Görüş Bildir
Haberler
Ebegümecinin Faydaları: Mor Çiçekleriyle Göz Alıcı Bir Görünüme Sahip Ebegümecinin 7 Faydası

etiket Ebegümecinin Faydaları: Mor Çiçekleriyle Göz Alıcı Bir Görünüme Sahip Ebegümecinin 7 Faydası

Özge Tepe
31.03.2023 - 23:22

Toplumda develangir, kazan karası ya da ilbik gibi çeşitli isimlendirmelere sahip olan ebegümeci, mor çiçekleri ile biliniyor. Aynı zamanda bu bitkinin pembe, beyaz gibi farklı renklerde çiçekleri de bulunuyor. Ebegümeci, doğada kendiliğinden yetişiyor ve eşsiz faydaları ile biliniyor. Genelde çay olarak tüketilen ebegümeci, aktarlardan kolayca temin edilebiliyor.

Bu içeriğimizde ebegümeci hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

İşte ebegümecinin vücudunuz için tam 7 faydası:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ebegümeci Nedir?

Ebegümeci Nedir?

Toplumda develangir, kazan karası ya da ilbik gibi çeşitli isimlendirmelere sahip olan ebegümeci, mor çiçekleri ile biliniyor. Aynı zamanda bu bitkinin pembe, beyaz gibi farklı renklerde çiçekleri de bulunuyor. Ebegümeci, doğada kendiliğinden yetişiyor ve eşsiz faydaları ile biliniyor.

Dünya üzerinde yaklaşık 1500 türü bulunan ebegümeci, yol kenarları, boş araziler ve daha pek çok yerde yetişir.

Ebegümeci Nasıl Tüketilir?

Ebegümeci Nasıl Tüketilir?

Ebegümeci genelde çay olarak tüketilir. Aynı zamanda ebegümeci özü de bulunur. Ebegümeci çayı, ebegümeci bitkisinin bazı kısımlarının kaynar suda demlenmesiyle yapılan bir bitki çayıdır.

Bu çay, kızılcıklara benzer ekşi bir tada sahiptir ve hem sıcak hem de soğuk olarak yenilebilir.

Yetiştikleri yere ve iklime göre değişen birkaç yüz ebegümeci türü vardır, ancak Hibiscus sabdariffa olarak bilinen tür, en çok ebegümeci çayı yapmak için kullanılır.

Çok sayıda sağlık yararı sunmanın yanı sıra, ebegümeci çayı lezzetlidir ve evde hazırlanması kolaydır. 

Kurutulmuş ebegümeci çiçeklerini bir demliğe ekleyin ve üzerlerine kaynar su dökün. 5 dakika demlenmesini bekleyin ve ardından süzün, istediğiniz gibi tatlandırın ve tadını çıkarın.

Ebegümecinin Faydaları

Ebegümecinin Faydaları

Araştırmalar, ebegümeci çayı içmenin kan basıncını düşürebileceğini, bakteri üremesini azaltabileceğini ve hatta kilo vermeye yardımcı olabileceğini gösteren birçok yararı ortaya çıkardı.

Ebegümecinin 7 faydası şunlar:

1. Antioksidanlarla doludur.

1. Antioksidanlarla doludur.

Antioksidanlar, hücrelerinize zarar verebilecek serbest radikaller adı verilen bileşiklere karşı korunmaya yardımcı olan moleküllerdir. 

Ebegümeci, güçlü antioksidanlar açısından zengindir ve bu nedenle serbest radikallerin birikmesinden kaynaklanan hasar ve hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.

2. Tansiyonu dengelemeye yardımcı olabilir.

2. Tansiyonu dengelemeye yardımcı olabilir.

Ebegümeci çayının en etkileyici ve iyi bilinen faydalarından biri, kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilmesidir.

Birkaç çalışma, ebegümeci çayının hem sistolik hem de diyastolik kan basıncını düşürebileceğini bulmuştur.

Ebegümeci çayı kan basıncını düşürmeye yardımcı olmak için güvenli ve doğal bir yol olsa da, bu ilaçlarla etkileşime girebileceği için yüksek tansiyonu tedavi etmek için ilaç kullananlar için önerilmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Kandaki yağ seviyesini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

3. Kandaki yağ seviyesini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Bazı araştırmalar, kan basıncını düşürmenin yanı sıra, ebegümeci çayının kalp hastalığı için başka bir risk faktörü olabilen kan yağ seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini bulmuştur.

4. Karaciğer sağlığını iyileştirebilir.

4. Karaciğer sağlığını iyileştirebilir.

Aaştırmalar, ebegümecinin karaciğer sağlığını iyileştirebileceğini ve karaciğerinizin verimli çalışmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Ebegümeci çayının insanlarda karaciğer sağlığını nasıl etkilediğini öğrenmek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini unutmayın.

Sonuçta insan ve hayvan çalışmaları, ebegümeci ekstresinin karaciğer hasarını azaltarak ve yağlı karaciğer hastalığını iyileştirerek karaciğer sağlığına fayda sağlayabileceğini düşündürmektedir.

5. Kilo kaybını teşvik edebilir.

5. Kilo kaybını teşvik edebilir.

Birkaç çalışma, ebegümeci çayının kilo kaybı ile ilişkili olabileceğini ve obeziteye karşı korunmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Ebegümeci, vücut ağırlığında ve vücut yağında azalma ile ilişkilendirmiştir, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

6. Kanser riskini azaltmaya yardımcı olan bileşiklere sahiptir.

6. Kanser riskini azaltmaya yardımcı olan bileşiklere sahiptir.

Ebegümeci, güçlü antikanser özelliklere sahip olduğu gösterilen bileşikler olan polifenoller bakımından yüksektir.

Test tüpü çalışmaları, ebegümeci özütünün kanser hücreleri üzerindeki potansiyel etkilerine ilişkin ilginç sonuçlar bulmuştur.

7. Bakterilerin gelişimini yavaşlatabilir.

7. Bakterilerin gelişimini yavaşlatabilir.

Bakteriler, bronşit, pnömoni ve idrar yolu enfeksiyonları gibi çeşitli enfeksiyonlara neden olabilen tek hücreli mikroorganizmalardır.

Bazı çalışmalar, ebegümecinin antioksidan ve antikanser özelliklerine ek olarak bakteriyel enfeksiyonlara karşı korunmaya yardımcı olabileceğini bulmuştur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
313
232
231
184
184
150
143
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın