çok önemli'

Edirne Valisi’nin yalak açılışında il protokolü bir araya geldi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, hayvanları çok sevdiği için törene katıldığını söyleyerek, “Bunu küçük görmeyin, bunun arkasında daha 12 tane yapıldı, bu numunelik. Yani bugün bunu açmakla 13 tane sıvatı birlikte açıyoruz demektir. İnsanların su içtiği yere çeşme denir, hayvanların su içtiği yere de ya yalak ya da sıvat denir. Bin 400 büyükbaş ve bin 300 küçükbaş sıvattan su içecek. Bakın sütte bile farklılık olacak.” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha sonra etrafı balonlarla ve Türk Bayrağı ile süslenen yalakların kurdelesi Vali Şahin tarafından kesildi. Açılış töreninin ardından Azatlı Köyü’ne 100 de fidan dikimi gerçekleştirildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
165
39
24
10
10
5
0