Görüş Bildir
Haberler
Ebola Salgınında 337 Ölüm

Ebola Salgınında 337 Ölüm

adem kara
19.06.2014 - 13:51

Ebola Salgınında 337 Ölüm

Dünya Sağlık Örgütü, Batı Afrika ülkelerinde en büyük ebola salgınlarından birinin yaşandığını belirtti. Ebola salgını şubat ayından beri 337 kişinin ölümüne neden oldu.

Batı Afrika ülkelerinden Gine Cumhuriyeti’nde 2014 yılının şubat ayında başlayan ebola salgını kontrol edilemiyor. İki aydır ölümcül hastalığın görülmediği Sierra Leone ve Liberya’da da doktorlar yeniden ebola teşhisi koymaya başladı.

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Fadela Chaib, “Sınırlar arasındaki hareketliliğin yoğun olduğu bu üç ülkenin pek çok yerinde karmaşık bir salgın görülüyor. Bu durum, bu salgını en ciddi ebola salgınlarından biri yapıyor” dedi.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Sağlık Örgütü, 500’den fazla ebola vakasının teşhis edildiğini tahmin ediyor. Gine, Sierra Leone ve Liberya’da 337 kişi ölümcül virüs yüzünden hayatını kaybetti.

Ölüm oranı yüzde 90

Ebola virüsü, hasta kişilerin kanı, salgıları ya da vücut sıvıları, kirli iğne veya ortamda bulunan diğer hastalık bulaşan ekipmanlarla temas yoluyla geçiyor. Ölüm oranı yüzde 90'lara ulaşan hastalık sıklıkla ani ateş, yoğun halsizlik, kas, boğaz ve baş ağrısı ve bulantıyla kendisini gösteriyor. Bu belirtileri kusma, ishal, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında bozulma ve bazı vakalarda iç ve dış kanamalar takip ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü, vakaların bildirildiği bölgelerde kalan kişilerin belirtilere karşı tetikte olmasını, ilk hastalık belirtisi görülür görülmez doktora başvurulmasını öneriyor.

Ebola hemorajik ateşi nedir?

Ebola Hemorajik Ateşi ağır, sıklıkla ölümle seyreden insanlarda ve primatlarda (Maymun ve Şempanzeler) görülen ve 1976'dan beri bilinen bir hastalık. Kongo'daki bir nehre hitaben ebola adı verilen virüsün Afrika kaynaklı bir hayvandan yayıldığı düşünülüyor.

Ebola için standart tedavi yok. Günümüzde destek tedavisi yapılıyor.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Kaynak: http://mon-www-a1.aljazeera.com.tr/ha...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0