Görüş Bildir
Haberler
e-Devlet Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır? MHRS Üzerinden Kimler Aşı Randevusu Alabilir?

e-Devlet Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır? MHRS Üzerinden Kimler Aşı Randevusu Alabilir?

Türkiye’de normalleşme adımlarıyla birlikte koronavirüs aşı çalışmaları da devam ediyor. Türkiye’de öncelik sırasına göre 10 milyonun üzerinden insan ilk aşılarını oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerin de aşılanacağını duyurmuştu. Vatandaşlar, koronavirüs aşı randevusunun nasıl alınacağını araştırıyor. Koronavirüs aşı randevusu, e-Devlet üzerinden giriş yapılan e-Nabız’dan alındığı gibi, MHRS sisteminden de alınabiliyor. İşte e-Devlet ve MHRS koronavirüs aşı randevu ekranı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

e-Devlet Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

e-Devlet Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanlığı’nın uygulaması olan e-Nabız üzerinden geçmiş bütün sağlık kayıtlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Aşı randevularının da e-Nabız üzerinden verilmeye başlanmasıyla birlikte e-Nabzı giriş sayfası sosyal medyada en çok aratılan konuların başında gelir oldu.

E-Nabız sistemine e-Devlet şifresiyle giriş yapmak mümkün. enabiz.gov.tr sayfasına girdikten sonra ‘e-Devlet ile giriş’ kısmından sisteme ulaşabilirsiniz.

Sayfada bulunan ‘COVİD-19 aşı durumu sorgulama’ sayfası üzerinden aşı randevusu alabilirsiniz.

Aşı randevuları, bakanlığın belirlediği öncelik sırasına göre veriliyor. Eğer öncelik sıralamasında değilseniz koronavirüsü aşı randevusu alamazsınız. Daha sonra tekrar denemeniz gerekmekte.

E-DEVLET AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI

MHRS Üzerinden Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS Üzerinden Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Koronavirüs aşı randevusu almak için önelikle MHRS adresine girmeniz gerekiyor. Sağ üst kısımda bulunan ‘Randevu Al’ seçeneğine tıkladığınızda T.C kimlik numarası ve şifre ile birlikte aile hekimizini seçip, aşı randevusunu alabilirsiniz.

Eğer aşı önceliğinde değilseniz randevu alamazsınız. Daha sonra tekrar denemeniz gerekiyor.

MHRS AŞI RANDEVUSU AL

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın