Görüş Bildir
Haberler
Düşman Değil Dost ! Yeni Dünya Düzeninde Dijital Pazarlama Ve Yapay Zeka

Düşman Değil Dost ! Yeni Dünya Düzeninde Dijital Pazarlama Ve Yapay Zeka

Dünya Yeinden Şekilleniyor !

2020 yılının başından beri hayatımızın bir parçası olan ve bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ( Covid 19 ) şu andan itibaren hayatımızda birçok değişikliğe neden oldu ve akıllarda '' Acaba bundan sonra ne olacak '' sorusunun tekrar tekrar dolaşmasını sağladı. Hayatımızda büyük bir etkiye sahip olan teknolojinin asıl önemini yaşanan pandemiden sonra anladık. Artık hepimiz iş , eğitim ve sosyal hayatımızı teknoloji üzerinden sürdürürken , bir çoğumuzun ilgi alanı ise  dijital platformlara ve dijitalleşmeye kaymaya başladı. Oluşan yeni dünya düzeninde bundan sonra ki mesleki ve sosyal hayatımızı şekillendirecek olan yapay zeka çağımızın en büyük olgusudur

Bir çoğumuz yapay zekayı sadece bir robottan ibaret zannedip  '' Yakında dünyayı ele geçirecekler '' veya '' Robotlar bizi yönetmeye başlayacak '' gibi varsayımlarda bulunsak da yapay zekanın ne olduğunu bilmeden içerisinde yapay zeka teknolojisi bulunduran bir çok alet ve nesneyi kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir çok insanın yapay zekanın getireceği sonuçlardan korkmasının sebebi bir insani kaygı olmakla birlikte , bilim kurgu hikayelerinin neredeyse tamamının bire bir distopya şeklinde olması insanı hep karanlık tarafa bakmaya zorluyor gibi.

Halbuki uzaktan iş hayatımıza ve üretmeye devam ettiğimiz , çevremiz ile teknoloji sayesinde iletişime geçtiğimiz bu süreç , hayatımızda yapay zekanın büyük bir yer edineceğini kanıtlar nitelikte.

Özellikle dijital pazarlama gibi ciddi ve rekabetin yoğun olduğu , yüzlerce şirketin kendi farkını yaratması , oligopol piyasadan sıyrılması ve oluşan pandeminin vermiş olduğu ekonomik zarardan sonra '' Artık kaybetme lüksüm yok '' prensibinin benimsendiği ortamda yapay zeka şirketler için büyük bir koz. Çünkü yapay zeka insanların mesleki yetenekleri ve kişisel özelliklerini sahip olduğu algoritmalar sayesinde tanımlayabiliyor ve iş veren ile çalışan arasında bağ kurarak iki taraf içinde doğru açıyı bulabiliyor.

Bunun yanı sıra yapay zeka tarafından tasarlanan bir çok program ve ürün şirketlerin müşteri ilişkilerini güçlendirmekte , müşterilerin analizlerini çıkarmakta ve müşterilerin şirketten neler beklediğini tespit ederek şirket müşteri ilişkisini sağlamaktadır. E-mail pazarlamaları ve dijital reklam kampanyaları oluşturarak müşteriler için farklı kriterleri tasarlayabilmektedir. Bu nedenle yakın gelecekte bir çok şirketin statüsü yapay zeka ile yeniden şekillenecek.

Bugün her insanın hayatında önemli bir noktada olan sosyal medya dijital platformda varlığını sürdüren bir çok şirket için de aynı değerde olmasının sebebi iletişimin artık yüz yüze yapılmayıp sosyal medya sayesinde gerçekleşmesi. Yapay zeka , müşterileri sosyal medya üzerinden kolayca analiz edip , ilgi gösterilen marka ve modele , beğenilen post içeriğine kadar müşteriyi kendine çekmeye dair bir çok işlemi gerçekleştirebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelecekte yapay zekanın sosyal medya üzerinde ki etkisi ise insanların sosyal medya alanında geçirdiği zaman , yapmış olduğu sesli ve görüntülü görüşmelerin analiz edilmesi, müşterileri daha iyi tanımak için sadece onların değil , onların çevresinin de ilgi alanlarının tespit edilmesi , kişiselleştirme ile üretilen markaya ait blog gönderisi veya eğitim programı gibi bir çok şey mümkün. 

Yakın gelecekte bizi bekleyen dünya ve dijital pazarlamada boy gösterecek olan şirketlerin farkındalığını yaratacak ve kazandıracak en büyük koz yapay zeka bir çok kolaylığı sağlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın