Görüş Bildir
Haberler
Edebiyatın Büyülü Dünyasıyla Tanışın: Canavarlar Gerçek, Hayaletler de!

Edebiyatın Büyülü Dünyasıyla Tanışın: Canavarlar Gerçek, Hayaletler de!

esma çetin
10.10.2018 - 00:12

Edebiyatın büyülü dünyasıyla tanışın! Antik Yunan'dan J.K.Rowling'e edebiyat dünyasında geçen 8 korkunç canavarı sizler için derledik. Keyifli okumalar dileriz!

Kaynak: https://culturacolectiva.com/books/mo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Basilisk

1. Basilisk

Basiliskler Avrupa hikayelerinde adı sıklıkla geçen büyük ve korkunç dev bir yılandır. Zehirli dişleriyle öldürür. Harry Potter Sırlar Odası filminde gördüğümüz bu canavar yüzlerce yıllardır mitolojinin bir parçası. Yarı yılan yarı tavuk olarak resmedilen bu canavarın zayıf noktası sansar kokusu.

2. Kraken

2. Kraken

Kraken, İskandinav mitolojisindeki korkunç bir deniz canavarı. Jules Verne'in Denizler Altında Yirmi Bin Fersah isimli romanında da geçen bu canavar, devasa bir ahtapota benziyor. Deniz tabanında avlarını bekleyen bu canavar gemilere saldırıp yoluna çıkan herkesi öldürüyor.

3. Minotor

3. Minotor

Yunan mitolojisinde geçen Minotor bu listedeki diğer canavarlardan biraz farklı çünkü Minotor yarı insan-yarı boğa bir yaratık. Yunanca karşılığı 'Minos'un Boğası' olan Minotor Minos'un eşi Pasiphae ve onun aşık olduğu boğanın çocukları. Minotor insanları yiyerek besleniyor ve Kral Minos da bir labirent inşa ettirip Minotor'u oraya koyuyor.

4. Cyclops

4. Cyclops

Cycloplar, Yunan mitolojisinde geçen tek gözlü devlere verilen ad.  Homeros'un Odyssey destanında da bahsi geçer. Destanda Odysseus, insanları öldürüp mağarasında yiyen Polyphemus adında bir cyclopsa rastlar. Kahraman, devi bir şekilde kandırıp öldürmeyi başarır.

5. Fenris

5. Fenris

Fenris, Viking mitolojisindeki dev bir kurt figürü. Fenris insanla beslenen ve insan öldürdükçe büyüyen bir canavar. İnanışa göre Fenris dünyanın sonuna kadar insanları yemeye devam edecek ve o zaman geldiğinde canavarın boyutu Dünya kadar olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Medusa

6. Medusa

Medusa bu listedeki tek kadın canavar! Yunan mitolojisinde adına sıklıkla rastlanan bu canavara Ovid'in Metamorphoses (Dönüşümler) adlı eserinde de yer verilir. Mite göre, çok güzel bir kadın olan Medusa'ya Poseidon tecavüz eder. Medusa'yı kıskanan Athena, onu lanetler ve saçlarını yılana dönüştürür. Ve Medusa her kim bakarsa taşa dönüşür.

7. Cthulhu

7. Cthulhu

Şüphesiz ki H.P. Lovecraft'ın sevilmesinin en büyük sebebi yarattığı mitoloji ve yeni bir dünya anlayışı. Cthulhu'da  bu gezegendeki yaratıklardan en tanınmış olanı. Cthulhu, ahtapot ve ejderhaya benziyor, ayrıca sırtında kanatları olan bir insanı da andırıyor. Lovecraftian evreninde bu yaratık denizin derinliklerinde uyur ve uyanıp Dünya'ya hükmedeceği anı bekler.

8. Dementor

8. Dementor

Harry Potter dünyasında ruh emiciler olarak bildiğimiz Dementorlar insanlardan tüm güzel anıları emen karanlık yaratıklar. Dementorlara direnmek için en mutlu anılarınıza odaklanmanız gerekiyor. Aksi takdirde Dementorlar içinizde iyi ve güzel olan ne varsa ruhunuzu emer ve ruhsuz biri olarak kalırsınız.

Edebiyat dünyasındaki canavarlardan favorinizi bizimle yorumlarda paylaşmayı unutmayın...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
195
85
21
11
8
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cakma-medusa

Ah be Athena! Şurda güzelce kadın dayanışması yapmak varken gittin isminin beraberinde anıldığın özelliklerinin aksine duygularının esiri oldun. Ben de mitol... Devamını Gör

cakma-medusa

Annadım Öztürk abim (:

Edmund Dantes

Bence daha da uzun bir liste olabilirdi mitoloji çok güzel ya

Gizem Yenikler

Güzel kitaplar keyifle okumuştum.Hayal gücü ne güzel bir şey kitap okurken o büyülü hayal dünyasının içinde kaybolmanın mutluluğu benim için ... Devamını Gör