Görüş Bildir
Haberler
Dünyada Yaşayan Son Erkek Kuzey Beyaz Gergedanı, 24 Saat Boyunca Silahlı Olarak Korunuyor

Dünyada Yaşayan Son Erkek Kuzey Beyaz Gergedanı, 24 Saat Boyunca Silahlı Olarak Korunuyor

ilmissha
07.08.2015 - 13:16

Tüm türün kaçak avcılar tarafından katledilmesi sonucu, gergedan 'Sudan', oldukça tehlikeli ve ciddi bir durumla karşı karşıya kalıyor: O artık gezegende kalan son erkek kuzey beyaz gergedanı.

The Independent'a göre, 40 yaşında hayvan, Kenya'da yaşadığı bölgede 24 saat boyunca silahlı bir şekilde korunuyor. Küçük bir şans da olsa, Sudan'ın günün birinde tekrar çoğalması ve türünü yok olmaktan kurtarması ümit ediliyor.

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2015/04...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sudan ve iki dişi gergedana, Kenya Doğal Kaynakları Koruma Teşkilatı'nda görevliler tarafından bakılıyor. Bu üçlü, dünyada kalan son dört kuzey beyaz gergedanlardan üç tanesi; diğeri ise esaret altında yaşıyor. Sudan'ı  kaçak avcılardan korumak için ise üzerine radyo vericileri yerleştirilmiş. Ek önlem olarak da boynuzları alınmış. 

Görevli Elodie Sampere'e göre, boynuzlar kaçak avcıları caydırmak amacıyla kesilmiş. Boynuzu olmadığı takdirde avcıların ilgisini çekmeyeceği ve tamamen güvende olacağı düşünülmüş.

1960 yılında sayıları 2000'den fazla olan kuzey beyaz gergedanları, 1984 yılında 15'e kadar düşmüş.

1960 yılında sayıları 2000'den fazla olan kuzey beyaz gergedanları, 1984 yılında 15'e kadar düşmüş.

Gergedanların boynuzları, kilogram başı 75.000 dolar kazanç getirebiliyor. Bu yüzden avcılar, gergedanlar için olduğu kadar onları koruyan insanlar için de tehlikeli.

Sudan'ı koruyan görevlilerden biri olan Simor Irungu'ye göre yaptığı iş gerçekten çok tehlikeli: ''Gergedan boynuzu ve fildişi için artan taleple birlikte, pek çok kaçak avcılık girişimiyle karşılaşıyoruz ve bu görev için hayatımızı sık sık riske atıyoruz.''

Mümkün olan en iyi eğitim ve ekipmanı sağlayabilmek için 'GoFundMe' adı altında bir kampanya başlatılmış. Şimdiye kadar ise sadece 7700 dolar toplanmış.

Geçen ay ölen gergedan Nabire ile sadece 4 kuzey beyaz gergedan kaldı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
44
29
9
9
7
5