Görüş Bildir
Haberler
Düşen Piyasanın Ortasındaki XRP İçin Kilit Seviyeler Açıklandı!

etiket Düşen Piyasanın Ortasındaki XRP İçin Kilit Seviyeler Açıklandı!

Merlot Vinho
07.12.2021 - 10:52

Kripto para piyasası, sadece birkaç seans içinde büyük değer kaybına uğradı. Bitcoin'in başı çektiği düşüş hareketi, bütün piyasayı derinden etkiledi. Sadece 24 saatte %14'ten fazla para çıkışı yaşanan kripto markette, en fazla etkilenen para birimlerinden biri de XRP oldu. Yaklaşık üçte bir oranda düşüş yaşayan XRP için yatırımcıların tutunması gereken destek ve direnç seviyeleri açıklandı. 

Analizin bütün detayları bu içerikte!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

XRP için en kritik destek seviyesi Fibonacci'ye göre belirlendi.

XRP için en kritik destek seviyesi Fibonacci'ye göre belirlendi.

Sert düşen piyasada XRP, test ettiği seviyelerle yatırımcıları korkuttu. Kripto para piyasasının en büyük ilk 10 para biriminden olan Ripple, analistlere göre düşen piyasanın tam ortasında ve ne yöne gideceği tam olarak kestirilemiyor. Ancak burada önemsenmesi gereken ilk destek noktası %78.6'lık Fibonacci seviyesi olarak tespit edilmiş durumda. Bu da yaklaşık olarak 0.7 dolar seviyesine denk geliyor. Bu seviye Ripple için en büyük dayanak olarak kabul ediliyor, ancak en dip noktada 0.5 dolara kadar inen geniş bir aralık bulunuyor.

XRP düşüşlerle birlikte en güçlü desteğini deldi geçti.

XRP düşüşlerle birlikte en güçlü desteğini deldi geçti.

4 Aralık 2021 tarihinde Ripple en güvenilir desteği olarak görülen 0.7 dolar seviyesinin altına hızlı bir düşüş yaşadı. 0.65 dolar seviyesine iğne atan Ripple'ın toparlanması da bir o kadar hızlı oldu ve fiyat tekrar temel desteğin üzerine attı. Sadece birkaç dakikalık bir değişimle XRP fiyatı 0,7071 dolar seviyesine yükseldi ve yaptığı saatlik kapanışlarla bu desteği garantiledi.

Zıt metrik, fiyatlamada telaşa kapılmamak gerektiğini gösteriyor olabilir.

Zıt metrik, fiyatlamada telaşa kapılmamak gerektiğini gösteriyor olabilir.

Analistler, yaşadığı büyük değer kaybına rağmen XRP'nin ağ çözümlerinin fiyata olumlu yansıdığını düşünüyor. Buna göre, düşüş başladığı anda XRP satın alma sinyali ve yükseliş haberi veren çizgiler oldukça belirgindi. Bu da fiyatın sadece çok kısa bir anlığına destek altına inmesine, fakat orada tutunamayarak tekrar yukarı çıkmasına neden oldu. Pek çok analiste göre bu veriler, yaşanılan hareketin övgüye değer bir yükseliş olduğunu ve XRP fiyatında daha alt seviyelerin test edilmeyeceğini kanıtlıyor.

Ancak düşen piyasada rehavete kapılmamak ve tetikte olmak gerek.

Ancak düşen piyasada rehavete kapılmamak ve tetikte olmak gerek.

Analistler yine de XRP fiyatı 0.7 dolar üzerinde seyrederken yatırımcıların fazla rahat hissetmemesi ve olası hızlı düşüşlere karşı dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıyor. Çünkü XRP grafiğindeki MV/RV oranı, düşüş habercisi sinyaller veriyor. Özellikle HODL meraklılarını telaşlandıran bu veri, XRP fiyatının hızlı bir düşüşle 0.5 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini ve piyasadan hızlı para çıkışı olabileceğini gösteriyor. Hacim kaybının yanı sıra, telaşa kapılan yatırımcıların da düşüşü tetikleyeceği fikri savunuluyor. Böyle bir senaryoda en zararlı yatırımcıların ise gerekli seviyeden XRP satışı yapmayanlar olacağı yapılan yorumlar arasında göze çarpıyor.

Piyasaya tam bir ayı boğa savaşı hakim.

Piyasaya tam bir ayı boğa savaşı hakim.

Uzmanlara göre, XRP fiyatında güvenli limanlara girildiğinin ilk göstergesi için 0.85 dolar seviyesinin aşılması gerekiyor. Ancak kripto para piyasasındaki genel durum, olumlu fiyat yorumları yapmak için erken olduğunu söylüyor. Çünkü XRP boğaları harekete geçmedikçe fiyatın sırasıyla 0.7 ve 0.5 dolar seviyelerini test etmesi bekleniyor. Bu aşamada yatırımcıların bu temel seviyeleri yakından takip etmesi ve yatırım stratejilerini buna göre belirlemesi öneriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şu an için piyasanın en sağlam coini Tether.

Şu an için piyasanın en sağlam coini Tether.

Piyasa hacminde genel bir düşüş olsa da, yatırımcıların stabil para birimi Tether'a geçtiği açıkça görülüyor. Son düşüşlerle birlikte yatırımcılar, kripto para birimlerinin yerine USDT gibi stabil coinleri veya dolar ve altın gibi daha güvenilir ürünleri tercih ediyor. Bu da piyasaya genel anlamda olumsuz bir havanın hakim olduğunu, yükselen enflasyonla birlikte daha fazla yatırımcının güvenli limanlara kaçtığını gösteriyor.

XRP destek seviyesi altına inmedikçe bir sorun yok, ama yine de dikkatli olmak gerek.

XRP destek seviyesi altına inmedikçe bir sorun yok, ama yine de dikkatli olmak gerek.

Analistler, destek seviyesi gelmedikçe yeni coin alımı yapılmaması gerektiği fikrini savunsa da, volatil kripto para piyasasında neler olacağını hiç kimse tam olarak kestiremiyor. Ancak Bitcoin 52.000 dolar seviyesi üzerine çıkmadıkça, diğer kripto para birimlerinde de yeni yükselişlerden söz etmenin mümkün olmadığı söyleniyor. BTC liderliğindeki kripto para piyasasında, XRP'de yeni zirveler için öncelikle 0.85 dolar duvarının aşılması gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

52800 direnç sizin yapacağınız haberi sikeyim