Görüş Bildir
Haberler
Ebeveynler İçin Dev Hizmet: 20 Tespitle Çocuğunuzun Büyüyünce Ne Olacağını Söylüyoruz

Ebeveynler İçin Dev Hizmet: 20 Tespitle Çocuğunuzun Büyüyünce Ne Olacağını Söylüyoruz

diazepam
03.07.2015 - 12:49 Son Güncelleme: 03.07.2015 - 12:56

Bir insan 7’sinde neyse 70’inde de o mudur tam olarak bilmiyoruz, ancak bir çocuğun küçükken sergilediği davranışlardan, oynadığı oyunlardan, tavırlarından büyüdüğünde hangi işi yapabileceğini tahmin edebiliyoruz. Siz de fazla beklemek istemiyorsanız yazımızı okuyun çocuğunuzu ona göre yönlendirin. 

Uyarı: Yazılanların bilimsel gerçekliklerle zerrece ilişkisi yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İstediği oyuncağı almak için para biriktiren çocuk.

Böyle bir iradeyi, böyle bir anlayışı yetişkinlerde bile görmek zorken, istediği oyuncağı alabilmek için harçlığından para biriktiren çocuk ütopya gibi bir şey. Bu çocuklar büyük olasılıkla işletme, iktisat, maliye, vb. bölümler okur ve bankalarda, büyük şirketlerin muhasebe departmanlarında çalışır.

2. Küçük kardeşine zevk alarak işkence eden çocuk.

Bunun adı kıskançlık değil, artık bu başka bir şey. Sen üveysin, seni sokakta bulduk, ben uzaylıyım, annem aslında robot, vb. yöntemlerle küçük kardeşinin aklını başından almayanımız yok, ancak bunu zevk alarak, bir yöntem haline getirerek sürdüren çocuklar bambaşka oluyor. Bu çocuklar yaratıcı işler yaparlar, reklam sektörü, metin yazarlığı, performans sanatçılığı, vb. işler bu çocukların yapacağı işler.

3. Kendisine hayali arkadaş edinen çocuk.

Bu genelde bir Amerikan klasiğidir. Çocuk eğer filmlerden esinleniyorsa çok abartmaya gerek yok, ama kendi aklından bir hayali arkadaş yaratmışsa, onunla arası iyiyse, hayali arkadaşını size kabul ettirmişse, onun üzerine suç atmaya falan başlamışsa değişik bir çocuğa sahipsiniz diyebiliriz. Bu çocuklar kendi işini yapmalıdır, ne yapacağını bilemeyiz, bu veriyle bunu tahmin etmek zor ama kendi işini kuracağından %99 eminiz.

4. Her törende şiir okuyan çocuk.

Kalabalıklar önünde konuşmaktan çekinmeyen, popüler olmayı seven, sesini kullanmasını bilen, öğretmenlerinin gözdesi bir çocuğunuz var ve gayet de hırslı tebrik ederiz. Çocuğunuz büyük yerlere gelecek, müdür, genel müdür, şef, patron olacak. Bir plazada şık bir odası, sekreteri olacak.

5. Yatağının altında canavar, penceresinde cadı olduğunu iddia eden çocuk.

nerdophiles.files.wordpress.com

Hayali şeylerin etkisinde kalan bir çocuğunuz var. Eğer bu hayallerini kendinden öğeler katarak besliyorsa, ne bileyim inandırıcı kılmak için bir takım hal ve hareketler içine giriyorsa hayal gücü çok zengin biriyle karşı karşıyayız. Sizin çocuğunuz özgürlüğüne düşkün olacak, ofise kapanmayı sevmeyecek, sıradan bir iş bulmasını beklemeyin, fotoğrafçı, gezgin, savaş muhabiri, hatta Vedat Milor bile olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elinden akıllı telefonu, tableti, vs. düşürmeyen çocuk.

Siz şimdi kesin bilgisayar ile alakalı bir iş yapacağını düşünüyorsunuz ama maalesef bu çocuklardan sadece %1’i sizin dediğiniz gibi oluyor. Bu çocuklar başkasının hayal gücünden beslendiği için fakir kalır, hazıra alışır. Memur olması çok muhtemel.

7. Hadi yatağa deyince önce dişlerini fırçalayıp, ardından anne babasını öpüp iyi geceler diyerek yatağa giden çocuk.

Böyle çocuk kaldı mı dediğinizi duyar gibiyim. Evet, var ama size denk gelmemiş olabilir. Bu çocuklar düzenli, planlı, tertipli çocuklardır. Özen gerektiren işlerde başarılı olacaklardır. Doktor, avukat, danışman, patlayıcı uzmanı, vs. olması çok muhtemel.

8. Veli toplantısında “hımmm demek Ahmet’in velisi sizsiniz….” dedirten çocuk.

Kabul edin, vasatın üstüne çıkamayan, haylaz, şımarık bir evladınız var ve siz onun geleceği konusunda endişe etmeye başladınız bile. Bu çocukların yarısı ergenlikten itibaren tam tersi şekilde değişim gösterir ve akıllanır, bunlar mühendis olur. Diğer yarısı ise aynı şekilde devam eder, ne iş yapacaklarını kestiremeyiz belki ama emin olun iyi para kazanacaktır. Tuttuğunu koparır.

9. Diş perisi, yemezsen arkandan ağlar, seni bohçacılara veririm, vb. uydurma hikayelerden zerre etkilenmeyen çocuk.

Akılcı, mantıklı ve somut bir çocuğunuz var. Onun bir ressam, bir balerin, bir şarkıcı, kısacası sanatçı olmasını beklemeyin. Elle tutulur, gözle görülür bir iş yapacaktır. Öğretmen olabilir, akademik kariyer yapabilir, satışçı olabilir.

10. Oyuncaklarını, bisikletini, vs. kolayca kendi tamir edebilen çocuk.

Evet, fazla zor değil bu çocukların geleceğini tahmin etmek. Görsel düşünme kabiliyetleri bir hayli yüksek, mekanik, elektronik aletlerle uğraşmayı seven bir çocuğunuz var. Mühendislik, tamirat işleri, inşaat işleri tam sizin çocuğunuza göre.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. “Yok”tan anlayan çocuk.

Analitik düşünmeyi başaran, mantıklı bir çocukla karşı karşıyayız. Halden anlayan, empati kurabilen, zeki bir çocuğunuz var. Avukat olabilir, sosyal projelerde yönetici olabilir, gazeteci olabilir.

12. Her yemekten önce söylenmeden ellerini yıkayan, yemeği bitince eline sağlık annecim diyen, masadan izin almadan kalkmayan çocuk.

Resmen prototip bir evladınız var. Ama bu yönleri onun gelecekte ne yapabileceğine dair fazla ipucu vermiyor. Bu davranışı gerçekten benimsediği için mi yoksa aldığı tepkilerin hastası olduğu için mi yapıyor bilemeyiz. Ancak yine de bir şey diyecek olursak otel müdür olabilir, şef aşçı olabilir, anaokulu öğretmeni olabilir.

13. Her gördüğünü isteyen, ağlayan, tutturan, vs. çocuk.

Hırslı, ama bu hırsını doğru kanalize edemeyen biriyle karşı karşıyayız. Eğer iyi yönlendirilirse, yol gösterilirse çok iyi yerlere gelir ama yok kendi haline bırakılırsa, istediğini bulamazsa kaybolup gider. Bizce pazarlama satış alanında başarılı olmaları yüksek ihtimal.

14. Hayvansever çocuk.

Kesin veteriner olacak demeyi isterdik ama yok öyle bir şey. Yine de veteriner olması sizi şaşırtmasın. İnsanlarla ilişkili işlerde de başarılı olmaları yüksek ihtimal. İnsan kaynakları müdürü olabilir, personel şefi olabilir.

15. “Maşallah büyümüş de küçülmüş” denilen, bilmiş çocuk.

Ne yaparsa yapsın, işini olduğundan daha iyi, daha güzel, daha büyük anlatacağı kesin. Sözele daha yatkın olurlar, siyasete meyilli olurlar, emlakçılık istedikleri iş olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yaz tatillerinde çalışmak isteyen çocuk.

İşte büyüdüğünde kendi işini kuracak bir çocuk daha. Bakkal olabilir, manav olabilir, becerisine göre yazılım şirketi kurabilir, teknoloji market açabilir. Bir diğer güçlü ihtimal ise asker olmasıdır.

17. Civciv besleyip, büyüten çocuk.

Sorumluluk sahibi, yaşam hakkına değer veren, becerikli bir evladınız var. İleride de sorumluluk alabileceği işlerde çalışacaktır. Sağlık sektörü, eğitim sektörü tam sizin çocuğunuza göre. Evet, öğretmen ya da doktor olması büyük olasılık.

18. Kapının iskeletine, koridorda iki duvar arasına tırmanan çocuk.

Hiperaktif demeden önce bir kere daha düşünün. Belki hiperaktif, yaramaz ve haşarı ama bu onun gelecekte başarılı olmasına engel değil. Sporcu olacak sizin çocuğunuz, gezgin olacak, yurt dışında çalışma fırsatı kovalayacak, belki yurt dışında master yapacak. İş fırsatlarını kovalamaktan hiç vazgeçmeyecek.

19. Kendi kendine saatlerce vakit geçirebilen çocuk.

Kendine dönük, bağımsız, özgürlüğüne düşkün bir çocukla karşı karşıyayız. Yaratıcı işlerde başarılı olacaktır. Reklamcılık onun sektörü, sanat onun alanı. Kısacası soyut şeyler yapacak, elle tutulmayan ama insanları etkileyen.

20. Diğer çocuklarla kaynaşma konusunda sıkıntıları olan çocuk.

Utangaç, ürkek, kırılgan bir çocuğunuz var. İnsanlarla çok iç içe olmayan işler yapmak isteyecektir. Doktor olamaz mesela ya da avukat. Pilotluk ona göre, tarım ile ilgili işler ona göre, araştırmacılık ona göre.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
38
30
16
9
8
2