Görüş Bildir
Haberler
e Devlet'te Yeni Uygulama: HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme Hizmeti!

e Devlet'te Yeni Uygulama: HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme Hizmeti!

Sunay Korkmaz
10.03.2021 - 14:10

HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme Hizmeti adı altında yeni bir uygulama e-Devlet'e yüklendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu uygulama ile sürücülerin kaçak geçişleri ve trafik cezalarını rahatlıkla görbileceğini ve sistem üzerinden ödeyebileceğini duyurdu. İşte, HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme Hizmeti hakkında tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

e-Devlete yüklenen yeni uygulama ile vatandaş “Araçlarım” bölümüne girerek ihlalli geçişlerini görebilecek. İhlalli geçiş yapan vatandaşların daha önce cezalarla ilgili sorun yaşadıklarını belirten Bakanlık, bu hizmetten önce ceza aldıklarının farkında olmayan vatandaşların e-Devlette hayata geçirilen yeni uygulama ile “Araçlarım” bölümüne girerek HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme hizmeti alabileceklerini duyurdu. Bakanlık aynı zamanda bu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak olan idari para cezalarının önüne de geçilmiş olacağını bildirdi.

Uygulamadan Yararlanmak İçin e Devlet Bilgilerinin Güncel Olması Gerekiyor

Uygulamadan Yararlanmak İçin e Devlet Bilgilerinin Güncel Olması Gerekiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Köprüsü, İzmir Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu, Avrasya Tüneli gibi yap-işlet-devret modellerinde ihlalli geçişlerin sık yaşandığını belirterek, geçiş sonrasında e-Devlet bilgileri güncel olan vatandaşlara 15 gün içerisinde 2 kez mail yoluyla ve SMS ile bilgi verileceğinin altını çizdi.

Araçlarda bulunan HGS geçiş etiketlerinin çeşitli faktörlerden dolayı bozulabildiğini ve vatandaşların genellikle bunun farkına varmadan ihlalli geçiş yaptıklarını kaydeden Bakanlık, TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında bu etiketlerin kontrol edileceğini ve vatandaşların bu noktada bilgilendirileceğini aktardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın