Görüş Bildir
Haberler
Düzenli Spor Yapıp Sağlıklı Beslenen Yaşlı İnsanların Zihinsel Olarak Gençleştiği Ortaya Çıktı!

Düzenli Spor Yapıp Sağlıklı Beslenen Yaşlı İnsanların Zihinsel Olarak Gençleştiği Ortaya Çıktı!

Rinascita
22.12.2018 - 10:52

Bir araştırmaya göre düzenli beslenme ile birlikte haftada üç kez spor yapmak, yaşlanma ile birlikte gelen zihinsel çöküşü neredeyse 10 yıl öncesine götürecek şekilde iyileştiriyor. Araştırma hakkındaki detayları Daily Mail'den sizler için derledik.

Kaynak: https://www.dailymail.co.uk/news/arti...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışmada, haftada yaklaşık 100 dakika spor yapan yaşlı insanlar aynı zamanda tam tahıl, meyve ve sebze içerikli diyet yaptılar.

Çalışmada, haftada yaklaşık 100 dakika spor yapan yaşlı insanlar aynı zamanda tam tahıl, meyve ve sebze içerikli diyet yaptılar.

Sonrasında, yaşlılıkta geriye gidebilen plan yapma ve organizasyon becerilerini ölçen testlere girdiler. Testlerdeki sonuçları spor yapmayan ve sağlıklı beslenmeyen yaşlılara göre oldukça iyiydi.

Araştırmaya bunama rahatsızlığı olmayan fakat karar verme ve planlama konularında sorunlar yaşayan insanlar katıldı. Katılan 160 kişinin yaş ortalaması 65'di.

6 ay boyunca hafta 3 kez 35 dakikalık oturumlarla yürüyüş, bisiklet ve koşu antrenmanları yaptılar. Aynı zamanda sağlıklı diyetlerini de asla bırakmadılar.

Bu insanların sürece başladıklarında ortalama zihinsel yaşları bir dizi düşünce ve beceri testleri ile ölçülerek 93 olarak belirlendi. 6 ay sonra ise zihinsel yaşları 84 olmuştu.

Bunun sebebi olarak, egzersiz ve sağlıklı diyetin beyine kan akışını arttırarak kalbin daha iyi çalışmasına yardımcı olduğu için düşünme becerilerinin geliştirdiği söylendi.

Amerika Duke Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki araştırmacılar 160 katılımcıyı dört gruba ayırdılar.

Bir grup sadece egzersiz programına uyarken, diğer grup diyet yapmanın yanı sıra diyet yemeklerini, kabul edilmiş sağlık tavsiyelerini dinledikleri telefon görüşmelerini de dikkate alarak düzenlediler.

Sadece diyet yapanların testlerdeki becerilerinde düşüş gözlendi. Diğer gruplar, özellikle diyetle birlikte egzersiz yapanlar ise gelişti.

Neurology Dergisi'nde yayımlanan çalışmada yaşa bağlı düşünme problemlerinde nispeten kısa bir dönemde değişen yaşam tarzının ciddi fark yaratabileceği gösterildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın