Görüş Bildir
Haberler
Ece Benligiray Yazio: Beslenme Yaklaşımında Yeni Trend: Holistik Beslenme

etiket Ece Benligiray Yazio: Beslenme Yaklaşımında Yeni Trend: Holistik Beslenme

Ece Benligiray
08.03.2021 - 14:29 Son Güncelleme: 09.03.2021 - 13:57

Hiç düşündünüz mü? Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, 'sadece hastalıkların ve rahatsızlıkların olmayışı değil, bir bütün olarak fiziki, ruhi ve sosyal açıdan iyi olma hali' olarak açıklarken, sağlıklı beslenmeyi neden yalnızca gıdalarla sınırlar?

Tam ve dengeli beslenebilmek için gıdaları yönetmek yeterli midir gerçekten?

Eğer zihninizde küçük bir soru işareti oluştuysa holistik beslenmeye dair bir kapı aralandı demektir. Ve bu bundan sonraki hayatınızda size zinde bir yaşamın ve varsa fazla kilolarınızdan kalıcı olarak kurtulmanızın yolunu açabilir.

Bundan böyle buluştuğumuz her makalede holistik beslenme ve zinde bir yaşama dair tüyoları, hayatınıza kolayca adapte etmenizi sağlayacak metotları paylaşacağım. Şimdiden keyifli okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beslenme denince aklımıza hemen gıdalar gelse de insanoğlunun bütüncül doğası gerçekte yaşamsal pek çok alandan beslenmeyle dengede ve sağlıklı kalır.

Beslenme denince aklımıza hemen gıdalar gelse de insanoğlunun bütüncül doğası gerçekte yaşamsal pek çok alandan beslenmeyle dengede ve sağlıklı kalır.

Holistik beslenme; insanı bir bütün olarak ele alarak, kişinin, duygusal, zihinsel, ruhsal ihtiyaçlarını tespit ederek, kilo alma nedenlerini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları yapmaktır. 

Sizi ideal bedeninizde, enerjik, sağlıklı, mutlu ve doyumlu bir yaşam sürdüren bir birey haline getirirken, kolaylıkla ve doğal olarak ideal kiloya gelmenize de destek olur.

Bedensel faydaları;

• Bağışıklık sisteminizin güçlenmesi

• İç organlarınız korunması

• Kanınız temizlenmesi

• Beden Ph'sının ideal seviyeye gelmesi

• Sindirim sorunlarınızın azalması

• Daha enerjik olmanız

• Yediklerinizi daha iyi sindirmeniz

• Dayanıklılığınızın artması

• Hormonal aktivitenizin dengelenmesi

• Hastalık risklerinizin azalmasıdır.

“Peki holistik beslenmeye nasıl ve nereden başlayacağız?” dediğinizi duyar gibiyim.

“Peki holistik beslenmeye nasıl ve nereden başlayacağız?” dediğinizi duyar gibiyim.

Öncelikle hayatınızı bir bütün olarak ele aldığınızda sizin için önemli olan konuların kısa bir listesini yapmanızı öneririm. Aile, iş, maddiyat, arkadaşlar, eğlence vs.  gibi. Ve bu alanlarda ne kadar keyifli, ne kadar stresli olduğunuzu bir gözden geçirin. Beslenemediğiniz ilişkiler, sizi tüketen aktiviteler göstersin kendini. (Ufak bir öneri; kendinize karşı şefkatli ve duruma karşı objektif olun ki sonraki adımlarda kolayca dengeleyebilelim.)

Ve düşünün…

Hayatımın tüm bu alanlarında her şey istediğim gibi olsaydı, nasıl bir hayatım olurdu?

Gerçekten istediklerimle yaşadıklarım arasındaki farklar neler? Aradaki farkların kapanması için ne olması gerekli? Ben bu dengenin neresindeyim? Daha da önemlisi… Yaşadığım hayatın neresindeyim?

Zinde yaşamı zihinde başlatalım. Bir sonraki yazıda zihninize yön veren duyguları ve sorularınızın cevaplarında saklı seçim gücünüzü konuşacağız.

Şimdilik hoş kalın…

Instagram

Facebook

Twitter

Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
13
6
5
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın