Görüş Bildir
Haberler
Çocuk Sahibi Olduktan Sonra Hayatınızda Değişecek 15 Şey

Çocuk Sahibi Olduktan Sonra Hayatınızda Değişecek 15 Şey

diazepam
10.03.2014 - 14:48 Son Güncelleme: 10.03.2014 - 15:13

Anne baba olmak dünyadaki en güzel şeylerden biri olsa gerek. Peki hiç düşündünüz mü ebeveyn olunca hayatınızda neler değişecek? önceki hayatınızla tek fark sadece 3 kişi olmanız mı olacak? İşte size küçük bir ipucu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyku düzeniniz

Düzeni demek ne kadar doğru bilmiyoruz, zira düzen diye bir şeyiniz kalmayacak. Bulduğunuz her boşluğu uyuyarak geçirmeye çalışacaksınız, işe uyuklayarak gidecek, otobüste 10 dakika uyuduğunuzda mutlu olacaksınız. Ama üzülmeyin bazı bebeklerin uykuları düzenli oluyor, belki 100 milyonda bir görülen şanslı çift sizsinizdir?

2. Sosyal hayatınız

Sinemaya, tiyatroya, konserlere, hafta sonları arkadaşlarla gezmelere çıkan bir çift misiniz? Size kötü bir haberimiz var, çocuk anneannesinde kalma yaşına gelene kadar bunları unutun. 'Evde ailece nasıl hoş vakit geçiririz' türü önerilerde bulunan siteler falan var oralara şimdiden bakın. Monopoly alın mesela?

3. Sohbet konularınız

Arkadaşınız havaların soğuduğundan bahsederken konu nasıl oldu da sizin ufaklığın ağzından dökülen ilk kelimelere geldi değil mi? Siz de şaşıyorsunuz bu duruma. Şaşırmayın, her konuyu sizin ufaklığın şirinliklerine, yaramazlıklarına bağlama yeteneğiniz gelişiyor. Arkadaşlarınız da çok memnun bundan inanın...

4. Evinizin yerleşim düzeni

O köşe koltuk orada duramaz çocuğun oyun alanını daraltıyor, TV duvara sabitlendi mi? Sehpanın köşesi çok sivri kaldırılmalı, halı çok tüylü alerjik olabilir... Ve daha bir sürü şey. Evinizdeki her eşya sizin için artık zararlı-zararsız olarak ayrılıyor değil mi? olsun evin bu yeni minimalist hali de çok güzel. Çekmece, dolap kilidi aldınız mı?

5. Öncelikleriniz

Artık her cümleye 'bizimki' diye başlıyorsunuz değil mi, bütün planlarınızı yaparken ilk önce aklınıza onun durumu geliyor, onun bakıcısı, onun maması, onun hastalığı, onun adımları, o..o..o... evet, artık tek önceliğiniz o, hayırlı olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Harcamalarınız

Çok güzel bir ayakkabı ama çocuğun bezi, ıslak mendili bitti, kıyafetleri artık küçük geliyor ve bir yürüteç almak lazım artık. Neyse siz ayakkabıyı 2-3 ay sonra da alabilirsiniz ya... Tabi çocuğa yeni bir mama sandalyesi gerekmezse, kısmet.

7. Kaygılarınız

Sadece kendiniz için derlenirken, düşüncelere dalarken daha kolaydı değil mi? şimdi başka birinin geleceğini düşünmek, onun için planlar yapmak kaygılarınızı artıracaktır. Üzülmeyin, bebeğiniz 45 yaşına geldiğinde artık onun için düşünmeyi bir nebze olsun bırakabiliyorsunuz, ama tamamen değil, birazcık.

8. Gelecek planlarınız

Trenle Avrupa turuna, cruise gemisiyle dünya turuna, Everest dağı tırmanışına, Yeni Zelanda'ya Yüzüklerin Efendisi setini gezmeye başka zamanda gidebilirsiniz, Yeni Zelanda kaçmıyor ya?

9. Akraba ilişkileriniz

Meğer teyzeniz size 2 saat uzaklıkta oturuyormuş değil mi? ya amcanız, aynı şehirde oturduğunuzu bile bilmiyordunuz itiraf edin. Üzülmeyin bütün akrabalarınızı tanıma şansı bulacaksınız. Evet, enişteniz de burada.

10. Statünüz

Tebrikler artık yeni evli çift değil, ebeveynsiniz. Size artık taze evli değil anne-baba muamelesi yapacaklar. Bununla orantılı olarak sorumluluklarınız da 1 iken 100 oldu. Tadını çıkarın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ecza dolabınız

Çocuk milleti meraklı, sadece yara bandı, aspirin, ağrı kesici ve sargı bezi bulunan ecza dolabınıza ateş düşürücü, öksürük şurubu, tentürdiyot, fitil, vb. ilaçlar için yer açmanızda fayda var.

12. Sosyal medya paylaşımlarınız

Siyasi paylaşımlar, özlü sözler, gidilen tatil fotoğrafları yerine artık minnoşunuzun resimleri, videoları, onunla gittiğiniz aktiviteler gelecek. Beğenmeyen arkadaşlarınızı not etmeyi unutmayın, onların da çocukları olduğunda siz de beğenmezsiniz.

13. Cinsel yaşamınız

Değişecek yerine, bir süreliğine askıya alınacak demek daha doğru olur sanırım. Çocuk uyanmasın diye içinize bağıracaksınız, yeter ki o uyusun siz her zaman birlikte olursunuz.

14. Kariyer planlarınız

Özellikle anneler üzerinde etkili bir değişiklik. Çocuğunu büyütmek, büyürken yanında olmak için kariyer planlarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir.

15. Sonuç olarak bir gülüşü her şeye bedel değil mi?

Neticede o sizin evladınız, onun için fedakarlık yapmayacaksınız da kimin için yapacaksınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kadınlar için bonus: Regl sancıları azalır hatta biter

Yıllardır çektiğiniz regl sancılarından kurtulmak da sizin karınız. Sancısız, sıkıntısız güzel günler dileriz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
3
2
2
1