Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Dört Bir Yanından Hâlâ Çözülememiş Ürkütücü Antik Gizemler

Dünyanın Dört Bir Yanından Hâlâ Çözülememiş Ürkütücü Antik Gizemler

Dünyada geçmişten günümüze pek çok önemli olay yaşandı ve bunlardan bazıları öylesine gizemliydi ki günümüzde hala çözüme kavuşamadı. Eğer antik gizemlere meraklıysanız, bu içerik tam size göre!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şeytanın İncili

1. Şeytanın İncili

Codex Gigas olarak da anılan Şeytanın İncili, 13. yüzyılda şeytanla anlaşma yaptığı söylenen bir keşiş tarafından yazılmış devasa bir ortaçağ cildidir.

Efsaneye göre, keşiş yeminini bozduğu için ceza olarak diri diri gömülmüştür.

160'tan fazla hayvan derisi kullanılarak oluşturulan ve ancak iki kişinin yardımıyla kaldırılabilen Şeytanın İncili, İncil'in tam Latince çevirisinin yanı sıra Hipokrat ve Praglı Cosmas'ın çalışmaları da dahil olmak üzere birçok başka metin içeriyor.

Kitapta ayrıca şeytan çıkarma ritüelleri ve şeytanın tam tasviri de mevcut.

2. Nazca Çizgileri

2. Nazca Çizgileri

Dünyanın en ünlü çözümlenemeyen olayı olan Nazca Çizgileri, pek çok insan tarafından uzaylıların varlığı olarak tanımlanıyor. Dünyanın dört bir yanındaki mısır tarlalarında meydana gelen bu çizgiler uzaylılar tarafından bir iletişim biçimi olarak değerlendirilse de aslı astarının ne olduğu hala belli değil.

3. Japonya Sualtı Şehri

3. Japonya Sualtı Şehri

Yonaguni Jima kıyılarının hemen açıklarında, en az 5.000 yaşında olduğuna inanılan bu sualtı şehri, Japonya'nın Atlantis'i olarak anılıyor. 

İlk olarak 1995 yılında bir dalgıç tarafından keşfedilen şehrin, başlangıçta, bir dizi tuhaf doğal kaya oluşumundan başka bir şey olmadığına inanılsa da daha sonra yapılan aramalar, büyük bir taş kapıdan oyma merdivenlere ve sokaklardan tonozlu kulelere kadar her şeyi gün yüzüne çıkardı.

4. Roma Dodekahedronu

4. Roma Dodekahedronu

Diğer birçok antik eserden farklı olarak, bu gizemli nesnelerden yaklaşık yüz tane bulunuyor. Taştan ya da bronzdan yapılmış, içi boş Roma dodekahedronları, her birinde küçük bir daire bulunan 12 kenara ve bağlantı köşelerinden çıkıntı yapan mandallara sahip.

Bazı araştırmacılar bu nesnelerin astrolojik ve dini amaçlarla kullanıldığını düşünse de tahıl ekmek ve su borusu döşemek gibi amaçlar için de kullanıldığına inanılıyor.

5. Sümer Kral Listesi

5. Sümer Kral Listesi

MÖ 3. binyıla tarihlenen Sümer Kral Listesi, tüm Sümer krallarının, ilgili hanedanlarının, konumlarının ve iktidardaki zamanlarının ayrıntılı bir listesidir. 

Dışarıdan çok da gizemli görünmese de Sümer Kral Listesi içerisinde mitolojik unsurlar içerir. İktidardaki kralların Gılgamış ve Büyük Tufan gibi olaylar yaşadığını belirten fabl tarzı hikayelerin yazılı olduğu Sümer Kral Listesi, bu açıdan dönemin krallarının aslında tanrı ya da yarı tanrı olduğunu ortaya koyuyor. Bu da akıllara soru işaretleri getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Paskalya Adası'ndaki Rongorongo Yazıları

6. Paskalya Adası'ndaki Rongorongo Yazıları

Büyük Moai Heykelleri gibi Paskalya Adası'nda pek çok gizem var. Bunlardan biri de adadaki Rongorongo yazıları. Bazı insanlar tüm adanın bir zamanlar dünya dışı varlıklar tarafından iletişim aracı olarak kullanıldığını düşünüyor. Çünkü Paskalya Adası'nın gizemleri saymakla bitmiyor. 

İlk olarak 1864'te Eugene Eyraud tarafından keşfedilen yazıların yaklaşık 1200'lere dayandığı ve bölgede bulunan diğer dini işaretlere benzer görüntülere sahip olduğu söyleniyor. Bilim insanları bugüne kadar, bu yazıların tam olarak ne söylediğini hala çözümleyemedi.

7. Sajama Çizgileri

7. Sajama Çizgileri

Batı Bolivya'nın Sajama çizgileri, yeryüzüne kazınmış ve sayıları binleri bulan bir dizi devasa çizim olarak tanımlanıyor. İlk olarak 1932'de Aimé Felix Tschiffely tarafından keşfedilen çizgiler, karmaşık bir ağ benzeri tasarıma sahip.

8. Hellenikon Piramidi

8. Hellenikon Piramidi

Antik gizem denildiği zaman akla çoğunlukla Mısır piramitleri gelse de Yunanistan'daki Argolis Piramitleri ve bunların en ünlü yapısı olan Hellenikon Piramidi, en az onlar kadar gizemli!

Hellenikon'un gerçek amacı bilinmemekle birlikte, uzmanlar bölgede bir zamanlar bir savaşın gerçekleştiğini ve yapının daha sonra ölenler için bir anıt olarak inşa edildiğini öne sürüyor.

9. Antikythera Mekanizması

9. Antikythera Mekanizması

MÖ 70 ile 60 arasında Küçük Asya'dan Roma'ya giden bir Yunan gemisi Akdeniz'de batmıştı. Tarihler 1900'ü gösterdiğinde dalgıçlar bu gemi enkazını keşfettiler ve Antikythera mekanizması olarak bilinen bu cihazı içeren üç parça bronz kurtardılar.

Bir ayakkabı kutusu büyüklüğünde olan bu nesne, zamanının Yunan teknolojisinin çok ötesinde olduğu için, bilim insanlarını hala heyecanlandıran bir keşif.

10. Kosta Rika'nın Dev Taş Kütleleri

10. Kosta Rika'nın Dev Taş Kütleleri

1940'lardan beri arkeologlar Kosta Rika'nın Diquis Deltası'nda gizemli taş kütleler buluyorlar. İlk olarak United Fruit Company tarafından üstlenilen tarım çalışmaları sırasında keşfedilen bu nesnelerin boyutları birkaç santimetreden iki metreye kadar çıkabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kuzey Avrupa'da Bulunan İnsan Cesetleri

11. Kuzey Avrupa'da Bulunan İnsan Cesetleri

18. yüzyıldan bu yana, Kuzey Avrupa'nın bataklıklarında inanılmaz derecede iyi korunmuş yüzlerce insan cesedi keşfedildi. Bu cesetler adli olarak MÖ 8.000'e kadar tarihlendirildi. 

Cesetler o kadar iyi korunmuştu ki, midesinin içindekiler ne zaman yaşadığını belirlemek için kullanıldı.

12. Saksaywaman Kalesi Duvarları

12. Saksaywaman Kalesi Duvarları
moradergisi.com

Bazıları 200 tondan fazla ağırlığa sahip mükemmel bir şekilde yerleştirilmiş kayalardan inşa edilmiş, duvarlarla çevrili olağanüstü bir kale olan Saksaywaman'ın yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte İnkalar döneminden bile öncesinde yapılabileceği düşünülüyor.

Saksaywayman'ın bir kale ve tören yeri olarak işlev gördüğü belgelenmiş olsa da, bu devasa surların nasıl inşa edildiği hala anlaşılamadı.

13. Kavanozlar Ovası

13. Kavanozlar Ovası

Laos'un kuzeyindeki Xieng Khuang eyaletinde yer alan Kavanozlar Ovası, 2000 yıldan daha eski olduğuna inanılan bu silindirlere ev sahipliği yapıyor.

Eski cenaze törenlerinde kullanıldığı düşünülen bu yapıların tanesi en az 1 ton ağırlığında.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
22
7
6
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın