Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Diğer Ucuna Kolaylıkla Ürününüzü Gönderin: İhracatı Daha Modern Hale Getiren Uygulamalar

etiket Dünyanın Diğer Ucuna Kolaylıkla Ürününüzü Gönderin: İhracatı Daha Modern Hale Getiren Uygulamalar

Selluka
23.09.2022 - 14:12

İhracat geçmişten günümüze tüm dünyada her zaman işlemeye devam eden bir uygulamadır. Ve birçok ülke ihracatlar sayesinde ekonomilerini genişletiyor ve birçok ürününün ülkelerine tedarik edilmesini sağlıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İhracat Kredileri

İhracat Kredileri

İhracatın finansmanı için, ihracatçılara verilen düşük faizli kredilerdir. Genelde, yatırım ve işletme sermayesi ile üretim ve satışın finansmanında kullanılmaktadır.

İhracat Kredi Sigortası ve Garantisi

İhracat Kredi Sigortası ve Garantisi

İhracatçıya hem kredi sağlamakta, hem de kredinin garantisi ve sigortasını temin edilmektedir.

Ucuz Girdi Temini

Ucuz Girdi Temini

İhracatçıya ucuza hammadde sağlanması, ulaşım ücretlerinde indirim ve personel eğitimi gibi diğer üretim faktörlerinin teşviki yapılır.

İhracatta Vergi İadesi

İhracatta Vergi İadesi

Bir malın üretiminden satışına kadar yüklenilen vergi, resim gibi maliyeti artıran yüklerden arındırır. İhracatta vergi iadesi, kısa vadede ülke içinde üretilen mallara ihraç imkânı sağlamayı, uluslararası piyasalarda aynı cins ve kalitedeki mallarla rekabet edebilme gücü kazanılmasını, uzun vadede; toplam ihracat içinde işlenmiş ürün payını arttırmayı ve ihracat yapısını değiştirmeyi hedeflemektedir.

Vergi İndirimi ve Muafiyeti

Vergi İndirimi ve Muafiyeti

Vergi mevzuatı içinde yer alan istisna, muafiyet, indirim olarak ortaya çıkan vergi teşvikleri, vergi mükelleflerinden teşvikten yararlananlara net bir gelir transferi sağlar. Bu teşviklerinden yararlananlar, devletten doğrudan yardım almak yerine, normal şartlarda ödemek durumunda oldukları vergileri ödemeyerek dolaylı olarak fayda elde ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vergi Muafiyet ve İndirim Sistemi

Vergi Muafiyet ve İndirim Sistemi

Yapılan ihracat ya tamamıyla herhangi bir vergiye tabi değildir(muaflık durumu) ya da işlem vergiye tabidir. Ancak bir taahhüt karşılığında vergi yükümlülüğü ortadan kalkar. Vergi yükümlülüğü ortadan kalktığı bu duruma istisna durumu denir.

Prim Sistemi

Prim Sistemi

Bu sistem ihracatçılara genel anlamda para olarak devlet tarafından yapılan yardımları içerir. Sistem bu şekliyle kısmi bir devalüasyon(deblokaj) niteliğinde olup, ithalatın miktar kısıtlamaları ve gümrük vergileriyle sınırlandığı ekonomilerde uygulanmaktadır.

Dâhilde İşleme Rejimi

Dâhilde İşleme Rejimi

İhracat yapan firmalar tarafından ihraç ürünleri üretmek için gerekli olan ve ithal edilen, bu yüzden de ithali gümrük vergisine tabi hammadde ya da girdilere gümrük muafiyeti getiren bir ihracatı teşvik sistemidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın