Görüş Bildir
Haberler
HES Kodu Nasıl Alınır? e Devlet ve SMS İle HES Kodu Alma...

HES Kodu Nasıl Alınır? e Devlet ve SMS İle HES Kodu Alma...

Sunay Korkmaz
22.02.2021 - 14:08

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında getirilen düzenlemeyle Hayat Eve Sığar (HES) kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Kovid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. HES kodu kamuya açık alanlarda, ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda ve şehirler arası otobüs yolculuklarında ve şehir içi toplu taşımada kullanılıyor. Peki, HES kodu nasıl alınır? İşte e-devlet ve SMS ile HES kodu alma HES kodu sorgulama ekranı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

HES Kodu Nedir ?

HES Kodu Nedir ?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Kovid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilecektir.

Bu kod sadece toplu taşıma araçları, toplu kullanım alanları gibi yerlerde geçirilecek süre boyunca bulaş riskini azaltmak amacına hizmet etmektedir. Covid-19 ya da temaslı olan vatandaşlarımız toplu ulaşım aracı kullanamayacaktır. Birlikte seyahat ettiğiniz diğer kişilerin sonradan Covid-19 testinin pozitif olması halinde sizi bilgilendirebilmemiz için kullanılır.

Ürettiğiniz HES kodlarının tüm yönetimi sizdedir. HES kodlarınızı istediğiniz süre kadar paylaşabilir ya da silebilirsiniz.

E-Devlet İle HES Kodu Nasıl Alınır ?

E-Devlet İle HES Kodu Nasıl Alınır ?

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden; buradan alabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden HES Koduna ait işlemler; üretme, silme, sorgulama ve detaylarını görüntüleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. 18 yaş altı çocuklarınız için de HES kodunu e-Devlet üzerinden oluşturabilirsiniz.

SMS İle HES Kodu Nasıl Alınır ?

SMS İle HES Kodu Nasıl Alınır ?

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,

Mavi Kartlı veya TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,

T.C. Kimlik veya Yabancı Kimlik (99,98,97 ile başlayan) Numarası bulunmayan kişiler için Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS göndererek alabilirsiniz.

Hayat Eve Sığar Uygulamasından HES Kodu Alma;

Hayat Eve Sığar Uygulamasından HES Kodu Alma;

Telefonları üzerinden kod almak isteyen kullanıcılar ilk olarak telefonlarında bulunan mobil marketler üzerinden uygulamayı indirmeleri gerekmekte.

Uygulamayı telefonlarına yükleyen vatandaşlar kayıt işlemini tamamladıktan sonra 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne giriş yaparak ' HES kodu Oluştur' butonuna tıklayarak kodu oluşturabilir. İsteyen kullanıcılar KOD kullanım sürelerini belirleyebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın