Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Eski Uygarlıklarına Ev Sahipliği Yaparak Günümüze Sağlam Ulaşmış 12 Kalıntı

Dünyanın En Eski Uygarlıklarına Ev Sahipliği Yaparak Günümüze Sağlam Ulaşmış 12 Kalıntı

uplifers .com
07.04.2016 - 15:42

Dünya’nın neresine giderseniz gidin tarhe tanıklık etmiş muhteşem kalıntılara rastlamanız mümkün. Sadece Türkiye’de gezerek bile bir çok uygarlığın kültürü, tarihi ve yaşayışı hakkında kitaplarda bulamayacağınız kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz. Çok zor şartlar altında günümüze kadar ulaşan, bir çok önemli parçası yağmalanmış ya da yok edilmiş olan dünya mirasları, her turistin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında.

Uplifers olarak sizler için dünyanın en eski uygarlıklarına ev sahipliği yapmış ve korunarak günümüze dek gelmiş olan en iyi 12 tarihi kalıntıyı sizler için derledik;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kolezyum, Roma

1. Kolezyum, Roma

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Flavianus Amfitiyatro olarak da bilinen Kolezyum, bir arena. Eski zamanlarda Roma halkını eğlendirmek için gladyatör dövüşleri düzenenen Kolezyum, daha sonra barınma yeri, alışveriş alanı, kışla, taş ocağı gibi çeşitli şekillerde kullanıldı. Asıl adı Arena iken, sonradan, girişteki heykelin adını aldı. Şu an Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olarak her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği, turistik ve tarihi bir kalıntı.

2. Çin Seddi, Çin

2. Çin Seddi, Çin

Çin Seddi, Çin'in kuzeybatısında yer alıyor ve dünyanın en uzun sınırı ve duvarı olma özelliğini taşıyor. Kalıntıları Po Hay Körfezi'nde, deniz kıyısında başlıyor. Pekin'in kuzeyinden geçerek batıya yöneliyor ve Huang-Ho nehrini ikiye bölerek güneybatıya uzanıyor. Gobi Çölü'nün güneyinden batıya yönelerek devam ediyor.

3. Tonina, Meksika

3. Tonina, Meksika

Meksika'nın Chiapas eyaletinde yer alan Tonina, dünyanın en eski uygarlıklarından biri olarak bilinen Maya Uygarlığı'ndan kalan bir tarihi kalıntı. Tonina, ilginç mimarisi ve piramit formundaki yapılarıyla dikkat çeken turistik bir alan.

4. Jerash, Ürdün

4. Jerash, Ürdün

Ürdün kuzeyinde bulunan bu antik kent, Roma İmparatorluğu zamanında inşa edilmiş. 16. yüzyılda Osmanlı himayesinde kalmış olan kent, kozmopolit yapısıyla en çok ziyaret edilen tarihi kalıntılardan biri.

5. Chizen Itza, Meksika

5. Chizen Itza, Meksika

Meksika'nın Yucatán Yarımadası'nda, Valladolid ve Mérida arasında yer alan Chizen Itza, bir Itza Maya kenti. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan kent, Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olma özelliğini taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Angkor Wat, Kamboçya

6. Angkor Wat, Kamboçya

Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tapınak 12. yüzyılda inşa edilmiş olmasına karşın günümüze dek oldukça iyi korunmuş. Bölgedeki tek dinsel yapı olarak günümüze kadar gelen tapınak, önce Vişnu adına bir Hindu tapınağı olarak, daha sonraki dönemlerdeyse bir Budist tapınağı olarak kullanılmış. Şu an Kamboçya'ya gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yer.

7. Tikal, Guatemala

7. Tikal, Guatemala

Yağmur Ormanları'ndaki Peten şehrinde bulunan Tikal, Maya Uygarlığı'ndan kalma en büyük kent olma özelliğini taşıyor. Maya Uygarlığı'na dair izler taşıyan bir çok sanat eserinin ve duvar yazısının yer aldığı kent, ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

8. Machu Picchu, Peru

8. Machu Picchu, Peru

Günümüze kadar çok iyi korunarak gelen Machu Piccu da Düyanın 7 Harikası listesindeki tarihi kalıntılardan biri. And Dağları'nın zirvesinde, 2.360 m yükseklikte, Urubamba Vadisi üzerinde kurulmuş olan kent, Inka Uygarlığı'ndan kalma.

9. Giza, Mısır

9. Giza, Mısır

Keops, Kefren ve Mikerinos piramitlerinden oluşan Giza Kalıntıları'ndan Keops Piramidi, Dünyanın 7 Harikası'ndan biri. Bir çok parçası yağmalanan ve kaybolan piramitlerin büyük kısmı hala Mısır'da.

10. Hampi, Hindistan

10. Hampi, Hindistan

Hampi, Vijayanagar İmparatorluğu'nun başkenti olan Vijayanagar şehrinin kalıntıları üzerine kurulmuş. Vijayanagar şehri, içerisinde Virupaksha Tapınağı gibi birçok tapınağı barındıran önemli bir dini merkezken, günümüzde çoğunlukla turistik amaçlarla ziyaret ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Petra, Ürdün

11. Petra, Ürdün

Kireç taşının oyulmasıyla inşa edilen kent, ilginç mimarisi ve kalıntılarıyla özellikle farklı mimari tarzları merak edenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken kalıntılar arasında. Son dönemde yapılan araştırmalarda tiyatro, tapınak, ev gibi yapıların oluşturduğu kalıntıların altında, kral mezarları bulundu.

12. Bagan, Myanmar, Burma

12. Bagan, Myanmar, Burma

Myanmar'da, Mandalay Bölgesi'nde antik bir kent olan Bagan, 9. yüzyıldan 13.yüzyıla kadar Pagan İmparatorluğu'nun başkentiydi. Kentte o zamanlarda inşa edilen ve sayısı 10.000 civarında olan Budist tapınaklarından yaklaşık 2000 tanesi hala yerinde duruyor ve ziyarete açık.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın