Görüş Bildir
Haberler
Dünyada En Fazla Büyükbaş Hayvan İhracatı Yapan 10 Ülke

etiket Dünyada En Fazla Büyükbaş Hayvan İhracatı Yapan 10 Ülke

Begüm
04.06.2024 - 14:00

Dünyada en fazla büyükbaş ihracatı yapan ülkeleri biliyor musunuz? Gelin bu içeriğimizde ülke ekonomisine büyükbaş ihracatı ile katkı sağlayan ülkeleri öğrenelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Yeni Zelanda

10. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda, 600.000 ton sığır eti ihraç ederek dünyanın en büyük onuncu büyükbaş hayvan ihracatçısı oldu. Sürdürülebilir tarım uygulamaları ve yüksek kaliteli sığır eti üretim geleneğiyle birlikte dünya genelinde talep gören lezzetli ve etik sığır eti ile öne çıkıyor.

9. Polonya

9. Polonya

Polonya, 800.000 ton sığır eti ihraç ederek dünyanın en büyük dokuzuncu büyükbaş hayvan ihracatçısı oldu. Avrupa Birliği'ndeki konumu ve gelişmiş tarım altyapısı ile Polonya, Avrupa pazarına önemli miktarda sığır eti tedarik ediyor.

8. Paraguay

8. Paraguay

900.000 ton sığır eti ihraç ederek dünyanın en büyük sekizinci büyükbaş hayvan ihracatçısı olan Paraguay güçlü tarım sektörü ve geniş otlak alanları sayesinde küresel pazara büyük miktarda sığır eti tedarik ediyor.

7. Uruguay

7. Uruguay

1,1 milyon ton sığır eti ihraç ederek dünyanın en büyük yedinci büyükbaş hayvan ihracatçısı olan Uruguay küçük bir ülke olmasına rağmen, yoğunlaşmış tarım sektörü ve yüksek kaliteli sığır eti ile dünya pazarında önemli bir yere sahip.

6. Kanada

6. Kanada

1,2 milyon ton sığır eti ihraç ederek dünyanın en büyük altıncı büyükbaş hayvan ihracatçısı olan Kanada modern tarım uygulamaları ve yüksek gıda güvenliği standartları sayesinde, küresel pazara güvenilir ve kaliteli sığır eti tedarik edebilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Arjantin

5. Arjantin

1,3 milyon ton sığır eti ihraç ederek dünyanın en büyük beşinci büyükbaş hayvan ihracatçısı olan Arjantin özellikle geniş otlak alanları ile öne çıkıyor. Bu yüzden de yüksek kaliteli sığır eti üretim geleneği ile dünya genelinde lezzetli sığır etiyle öne çıkıyor.

4. Hindistan

4. Hindistan
economictimes.indiatimes.com

1,4 milyon ton sığır eti ihraç ederek dünyanın en büyük dördüncü büyükbaş hayvan ihracatçısı olan Hindistan büyük nüfusu ve artan et tüketimi nedeniyle sığır eti ihracatında önemli bir oyuncu haline geldi.

3. Amerika Birleşik Devletleri

3. Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri, 2021 yılında 1,8 milyon ton sığır eti ihraç ederek dünyanın en büyük üçüncü büyükbaş hayvan ihracatçılarından biri haline geldi. Geniş tarım arazileri ve modern işleme tesisleri sayesinde Amerika Birleşik Devletleri, küresel pazarda önemli bir rol oynuyor.

2. Avustralya

2. Avustralya

2 milyon ton sığır eti ihraç ederek dünyanın en büyük ikinci büyükbaş hayvan ihracatçısı olan Avustralya kuraklığa dayanıklı sığır türleri yetiştirme konusundaki uzmanlığa sahiptir. Bu yüzden de tüm dünya genelindeki en kaliteli sığır etini sağlar.

1. Brezilya

1. Brezilya

2,2 milyon ton sığır eti ihraç ederek dünyanın en büyük büyükbaş hayvan ihracatçısı olan Brezilya oldukça geniş otlak alanları ile küresel pazarda en fazla ihracat yapan ülke olarak karşımıza çıkıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
5
4
3
3
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın