Görüş Bildir
Haberler
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır? E-Okul Sınav Notu Sorgulama

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır? E-Okul Sınav Notu Sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı’n yani MEB’e bağlı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sınav notu, devamsızlık, ortalama hesaplama, belgeler ve karne notu gibi dönem içi durumlarına ilişkin bilgilerin görüntülenebilmesi için E-Okul VBS sistemine giriş yapılmalıdır. Bu sisteme T.C. Kimlik Numarası ve okul numarası gibi bilgilerini ekrandaki gerekli alana yazarak hem öğrenci hem de veliler erişim sağlayabilir. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS)’ne nasıl giriş yapılır? E-Okul sınav notu nasıl sorgulanır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri tarafından VBS yani e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi erişime açıldı. Sözlü ve yazılı sınav notları, devamsızlık, tercih sonuçları, haftalık ders programı, sınav tarihleri bu sistemde yer almaktadır.

E-Okul VBS'ye Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul VBS'ye Girişi Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında kullanıma açılan hizmet sistemi olan E okul sistemi ile öğrencinin eğitime başladığı günden itibaren mezun olana kadar takip edilen süreci tüm detaylarıyla ulaşabileceğimiz sistemdir. Tüm özel veya resmi anasınıfı, ilköğretim, ortaöğretim ve lise kurumlarının kullanması gereken bir yazılımdır.

Veli bilgilendirme sistemi ve yönetim sistemi olarak iki farklı girişi vardır.

E-Okul sistemine giriş yapmak için öncelikle https://e okul.meb.gov.tr adresine giriş yapmalısınız.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza çıkacak sayfada, ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlayınız.

Sonra öğrencinin T.C. kimlik numarasını giriniz.

Son olarak da öğrencinin okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklayınız.

Daha sonra karşınıza çıkan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı kimlik bilgilerine girerek veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili durum bilgilerini, okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.

E OKUL VBS GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E- Okulda Hangi Bilgiler Yer Alıyor?

E- Okulda Hangi Bilgiler Yer Alıyor?

E-Okul VBS sistemine giriş yaptığınızda öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini ve geçmiş yıllara ait bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve ders programı gibi daha pek çok bilgiye ulaşılabilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merthan Bayram

Siz onu değilde nasıl hilesi olur onu gösterin